Altanen




Nu börjar de blir ordning på altanen. Jimmy håller på o oljar in den nu, och de blir så fint så, mkt bättre än förra gången, haha. Nu blir den som ny nästan, i love it!

Idag va vi och handlade blommor oxå, penséer(eller hur de stavas). Det är ju som enda blommor som går att plantera ute nu så de får bli sånna så länge. Jimmy skulle in o lämna nå grejjer innan vi for till ica, jag bad honom ta in blommorna så det gjorde han medans jag vänta i bilen. Och va såg jag när jag kom hem, jo smarthuvvet hade lagt massa förpackningar med smällare i samma påse ovanpå blommorna! Och va tror ni hände med dom, jo typ alla blommor va avbrutna! -suck- De va en utväxt blomma i varje "ask", och typ 6-7 askar av 10 va typ mos. Typiskt karlar, kan inte tänka ett steg längre ibland. Planterade dom iallafall, med blommor som hängde avbrutna, haha. Jaja det växer väl ut fler, men lite drygt va det. Men de blev fint ändå :) 

Imorron ska vi hämta mattan och parasollet, sen är de typ klart där ute -sweeeet- Känns som de kommer bli mååånga sköna kvällar där ute. Vi har ju eftermiddags/kvälls-sol -myys-

Ikväll har jag även hunnit göra klart potatissalladen tills imorron då de ska grillas o festas till lite. Jag o baby ska snart marinera köttet, nam nam!!

.:Nypan:.







 

Grilltime



Igår satt jag på stan heeela dagen och plugga med L, va helt mosig i skallen tillslut, fattade absolut ingenting. Efter det åkte jag o baby och inhandlade en grill, krukor till altanen, en ny kattlåda och lite annat smått och gott. Idag ska vi nog åka iväg och köpa lite blommor o plantera dom i krukorna :) Få se om jimmy kan olija in altanen idag, beror på om de kommer o regna eller inte. Han har ju slipat klart den nu, blev så bra så :)

Skulle va skönt att få altanen klar tills imorron, får då är det sista april och då kommer lite folk och det ska grillas, drickas och skjutas raketer! Jag tänkte försöka mig på en karatefylle, det va länge sen, och jag förtjänar det efter tentorna jag avklarat!!

.:Nypan:.


Ganska exakt ett år sen vi va ett gäng uppe
i sälen och röjde järnet. Fan va kul vi
hade, trots lite incidenter, hahaha





Operation avd 112K





Fick reda på min praktikplats idag. Jag blev placerad i Gävle på operation, avd 112K har jag för mig. Låter ju skoj det :D Hoppas de händer lite och att man får vara med på nån rolig operation ;P Men de blir inte förrän vecka 41-44, alltså i oktober.





Tenta



Hej & hå, vet knappt vilken dag det är. Idag har jag iaf haft den andra skräcktentan(andningssystemet, endokrinologi, njurar & urinvägar och matspjälkningssystemet). Det gick iaf bra, jag är rätt säker på att jag klarade den. Svarade på alla frågor, men den ena chansade jag på, hade ingen aning va de va för svar för jag har varken läst eller hört om det, men det va bara 2 poäng så det va skit samma. Ingen annan vi pratade med hade en aning om den frågan heller, så det va inte bara jag som inte kunde den. Kommer inte få lika bra resultat som sist, men godkänt borde jag få iaf -hoppas hoppas- Skulle bli så jäkla glad då.

På måndag börjar nya tag. Då börjar immunologi och mikrobiologi, suck. Blir en tenta på den oxå :( Sen börjar kursen läkemedelsräkning oxå. Det är skitsvårt säger dom. Blir tenta på den oxå, och då får man inte ha ett enda fel. Dom flesta brukar inte klara den tentan förrän efter några omprov. L hade nån bra kontakt som ska lära oss läkemedelsräkna, skitbra de ju :D

Skönt iaf att ha avklarat två stora tentor. Förhoppningsvis blir jag godkänd på denhär oxå.
.:Nypan:.





88 av 90 poäng!



Måste bara glänsa liiiite. Fick reda på resultatet på provet jag hade i slutet på mars, det som jag va så rädd för eftersom de va så jäkla stort. Fick en chock när jag såg reultatet inne på min betygssida på blackboard, 88 av 90! Jag va bara två poäng från full pott, helt sjukt, tror inte det är sant. Och L berättade att vi va ca 70 som skrev, och 30 fick underkänt, och JAG fick två poäng från full pott. Hahah -lyckorus-

Idag har jag suttit från kl 10 till kl 16 med L och pluggat, först på ett fik på stan i 4 timmar sen två timmar hemma hos mig o jimmy. Har ju ett lika stort prov nu på torsdag =/ Känner att det inte kommer gå lika bra på det, men bara jag klarar det o får sämsta betyget(ett E eller F) så är jag nöjd. Så sa jag på förra oxå, och fick ett A (då fick man ha max 5 poäng avdrag). Men som sagt, bara jag klarar skiten blir jag nöjd, ett prov avklarat and one to go!

Just nu håller jimmy på slipar altanen. Igår och idag tvättade vi(han) den med trallrengöring, sen ska vi olja om den så den blir som ny :P Nu ska jag börja med maten! Ciaooo


.:Nypan:.


Ger mig sj en puss för jag klarade tentan så bra.
En öl dricker jag oxå, gött!






Bord & Stolar



Har kikat på blocket efter bord och stolar att ha på altanen, har kollat varje dag sen nån vecka tillbax men antigen har de varit sålt eller har dom inte svarat. Nu hade de kommit upp ny annons och jag ringde på en gång och det fanns kvar så jag ska att vi köper de! Wiho så imorron åker jag o baby till västerås och hämtar hem bordet och stolarna. Det ingick dynor oxå, kan det blir bättre?

Wiho va glad jag blev nu. Annars har vi tänkt köpa nytt på jysk, men dom kostade 2000 och såg så rangliga ut. Domhär får vi betala 900kr för och dom verkar rejäla och de ingår dynor. -En kick i livet-

.:En glad nypan:.







Plugg



Usch håller på med massa frågor om endokrina systemet. Har kommit en bra bit på vägen, har gjort 13 frågor, har 9 frågor kvar, suck. Hoppas jag blir klar innan älskling kommer hem. Ska skynda på lite nu, men det är ju så dryyyyygt.

.:Nypan:.



Städning :(



Idag har jag städning på schemat, fyfan va trökigt. Vi storstädar varje söndag och turas om vilkens tur det är, och idag är det min tur. Så idag ska jag damma allt, dammsuga & torka golv. Igår tvättade vi, och jag gjorde rent akvariet. Usch bäst att sätta igång kanske, ja vill iiiiiiinte :( Sen ville han ha en romantisk middag när han kommer hem från jobbet. Få se hur de blir med den saken, jag måste plugga oxå, har ju fan prov snart och jag har inte öppnat boken på fler dagar, skärpning nu nypan!!!


Wierd dröm



Gick upp o tog en cigg med jimmy kl 7 innan han åkte till jobbet. Solen sken och jag va pigg, men jag gick endå o la mig i sängen igen "för att vila lite" efter jimmy åkt. Självklart somnade jag om, vaknade en stund senare av en knäpp dröm. Drömde att jimmy hade massa råttor, och dom levde tillsammans och fick ungar heeeela tiden. Det verkligen kryllade av små rosa råttbebisar öööverallt i lägenheten- i sängen, i deras rum(ja dom hade ett helt rum för sig sj), överallt på golvet i små klungor, i soffan, köket... Så jag sa att jimmy att vi måste avliva massa ungar och skilja på hanar och honor för dom mår inte bra av att leva tillsammans och få ungar hela tiden. Han vägrade lyssna på mig och frågade hur jag kunde veta det och han skulle då inte ta bort nå ungar o skilja på nå råttor. Jaja drömmen slutade iaf att jag tog ett basebollträ och börja slå ihjäl råttbebisarna som va överallt i lägenheten, samt att jag bussade Vilda på dom.

Okej hur stört låter inte detdär? Helt sjukt, hahahah ;P

Han ringde när jag precis hade vaknat. Då berättade jag om drömmen, och gissa va han sa? "Vet du, jag har fått två råttor idag". Vaa du skämtar sa jag? Nee.. Då frågade jag vilket kön, en hane och en hona sa han. Haha du ljuger sa jag för de finns väl ingen som köper en av varje kön av råttor o har tillsammans. Då erkände han att han ljög, BUSTEED! :) Visst jag tycker om råttor, dom e mysig, men nu får de va bra för ett tag. För nån vecka sen försökte han få mig att gå med på att ta över två vattensköldpaddor, forget it! Lyckades övertala honom att vi kan väl skaffa sköldpaddsbebisar nån gång sen ist, o de gck han med på. Synd för han, för de lär ju aldri hända, mowha.. Haha elakt jag känner mig nu :P


.:Nypan:.



En liten bild på min senaste hamster Tura(jag har haft huuur många
hamstrar som helst)
. Henne fick jag i födelsedagspresent efter
att mina kära rumskompisar festade ihjäl min lilla Putte i lägenheten våran
på gärdeåsen i Ljusdal. Jo han dog, stackarn, undra va dom gjorde med han, en
spontan död säger dom för ingen fick gå in i mitt rum under festen,
men det tvivlar starkt på! Putte fick sen genomgå en kremering tillsammans med
rutans dvärghamster Ludwig på skolgården i lågan av en gasolbrännare. Brännmärket
på asfalten finns fortfarande kvar.
RIP





Dricker öl & Oljar in altanen



Tack Jessica för ditt svar men faan va irriterad jag blir. Kommer ju inte gå att leva två på hans lön med alla våra utgifter =( Jaja får väl råna en bank, verkar va sista utvägen, suck.

Just nu håller vi på att olja in altanen våran, dricker nån öl oxå. Skickade iväg morsan o farsan på affären för o köpa mer träolja, brädorna suger ju upp allt på en gång =/ Den har aldri blivit behandlad verkar det som, för den ser ut som fan, men nu ska de blir ändring på det! Slänger väl upp nån före & efter-bild sen. Sen i veckan blir de o inhandla bord& stolar, parasoll och en grill, plus lägga på en stor grön utematta. Kanske plantera nå blommor i nå stora krukor oxå där ute. Tror de kommer bli rätt nice, så där kommer jag sitta o jäsa hela sommaren.

Back to work!
.:Nypan:.




Grattis till mig :D



Är så sjuukt glad. Lotta ringde och frågade om jag hade kollat på blackboard vilka som inte klarat tentan. Nepp sa jag, när jag kollade senast hade dom inte lagt upp det. Eftersom man fick skriva nummer och inte sina namn skrev dom ut de nummer som INTE hade klarat sig. Jag hade för mig att jag hade 1087, och Lotta sa att det numret INTE fanns med på listan, yeey. Men lite osäker va jag om de va det numet jag hade. Kollade i väskan för jag hade för mig att jag la en lapp där i med mitt nr. Kollade nyss och hittade den, och jag hade nr 1087. Lära gå in och se med mina egna ögon att 1087 inte fanns med på listan och att jag verkligen klarade det, OCH DE GJORDE JAG! Fyfan jag är så glad, en stor lättnad i mitt hjärta. Nu har jag ett till superstort prov på torsdag, hoppas jag klarar det men gör jag inte det skulle de inte vara hela världen, för jag klarade det första! :D

Tror vi är ca 80 st i klassen, och 30 st klarade inte tentan. Rätt stor siffra endå som inte klarade sig. Stackrarna, tycker synd om dom. Tur är inte jag en av dom :D

.:Nypan:.




Sådär glad är jag just nu. Bilden är från
swedenrock-kryssningen april -09

Haha



Betalat räkningar




Så, då har man betalat räkningar, nu va man fattig igen. Har dock inte betalat a-kassan, ska nog gå ur den. Ringde och fråga om man kunde få ersättning från a-kassan under sommaren när man inte får nå csn under två-tre månader, men icke sa nicke. Om man ska fortsätta studerierna efter sommaren, viket jag ska, då ses man som studerande och man får inga pengar från a-kassan. Nehepp, vafan är jag medlem och betalar in fler hundra varje månad när man endå inte får nå hjälp när man står där utan inkomst? Ska ringa soc på måndag, dom hade telefontid till typ kl 9(!), suck, kanke kan få hjälp därifrån. Näst sista utvägen, arbetsförmedlingen men där lär man väl va inskriven i minst tre månader innan man får nå pengar. Så sista utvägen, ett bankrån!

Blir så lack på samhället. Man försöker studera så man ska få ett jobb i framtiden, men under sommaren får man inte en spänn från nått ställe, hur ska man göra? Söka sommarjobb, jo jag vet men det är inte så lätt att få ett. Nån som vet hur saker fungerar kan ju gärna skriva en kommentar. Kanske jag som är heeelt ute o cyklar(?). Tacksam för hjälp iaf.

.:Nypan:.



Seg dag idag




Idag har de varit segt, och trååkigt väder så då blir man ju inte på bästa humör. Sov med jimmy ända till kl 14, då gick vi upp. Vaknade några gånger innan men kände ingen lust att gå upp när jag såg snö utanför fönstret så jag somnade om igen. Sen resten av dagen har jag inte gjort så mkt, bara varit inne. Har läst ett halvt kapitel om endokrinologin, ska läsa klart det innan jag somnar. Nä bloggtorka! Ciao

.:Nypan:.







Min älskling




Lägger ut en bild på min fina jimmy <3 Det va misommar -09 när vi var nere i skåne o hade skoj :) Shit va tiden går fort. Saknar min baby, han jobbar natt :( Ska bli mys när han kommer hem o kryper ner i sängen med mig om 6 timmar <3 <3




Okej nu funka de inte att lägga upp bilden på jimmy & hundarna
som jag hade tänkt. Har försökt huuundra ggr, de går inte,
och jag fattar inte varför :( De får bli denhär ist då, det va
oxå nere i skåne i somras, lika fin på den <3





Åhh :(




Gick precis in på blackboard(ett system i skolan) och där hade dom lagt upp en övningstenta till tentan nästa torsdag. Den va INTE rolig att läsa. Visst jag kunde många svar men faan jag måste plugga känner jag, känns inte som jag har tid att ligga här o mysa med Vilda. Fattar inte hur jag ska få in allt, det är fyra områden, suck =/ Sen får man inte ha så många poäng fel, då blir man underkänd. Usch nu börjar jag få ångest, gah!

.:Nyp:.



Kalas



Ikväll har jag o jimmy varit till farmor & farfar, min familj va oxå där + brors tjej. Farmor har fyllt så vi grattade henne idag. Har tryckt i mig massa smörgåstårta, fikabröd o godis. Tjockisvarning på mig nu, haha. Nu ligger jag i soffan o vilda ligger uppepå mig o myser <3 Nu ska jag inte till skolan nåmer förrän nästa torsdag, då är de prooov, fyfasen. På fredag lägger kursansvariga upp en lista på nätet vilka som klarade förra provet eller inte. Usch jag vet inte om jag vågar kolla. Är jag underkänd på den kommer jag ju bli deprimerad och garanterat inte klara denhär som kommer. Blir jag underkänd är det första provet jag blivit det på i hela mitt liiiiiv, iaf vad jag kan minnas. Skulle ju va rätt trist ;P














Jag hoppas hoppas hoppas, kan inte sluta hoppas.
men jag kanske borde för jag blir lika besviken varje gång
det inte är så :( Men jag hoppas endå, hihi :)




 


Trött



Är trött som fasen, ska lägga mig i sängen o plugga lite strax. Idag har jag varit i skolan 13-17, imorron blir det skola 8.30-12. Fan va drygt att gå upp tidigt, inte får man sova med älskling heller, han kommer hem runt 6 imorron bitti så man lär väl inte kunna somna om förrän man ska upp igen.

Kvällen har spenderats i soffan o sängen med baby, har varit skittrött. Sen har jag gjort kycklingfilé i ugn med massa kryddor och vitlök, och ris & currysås. Typ det enda som fanns hemma men gött som satan va de. Nu jäklar ekar det i kylskåpet o frysen, på fredag ska det stooorhandlas! Ska bli så jäkla skönt att fylla förråden.

NattiNatti

.:Nypan:.





Plugg




Solen skiner, underbart. Vilda är ute på altanen, har varit det i några timmar nu. Hon får inte gå fritt, hon har sele o långlina. Sj sitter jag inne renskriver lite skolarbete åt L. Hon skickar saker till mig och jag åt henne, underbart att kunna hjälpa varandra :)

Nästa vecka ska jag o älskling olja in altanen, lägga på en såndär stor grön matta som kommer täcka typ halva, köpa utemöbler och kanske måla hans stora kruka och sätta nå blommor i den. Idag har jag planerat frön, två olika sorter. Få se om de kommer växa nå, jag orkade inte göra som man skulle utan hällde dom i en cirkel. Få se om dom vill gro :P

Hoppas ni har/får en bra dag i solskenet.

.:Nypan:.

Heaven...











This could be heaven...














Tankar tankar tankar





Blöh ligger här i min ensamhet och grubblar, fan
va drygt det är alltså. Ska nog lägga mig snart,
hoppas jag somnar fort.










det är som att vi går hand i hand med smärtan
och använder mitt hjärta som slagpåse
och tar död på mig tillsammans




Kenny 13år



Den 16 april fyllde min kusin Kenny 13 år, så vi åkte dit o grattade han idag. Va nice att träffa släkten, dom e roli. Kan fortfarade inte fatta att han blivit så stooor, i mina ögon är han fortfarande en liiiiten pojke. Men han har ju blivit lång, och kommit in i målbrottet. Det blir lixom fel. Han va jättemkt hos oss när han va liten, han blev som en lillebror för mig. Han är ju den lilla kusinen, den pyttelilla lixom. Kanske jag som måste börja inse att vi växer & åldras, jag börjar bli gammal =/

Fick iaf gott fika och en skitsmaskens tårta :P Chokladöverdrag och pärongrädde va några av ingredienserna :P Synd att jag inte åt mer men just då pallade jag inte =/

.:Nypan:.


Mums säger jag bara!



Vilda busunge



Har precis svarat på frågorna om endokrina systemet som ska vara gjort tills seminariet nu i veckan. Vilda skitungen drygade sig mot slutet, bet i pappren och boken, attackerade mig och pennan när jag skrev.. Hah ja hon är bara för go :)




Här hade hon dock lugnat ner sig en hel del
mot för innan ;P





Endokrinologi



Bra på ett sätt att jimmy har hållt sig hemifrån ikväll. Har läst igenom kapitlet om endokrinologi, Lottas sammansattning på kapitlet (som hon snällt gett mig), anteckningarna från introduktionen och tre papper instuderingsfrågor. Det är ju sjukt mycket och svårt, men nu börjar det klarna liiite iaf. Imorron tänkte jag försöka ta mig tid att gå igenom seminarieuppgifterna och helst instuderingsfrågorna om det, puh.

.:Nypan:.



Känslor & Minnen <3



Tired



Sitter o läser om endokrina systemet, fyfan va krånglit det är. Har bara läst litegrann och jag fattar typ ingenting, blandar ihop allt =/ Känns som denhär tentan kommer bli svårare än den förra :(

John & Jimmy har suttit här hemma o druckit irish coffé, nu har dom gått ner mot stadsparken. Dom skulle ut o gå en sväng. Hoppas dom håller sig i skinnet! Sj är jag nykter, lika bra det.

Jimmys mamma o mage va hit en sväng ikväll, trevligt trevligt. Jag bakade en sockerkaka, vi smällde i oss nästan hela :P Jag o jimmy fick även ett varsitt sött påskägg med godis i, gulligt av Eva tycker jag :)

Nej nu ska jag återgå till mina hormoner, skolarbete alltså. Hoppas ni har en trevlig helg.

.:Nypan:.



Hos spåtanten



Igår va jag och en kompis hon en spåtant i gävle. Jag va skeptisk men fan va bra hon var. Hon sa nästan bara personliga saker och hon träffade rätt hela tiden både på mig och min vän. Hon började spå S och jag skrev allt hon sa till henne. Tänker inte gå in på vad det va men allt va rätt, så konstigt. Och jag blev full i skratt fler gånger för de va så mitt i prick på några roliga saker :P

Sen va det min tur. Jag hann nästan inte sätta mig och det allra första hon sa va nått i stil med "Jag ser ett barn här, är du gravid? Njae jag vet inte sa jag. Då sa hon - du ska få en son. Gah wtf? Sen pratade vi lite om det och försökte reda ut det, men hon höll fast vid det hon sett och sa att jag ser ett barn här ni ska få en son. Sen pratade vi om mitt missfall oxå och hon sa lite saker om det. Hon pratade mycket om barnet, att jag stressar mycket och inte får göra det. Hade jag berättat om Jimmy och att vi bor tillsammans och så, och hon hade börjat prata om barn efter det hade jag varit skeptisk, men när det va det allra första hon sa, det tyckte jag va väldigt konstigt. Till min vän sa hon ingenting om barn...

De blev iaf en hel del barnsnack, och hon sa att jag inte skulle få missfall igen. Jag lära äta bra, och INTE stressa. För när jag stressar "tappar jag ägg". Och det kan nog stämma, kanske därför jag inte blitt gravid igen efter missfallet. Jaja vi får väl se om vi får en liten son inom ett år då, det kanske är på gång redan nu det vet jag inte ;P

Sen sa hon att jag måste äta bra och inte stressa och stå och äta vid diskbänken. Hahah så roligt för det är precis va jag gör rätt ofta, trycker i mig frukost över diskhon ;) Sen sa hon lite saker om barndomen som stämde in, tänker inte gå in på vad. Hon sa att jag och jimmy ska flytta till större, dock lite längre fram. Och vi har ju kikat och pratat om hus lite grann. Sen sa hon att vi behövde eller skulle köpa en större bil, och det är precis va vi håller på med, jimmy är iväg precis nu och kollar på en BMW.

Ja va sa hon mer. Hon berättade några lyckonr för mig, och att jag borde spela på dom numren i dagens dubbel. Så de ska vi göra :P Hon berättade att den sista som hon sa det till vann 20 000kr. Hon berättade även saker om jimmy, och de stämde så jäkla bra. Sen endel saker om vårat förhållande och vår kärlek, och de va bara bra positiva saker :) <3

Skolan skulle också gå bra för mig. Sen fick jag fråga frågor, så jag ställde några frågor. Går inte in på alla men en av dom va om hon såg nå sjukdomar hos mig eller min familj, men det gjorde hon inte. Hon sa även några saker om mina föräldrar och det stämde oxå in precis.

Kommer inte ihåg så mkt mer nu, men nu har jag iaf berättat lite om det som sas igår. Tänker inte berätta allt men hon sa endel personliga saker som stämde in väldigt bra. Jag är glad att jag gick dit, det lättade mitt hjärta väldigt mkt. Jag vet att många tycker man är knäpp och inte tror på sånt, men efter igår så tror jag på detdär. Hon sa så mycket saker som hon inte kunnat veta. Visst finns det många spåtanter som inte är seriösa, men hon jag va till igår tyckte jag va jättebra och jag tror att hon va äkta.


.:Nypan:.




 

Spåtant/Sierska




Ska strax åka till gävle. Gissa vad ja ska göra där. Jag ska till en spåtant/sierska som dom säger är jättebra :P Några i klassen har varit där, och dom blev helt ställd över de hon sa, en börja tom o gråta. Jag har alltid velat gå till en sån och i veckan ringde jag o fick en tid idag :D Ska bli så himla spännande, hoppas hon säger nått övertygande och personligt så jag tar det på allvar och tror på det, för jag är lite skeptisk.

Nåväl nu måste jag göra mig klar sen drar jag ;)

.:Nypan:.


<3



Plugg



Nu orkar jag inte plugga nåmer, har suttit heeela dagen från jag kom hem tills nu. Har svarat på frågor om matspjälkningen, har fortfarande 3 st kvar men dom är inte så svår så dom gör jag imorron. När jag är klar med dom har jag fler sidor med frågor om endokrina systemet jag ska svara på =( =(

Nu ska jag göra mat. Ciiiiaaooo

.:Nypan:.



Seg



Har precis kommit hem från skolan. Har haft seminarie om njurarna. Dom där jä*la njurarna, dom är så dryyyg. Bävar mig inför provet som är om två veckor, de kommer inte bli skoj. Om jag klarar båda proven(det jag haft, och det som jag ska ha) så kommer jag bli så jääkla glad och unna mig nått riktigt fint o bra, det är jag värd! Men det gäller bara att klara skiten, gaaah. Första provet som jag redan gjort får jag inte reda på om jag klarade eller inte förrän nästa vecka =/


Igår tog jag o Jimmy en promenad runt stan i solskenet. Va även in på några ställen och gjorde lite ärenden. Sen gick vi hem o tog ett bubbelbad. Efter det myste vi ner i soffan med en daim-chokladkaka och chokladglass ;P De va gött gött gött! Nu ska jag försöka göra klart frågorna om matspjälkningen =´(

.:Nypan:.






Up early



Idag är jag uppe tidigt, har varit iväg på ett "möte" kl 9. Nu ligger jag i soffan o slappar, ska försöka plugga lite idag. Måste göra det så jag blir klar med allt så jag kan sätta igång o plugga inför provet sen =/

.:Nypan:.





Party like a rockstar!







Solsken



Är det inte underbart med solsken, i looove it. Kom precis hem från skolan, ska snart ut på en prommis i vårsolen med S. Sen ska jag nog försöka mig på lte skolarbete, det skulle vara mkt behövligt.

.:Nypan:.



Zzzzzzz



Seg o trött idag, har legat o kollat på simpsons heela dagen. Nu ska jag o jimmy ut o gå med wilma runt stan.

.:Nypan:.


Bira



Dricker nån öl och cube hemma. Tänkte gå ner på åttan sen med baby en sväng. Vi håller på o tvättar nu, ska snart ut i tvättstugan en sista sväng. Vi har även kikat på filmen Arn. Den va riktigt bra, men tråkigt slut :( Vi såg första avsnitten på tv, men kunde inte hålla oss så jimmy beställde hem filmboxen ;P


.:Nypan:.



Äventyr



Brukar ta med Vilda ut på altan när vi röker. Men hon är lite feg, fast hon börjar bli bättre. I början ville hon bara springa in när de kom folk eller bilar förbi, men nu står hon iaf kvar o kikar. På dagarna är hon feg, på kvällarna försöker hon smita ut när man öppnar dörren. Hon har lyckats smita ut några gånger men då har jag lyckats få tag i henne. En gång fick jag hämta burkmaten och locka henne med den, hehe. Haha just ja, imorse när jag va ute tog hon sats o sprang och hoppa mot altandörren, haha jimmy asgarva, han tyckte de såg skitkul ut.

Idag har jag varit på systemet, har köpt lite öl & cider. Jag o jimmy tänkte mysdricka lite ;P

.:Nypan:.







Restskatt




Har gjort mig iordning o ska dra till skolan, L kommer o hämtar mig om 10 min. Fick även skattebeskedet idag, restskatt som vanligt. Typ 2500kr :( Ska va glad att de inte va mer, brukar ligga på runt 5000kr. Jimmy fick däremot glädjebesked, säger inte hur mycket men han får iaf tillbaka, a lot! :) -avis-




Ciaaooo



<3



Äntligen är Jimmy hemma, som jag har längtat, mysmys. O jag har blivit klar med alla frågor, soo good! Nu ska vi ta lite familjemys i soffan, jag, jimmy & vilda <3 Älskar er.




Dina läppar mot mina är det
underbaraste som finns.

Och dina andetag mot min nacke
är det mysigaste som finns.
Dina armar runt mig
är det bästa jag vet.


Finns ingen bättre än du Jimmy







Respiration




Yepp är klar me njurfrågorna, så nu håller jag på me respirationen. Det är inte bara att andas och må bra, det är ju en miljon grejjer som gör att vi kan andas. Och krångligt ska de va oxå. De räcker inte att det bildas koldioxid i cellerna som ska transporteras till lungalveolerna och andas ut. Ne för först måste koldioxid reagera med vatten och bilda kolsyra så det kan transporteras i blodet, och sen måste kolsyran reagera med väte i röda blodkropparna så koldioxid bildas och kan först få andas ut! Blööh är säkert nå fel i dendär kedjan, hur fasen ska jag lära mig? Ja du kanske fattar att det är kråånglit och svårt.


Ja här sitter jag och blir galen på alla frågor medans några av mina kompisar är iväg på swedenrock-kryssningen :( Jag har ju varit med från början men följde inte med denhär gången. Gör faktiskt lite ont i hjärtat på mig, speciellt när jag såg bilder för att tag sen som J hade lagt upp :( Men men hoppas ni har skoj & super och lyssnar på bra musik åt mig med <3 Önska jag va med er nu, då hade jag varit på båten o rööööjt.


.:Nypan:.




Film från våren 2009 när vi dokumenterade
hela resan. Hade så jäävla skoj då <3
Åååh ångest ångest ångest :(






Hjärtstopp




Jahapp då har man vaknat till liv då.






Kycklingfilé, ris & currysås



Ska snart börja med maten så den är klar när Jimmy kommer hem. Ska krydda kycklingfilér och stoppa in dom i ugnen o låta dom färdiglagas där, sen koka ris och göra currysås. Snabbt o enkelt, pallar inge avancerat, har inte tid heller för jag håller fortfarade på med njurfrågorna, suck. Börjar fatta lite mer nu iaf, men det är så kråångligt.


.:Nypan:.






Njurar



Håller på o gå igenom kapitlet om njurarna. Har läst igenom det, kan ju inte påstå att jag fattade direkt asmkt. Va ungefär som o läsa arabiska. Nu ska jag försöka mig på alla frågor som ska vara besvarade tills på fredag. Fan det här är inte kul :( Varför måste kroppen vara så himla invecklad o krånglig(?!)

.:Nypan:.




Bjuder på en förenklad bild på njuren och dess mekanismer från nätet. I boken är det mkt krångligare =/ Massa konstiga ord, och olika funktioner som filtration, reabsorbtion & sekretion.







Suprise



Nu står maten iordninggjord, bara att sätta på plattan till potatisen, stoppa in köttfärslimpan i ugnen o sist göra en sås. Har även köpt en överaskning till Jimmy. Har köpt en dvd-simpsonsbox till han(andra säsongen), ett fyllt påskägg och en påse godis. Har inte hunnit köpa nått påskägg till han än så jag gjorde det idag. Va tänkt att jag skulle stoppa simpsonsboxen och godis i ett stort påskägg, men alla va för små så de får bli utan :(

Hoppas han blir glad men det ska han väl bli. Inte alla som får nylagad mat kl 22:30 efter jobbet och påskägg & dvd-bok som överaskning :)

Nu ska jag fortsätta kolla på despret! Ciao

.:Nypan:.


Lite dålig bild men men ;P




Mysipys



Lillbebis ligger o myser i mitt knä, hon är så go :)

Idag har jag varit i skolan. Hade introduktion om njurar & urinvägar och respirationssystemet. Fyfan va njurarna är krångligt, inte lite inveckalt där inte! Har bävat mig inför njurarna länge nu för jag vet hur krånglig som är, och nu är dom här, suck. Men men bara att kämpa på!

.:Nypan:.



Gotjejen :)



Köttfärslimpa




Kvällens mat får bli köttfärslimpa. Jimmy frågade om jag kunde göra nån mat tills han kommer hem ikväll, ofcource i can. Vad vill du ha då undrade jag, överaska mig fick jag som svar. Gah fan va svårt. Har funderat lite nu och jag ska göra en köttfärslimpa i think. Jag som älskar att exprementera tänker slänga i lite annat än det som står i receptet.

Detta står i receptet jag hittade på nätet:
2 dl crème fraiche (gärna lätt)
ca 500 g köttfärs
1 paket fransk löksoppa (pulver)


Jag tänker ha i creme fraishe med nån rolig smak. Sen nog en lök. Ett ägg o lite ströbröd oxå. Även lite salt och peppar. Få se om de blir en hiss eller diss sen :P

.:Nyp:.



Andra avenyn



Har haft andra avenyn-race hela eftermiddagen. Har kommit ikapp massa avsnitt, nu finns det bara ett kvar ute på nätet som jag inte har sett. Älskar det programmet, så jäkla spännande o bra! :P

Ska göra mig iordning nu sen gå till wilma en sväng, va så länge sen jag träffade henne :( Imorron är de skola igen, nu börjar en lika hektisk månad igen, suck.

.:Nypan:.




En trogen vän som alltid
funnits vid min sida i vått och torrt
de senate 7 åren <3






Storstädning



Idag har jag storstädat! Dammat överallt, dammsugt & torkat golv. Badrummet va värst, puh. Nu är det iaf gjort, hur skönt som helst! Nu ska jag börja med maten, tänkte ha den färdig när Jimmy kommer hem från jobbet. Ska göra kasslergratängen som jag gjorde förut, den är så jäkla god :P

Efter vi ätit ska vi ta ett bad. Jag har köpt nå badpulver som jag aldri sett förut. Det va nån exotic lukt med cocos o sånt gött i. Få se om de blir en hiss eller diss, 25 spänn kosta en påse som man hälleri, jag hoppas de blir lika härligt som de verkar :)


Time to go!
.:Nyp:.



Vårat fina badrum <3






En ängel




betydelse
för både dig. och mig.


varje ord så klockrent o sant,
lyssna







Morronmys




Vilda är världens gooounge idag. Hon har myst som fan i sängen imorse, väckte mig o höll på som faan hela tiden. Sen gav jag henne blötmat, då blir hon helt galen. Hon blev så galen idag så hon välte ut vattenskålen, suck. Nu ligger jag i soffan, hon är lika mysig nu. Ska visa några bilder få ni se va jag menar, hah.

.:Nypan:.







Hah är hon inte söt då? Hon ska vara med hela tiden.
Jämt uppepå mig, helst ivägen så jag inte ser datorn.




Sunshine



Ska över till morsan kl 15 o käka påskmat, de ska bli gött. Det godaste jag vet är janssons frestelse, och de ska jag äta fler kg av idag känns det som ;)


Hoppas ni har en trevlig påsk

.:Nypan:.



Påskris



I början av veckan gjorde jag iordning påskris på köksbordet. Tänkte undra hur länge dethär får stå här utan att bli nerrivet av lillen. Hon får inte vara på bordet, och det är hon inte heller. Men på natten vet jag ju inte va hon gör, plus att de har försvunnit små kycklingar från fönstret, så hon måste ju va upp ibland när vi inte ser. Aja iaf första natten stog det kvar orört. Andra natten hade hon varit uppe o röjt på köksbordet o rivit ner påskriset, skitunge. Men sen dess har de fått stått orört thank god :)

Haha ja just ja, en skitrolig grej. Hon har ju massa lekaker men hon tycker det är myycket roligare att sno mina små mjuka påskkycklingar. Samtidigt som jag satte upp påskriset ställde jag några kycklingar neranför. En av dom va mjuk. Samma natt hon drog ner riset, gissa vad som låg bredvid mig i sängen när jag vaknade. Haha jo den mjuka kyckligen från bordet. Börja asgarva när jag såg det, vilken liten skitunge alltså. Hahah hon är så jäkla go :)

Jag o Vilda har precis bäddat rent i sängen. Hon hjälpte väl inte till direkt mkt, hon va mest ivägen. Spec när jag skulle lägga på lakanet ;P Nu är de iaf renbäddat, ska bli mys att krypa ner i sängen sen. Ännu mer mys blir de när baby kommer hem imorron bitti <3

.:Nyp:.




Svårt att få en bra bild men men. De har bara blivit nerrivet en gång än så länge,
få se hur länge till det får stå sådär :P Kycklingen längst till höger är den
som hon snodde och va jävlig o la bredvid mig i sängen. Hahaha




Doesn´t matter




Ibland säger en låt mer än tusen ord...
Denhär är så sjukt sann.. Så sjukt bra.. Så sjukt underbar...
Jag har inte kunna gjort den bättre själv, eller mer sann & exakt.
Den ligger mig varmt om hjärtat.
Skiter i om ni fattar nada.
terapi.






It doesn't matter what I want
It doesn't matter what I need
It doesn't matter if I cry
Don't matter if I bleed.
You've been on a road
Don't know where it goes or where it leads.

It doesn't matter what I want
It doesn't matter what I need
If you've made up your mind to go
I won't beg you to stay.
You've been in a cage
Throw you to the wind, you fly away.

It doesn't matter what I want
It doesn't matter what I need
It doesn't matter if I cry
Don't matter if I bleed.

Feel the sting of tears
Falling on this face you've loved for years...






Torn




Helt plötsligt blev jag depp, typiskt... Vet inte riktig varför, det bara kom, bara small till sådär hårt som de gör ibland...


O just ja, kom oxå att tänka på att det är ju fan påsk, o här ligger jag ensam hemma, eller ensam o ensam jag har ju lilla Vilda här, hon ligger på mig nu <3 Förra året campade jag o jekkan på campingen i ockelbo, sjukt kul hade vi. Dom andra 5 åren jag minns har jag spenderat på isen i ramsjö i solskenet med öl i hand.

.:Nypan:.




man vet aldrig när en väg delar sig
man vet aldrig när sagan tar slut
man vet aldrig när man vaknar och inser att
der nog bara var en dröm
man vet egentligen ingenting...








Rysningar



Kollade på talang tidigare ikväll. Lägger upp ett videoklipp från en snubbe som man blev överaskad av. Jag säger bara en sak, rysningar.





Han vet nog inte själv hur jäkla bra han egentligen är. I en tidigare intervju i
programmet berättade han att det va hans lilla dotter som anmälde han till
talang. Han berättade oxå att han jobbade som undersköterska och brukade
sjunga för gamlingarna, och att gamligarna blev glada och så.. Vem fan
skulle inte bli glad om nån sjöng sådär för en? Jag är inget fan
av opera, men han va fan speciell. Störtskön snubbe som sjunger
från hjärtat. Jag fick sånna rysningar, uj uj...






Tvättat



Då har man precis vari ut i tvättstugan sista svängen, är klar där ute nu. Blev 4 maskiner tvättat. Har hängt upp allt här hemma, skönt att ha de gjort.

Nu kom Vilda o la sig här på mig, gofisen min :) <3

.:Nypan:.





Skärtorsdag




Igår festade vi till det lite granna här hemma. Det kom lite folk så vi satt här ett tag, sen drog vi ner på åttan(eightball). Va ju inte tänkt att vi skulle festa så jag hade inte köpt nå alkohol. Hade dock en öppnad vinbox i skafferiet som va rätt gammal, drog i mig det som va kvar i den, måste varit nån liter, hah. Dock inte så bra att dricka gammalt vin kan jag tro, för en öppnad vinbox håller ju inte i fler månader va? Whiskey hade vi hemma så de blidde några irish coffé oxå. Gött. De va skoj igår, förutom några små saker fast dom va mest komiska, hah.

Idag har jag vart rätt bakis, gah. O jimmy va nog fortfarande full när han vaknade. Hade lovat att följa med M, M och H till valbo idag så de va bara att åka dit. Pallrade mig upp ur sängen kl halv tolv. Jimmy ville oxå hänga med till valbo så de fick han. Han ångrade sig dock sen, när spriten börja gå ur kroppen och han börja må dåligt, haha. Efter en sväng på köpis åkte vi hem till M och kollade på film.

Nu håller jag på o tvättar. Jimmy har tagit på sig övertid på jobbet :( Tycker så jäkla synd om han. Mår dåligt och är aptrött, o ska jobba 12timmars Stackarn :( Själv ligger jag o myser på soffan med Vilda.

.:Nyp:.



Aprilskämt



Kollade på telefon imorse o hade fått ett sms av L. "Tentan är ogiltligförklarad". Fyfan va arg jag blev, låg i sängen och muttrade o va arg. Sen ringde hon: "april april". Gaaah vilken lättnad. Hade den varit ogiltligförklarad hade jag aldri gjort om den!

Som sagt, igår hade jag min första tenta. O det gick suuperbra :P Va ju svinrädd inför den, så skönt nu när det är över. Svarade på allt, jag vet att jag får minst godkänt, i just know it!

Nu är jag ledig till typ tisdag nästa vecka, sen börjar en lika hektiskt månad till med lika mycket att göra. Fyfan jag vill inte :( Men jag har ställt in mig på att nästa del blir lättare än denhär. Träffade en tjej igår som tentade sin FJÄRDE omtenta på delen igår. Hon gick tredje året och sa att den tentan va värst o svårast av alla tentor genom åren. Jag är rätt säker på att jag klarade den så de känns superskönt. Nu är de bara att köra på :D

.:Nypan:.







RSS 2.0