Studiebesök KemLab



Jag har fortfarande praktik, men idag så tog jag och A ett studiebesök på KemLab ist för att vara på avdelningen. Det va så jääävla stort där, och de va massa olika rum där dom gjorde olika saker. De va som i en annan värld.. Och de påminde om CSI :P Vi fick iaf en guidad tur genom varje ställe, vi va väl på 5-6 st olika "stationer/rum". Vi fick kolla i mikroskåp på olika blodkroppar, kolla på bakterieodlingar, se där dom analyserar blodprover, kolla där allt blod som blodgivare lämnas och hur det hanteras.. Ja vi fick se en jävla massa o de va riktigt intressant :)

På tisdag ska vi vara med på provtagningen och kolla när dom tar prover, lära oss lite om va man ska tänka på vid provtagning, vilka rör man ska ta först mm.. På onsdag ska vi va med på gastro- och endoskopi om vi hinner. Vi har iaf bokat in oss där..

Annars har de bara rullat på där på avdelningen. Jag har hand om två patienter själv, och A två patienter. Alltså vi sköter ett rum med fyra patienter alldeles sj typ, it´s fun.

.:Nypan:.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0