Wilma



Nu beger jag mig iväg till världens bästa hund Wilma. Det finns seriöst ingen sötare och roligare hund, hon måste helt enkelt upplevas. Pallrar mig dit nu för att ta en prommis med henne, få se om jag orkar gå runt stan. Jag har inte direkt nån lust men farfar är sjuk och då ställer man ju upp så gott man kan när man hinner och orkar. Idag orkar jag egentligen inte, men jag har tid så lika bra att dra röven ur soffan.




Ni är alla odödlig i min värld. Ni kommer för alltid finnas här, det finns lixom inte att nån av er kommer att gå bort en vacker dag. Nepp nepp aldrig...



För ett år sen när jag och wilma va på älgjakt :)
Japp jag har jägarexamen för er som inte redan visste det.
Jag har traktorkort och skoterkort för den delen också. Det är
mer karl av mig än kvinna, mowaha ;P







Vecka 13


Foster i graviditetsvecka 12. Fotograf: Lennart Nilsson

I fredags gick jag in i vecka 13. Idag är jag 12+2 dagar gången.

Bebises sitthöjd är nästan 5,5 cm och den väger mellan 40-60 g(dethär står olika överallt, det står allt från 15 gram till 60 gram??). Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu. Även om du inte kan känna bebisen röra sig ännu så kan man stimulera honom så att han öppnar munnen och rör fingrar och tår. Nervceller har delats snabbt och neurologiska kopplingar (synapser) formas i hjärnan. Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen.

Ansiktet börjar se alltmer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra, efter att ha suttit på vardera sidan av huvudet. Öronen sitter ungefär där de ska. Kroppens organ utför allt mer komplexa funktioner. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin till urinblåsan.

Fostrets skelett har hittills varit mjukt, men håller på att bli hårt. Om man skulle röntgas nu skulle fostrets skelett också synas.

Hjärtat har slagit i många veckor. Under den tid som barnet ligger i magen har det en särskilt anpassad blodcirkulation. Hjärtat pumpar runt blodet, men det passerar i stort sett inte lungorna. Eftersom fostret inte behöver använda lungorna ännu tar blodet en genväg genom hjärtat. För att möjliggöra detta finns ett hål mellan hjärtats två förmak. När barnet föds och tar sitt första andetag trycks hålet samman.

Barnmorskan kan känna livmoderns ovandel (fundus) nu. I början av andra trimestern kommer du antagligen att börja behöva använda mer löst sittande kläder.








image


:)






PVK



Idag på jobbet så har jag suttit och stuckit sönder A, hela hans ena arm är totalkvaddad. Mowahahah shit va kasst det gick till en början. Jag skulle sätta en pvk, alltså en permanentkanyl som jag sj kallar det. Jag vet inte hur många jag satt på han innan de gick, 10 st minst! Han va snäll och lät mig fortsätta trots att alla kärl sprack typ, haha shit alltså. Fast egentligen gjorde jag inte mkt fel, jag stack bara in den lite för kort. Aja de går inte att förklara för ni kommer inte fatta endå. Men men nu har jag satt min första pvk på en människa iaf, och inte bara på hund och katt som jag va van med ;) Och jag lär säga, det är fan så mkt lättare på en hund än en människa iaf, and it sucks =/




Dalarna


Igår(lördag) så åkte jag och jimmy till Mora och Orsa. Vi vakna tidigt, eller jimmy vakna och väckte mig så redan kl 9 på morron satt vi i bilen påväg. Vi hälsade på en massa släkt till han och lite bekanta. På kvällen åkte vi till kina för att äta mat och gratta jimmys kusin I. 18 pers va vi som åt, de va riktigt trevligt :) Jag och jimmy va nykter, han körde för vi skulle åka hem på kvällen, och jag kan ju inte dricka. Fasen va fulla människor är dryyyg ;)

Efter maten och lite snurr på mora så åkte vi hemåt runt kl 22, hemma va vi strax före 00. Vi kunde inte stanna kvar för jag skulle ju jobba idag =/ Egentligen skulle jag jobba igår också men det böt jag bort och jobbade fredagen ist så jag kunde följa med :) Jag skulle som sagt jobba idag och börja kl 6:45. Gissa om jag blev överlycklig när morsan påminde om att man fick ställa TILLNBAKA klockan en timme inatt. Då fick jag en hel timme extra. Det va guld värt!

Ja just ja. I bilen när vi skulle åka till resturangen igår så sa jimmys mamma att hon va glad att det är jag som är hennes svärdotter, och att jimmy inte kunde fått nån bättre mamma till sina barn. Tack Eva det värmde jättemkt :) Blev så glad och ställd i bilen när du sa det så jag fick inte fram många ord då och de va inte för att va otrevlig jag inte sa så mkt. 

.:Nypan:.




The Weekend



Idag är de fredag. Jag ska jobba 13:30-22:00, lär åka strax. Imorron åker jag och älskling till dalarna(mora/orsa). Hans kusin "I" fyller år och hans släkt ska ut och äta o gratta han så vi ska följa med. De ska bli skoj :) På söndag ska jag jobba igen, tråååk :(

Har även bokat färg & klipptid nästa torsdag. Har egentligen inte råd men jag är verkligen tvungen. Jag ser förjäävlig ut i skallen, vill nästan inte gå ut längre. Och de va waaaay to long time ago jag va till frissan. Tänkte ju gå i slutet av sommaren men jag blev på smällen och då ville jag inte gå dit och riskera nått, men nu har jag gått 12 veckor och allt verkar lugnt så nu ska ja äntligen dit. Ska göra slingor som dom gör i folie, och då kommer typ ingen färg alls åt skallen min så jag behöver inte oroa mig för att bebis ska få nå gifter i sig från färgen...

.:Nypan:.


Sådär blev jag sist, shit va kort håret va =/ :P Nu fick jag inte
 samma person för hon va ledig :( Hoppas färgen de blir lika
bra denhär gången.



Ny Mobil


Min sony ericsson som jag fick av jimmy den 26 juli -09 har varit bäng ett braaa tag. Nu va jag så irriterad på den så jag orkade knappt se den. Efter en fest och ett ölbad började den krångla. Den stängde av sig tusen gånger om dagen. Om jag öppnade luckan för snabbt, stängde den för snabbt/hårt, la ner den i bordet för hårt, tappade den... Ja heeeela tiden la den av. Och oftast när jag satte igång den efter den lagt av så stog det "sätt i simkort". Nej fyfan som jag krånglat med den, så nu har jag köpt mig en ny. Jag hade bestämt mig för att aldrig köpa nå annat märke än sony ericsson för dom är så jävla bra i menyerna och funktionerna. Dock köpte jag mig en nokia denhär gången. Mesta dels för den är rosa, men även för den inte va så jävla dyr. 1800 spänn, fast jag köpte min spritt ny för 1200 spänn på blocket.

Ja va ska jag säga om den då. Den duger, men jag sakar min sony. Det är så drygt att byta märke för de skiljer ju sig i mjukvaran. Men men antar att jag kommer vänja mig, så den får hänga med ett tag till. Men min nästa mobil SKA bli en sony ericsson!


.:Nypan:.




Måste nog säga att jag gillar den bättre irl än på bild.
And i love love love the colour ;)




Studiebesök KemLab



Jag har fortfarande praktik, men idag så tog jag och A ett studiebesök på KemLab ist för att vara på avdelningen. Det va så jääävla stort där, och de va massa olika rum där dom gjorde olika saker. De va som i en annan värld.. Och de påminde om CSI :P Vi fick iaf en guidad tur genom varje ställe, vi va väl på 5-6 st olika "stationer/rum". Vi fick kolla i mikroskåp på olika blodkroppar, kolla på bakterieodlingar, se där dom analyserar blodprover, kolla där allt blod som blodgivare lämnas och hur det hanteras.. Ja vi fick se en jävla massa o de va riktigt intressant :)

På tisdag ska vi vara med på provtagningen och kolla när dom tar prover, lära oss lite om va man ska tänka på vid provtagning, vilka rör man ska ta först mm.. På onsdag ska vi va med på gastro- och endoskopi om vi hinner. Vi har iaf bokat in oss där..

Annars har de bara rullat på där på avdelningen. Jag har hand om två patienter själv, och A två patienter. Alltså vi sköter ett rum med fyra patienter alldeles sj typ, it´s fun.

.:Nypan:.



Helgen



Ja om man ska ta o göra ett ryck här då och skriva lite. I helgen va jag som sagt på inflyttningsfest hos Madde, va nice att träffa lite gamla nyllen. Micke hade fyllt år så han bjöd på mat, lyxmat! De blev oxfilé, potatisgratäng, kantarellsås och sallad. Och han hade med sig FYRA KILO OXFILÉ. Gissa om vi käka mkt kött? De va så jävla gott ;P Jag käkade två gånger, mowaha. De gick bra att hålla sig från rökningen iaf, hängde med ut på ballkongen en eller två gånger, men de va så jävla kallt så jag gick in nästan på en gång igen. När kl blev halv ett på natten så skulle dom dra på krogen och Madde ville så gärna att jag skulle hänga med så hon tänkte betala in mig. Men jag va så trött och mätt så jag pallade inte. Jag får hänga med nån annan gång ist. Jag körde iaf upp lite folk på stan, jimmy va oxå ute o körde så vi raca lite med bilarna. Typiskt nog stog snuten lite längre fram, de såg inte jag o inte madde heller så vi körde bakom jimmy och madde låg på tutan. Sen såg ja snuten o skrek rätt ut.. Dom åkte efter, jag svängde och dom körde efter jimmy, haha. De blev inget me de iaf.. ;P

I söndags storstädade jag, sen köpte jag & jimmy pizza och kebab som vi fetta i oss. Btw köpte vi pizza igår oxå, mowaha..

Ja just ja, ska säga en till sak. Faan va drygt de är att vara nykter bland fulla människor, men fan va jag garva oxå. Jag fick mej en riktig funderare oxå, om jag verkligen vill dricka nånsin igen. Jag och madde brukar ligga på samma galna nivå. När hon va klappkanon sa jag att shit va dryg hon är, hoppas inte jag brukar va likadan som hon när jag är full. "Ööö nypan du brukar va VÄRRE" fick jag som svar. Fyfan va pinsamt, tur man ska hålla sig nykter ett bra tag framöver nu!

.:Nypan:.




Jag & Madde har varit med om sjukt mkt genom åren, utan dig hade inget blivit så kul som de varit ;)



SwedenRock-kryssningen april -09



Krogen i Gävle okt -09



Rockweekend juli -09






Blodprov



Åker upp till bvc på sjukan i sandviken strax för att lämna blodprov igen =/ Sist vi va där lämnade jag också, men nått av proven blev de fel på så nu måste jag dit igen, suck. Jag hatar att ta blodprov, att sticka andra gör mej inget men när jag själv ska bli stucken är ju inge kul!

.:Nypan:.




Party



Ikväll blir de fest.. Madde ska ha inflyttningsfest så jag ska dit. Micke har fyllt år och han är också där så han skulle bjuda oss djurvårdare på mat innan dom andra kommer, nice ;) Jag har varit på bolaget idag och inhandlat alkoholfritt bubbelvin, öl och nån drink. Kan ju inte avstå helt från det goda så det är ju bra att de finns alkoholfria alternativ. Kommer dock bli svårt med rökningen, de lär ju suga rejält i mig ikväll =/

Det är väl tänkt att det ska bli krogen eller nått ikväll. Jag är helt pank så jag bangar nog det för denhär gången. Plus är jag redan astrött så jag orkar nog inte heller. Får nog bli en annan gång.

Hoppas ni får en trevlig lördag, för det ska jag ha :)

.:Nypan:.


See yá soon bitches! ;)


Gått in i vecka 12


Ja då har man gått in i vecka 12 då, 11+1 för att vara exakt :) Fasen va tiden går fort..



image



Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd. Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken. Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet. Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra. Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.


Vecka 11 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor. Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet. Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Bebisen rör sig massor och sparkar och sträcker på sig. Det ser nästan ut som vattenbalett och ju mer fostret utvecklas, desto mer rör det sig. Dock är bebisen alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det. Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.







Zzzzz



Zzzzz gah i´m tired. Har varit uppe sen 5 imorse, JAG ÄR INGEN MORRONMÄNNISKA! Nu är det bara två dagar kvar sen ska jag sova läääänge läääänge både lördag och söndag. Idag har praktiken varit riktigt skoj, jag har kopplat dropp, gett sprutor, tagit blodprov, blandat medicin och massa sånt skoj ;P Äntligen lite mer sjuksköterskegöra, me like!

Jimmy jobbar e.m denhär veckan och det är såå tråkigt. Han sover när jag går upp, är borta när jag kommer hem, och när han kommer hem från jobbet runt halv 11 på kvällen är jag aptrött och går o lägger mig. Känns ju inte skitkul direkt :(

.:Nypan:.



Kycklingfilé, ris & currysås



Jimmy har velat äta kyckling, ris & currysås i flera veckor. Jag kan dock inte äta kyckling längre =/ Jag spyr nästan av tanken, och jag vet inte varför =/ Ikväll ska jag iaf laga det till honom, håller på just nu... Jag gör en kycklingfilé till mig med, men jag kommer nog inte äta den. Jag åt hos mamma ikväll, smörgåstårta och gräddtårta ;) Fick med mig tacopaj i matlåda tills imorron också. På tal om tacopaj så blev jag sugen på det igår. Ringde morsan och fråga om hon inte ville bjuda mig o jimmy på mat, så de gjorde hon ;) Vi gick dit på kvällen och hjälpte till att laga det. Det va ju skitenkelt, så nu kan jag det oxå. Perfekt! :)

Jag mår lite halvkasst ikväll.. Fick nyss upp spyor i munnen när jag stog böjd över handfatet och tvättade bort sminket, mysigt värre! Blir inge mer mat för mig ikväll känner jag! Imorron ska jag upp kl 5 igen, fyfan säger jag bara!!!

.:Nypan:.



Ultraljud



Jag och jimmy var på inskrivning hos barnmorskan när jag va i vecka 6.. Då va det mest hälsosamtal och sånt. I onsdags va vi där igen, då fick jag lämna blodprover, usch =/ Sen pratade vi lite mer om olika saker. Jag tog upp att jag varit svullen och öm på vänstra sidan i magen och att jag va orolig över det. Så hon kollade upp det och tyckte att de va nått som inte stog rätt till. Jag visste ju att nått va knas för jag har känt en knöl där inne, och öm har jag varit. Hon ville få in mig på specialistmödravården i gävle, men där va det så långa köer så jag ringde ist gyn på kvinnokliniken. Fick en tid redan dagen efter, alltså i torsdags. Jag tog ett break från jobbet, och jimmy kom in till kl 10 då vi hade tid. Fick träffa två läkare, dom gjorde ett ultraljud på mig. Ja va livrädd att nått skulle va fel.

Jimmy såg skärmen och sa "är detdär bebisen"? Ja sa hon.. Haha fyfan va lättad jag blev. Böjde mig framåt och där va en liten krabat :P Låg o kikade på den ett tag, sen sparkade den till. "Rörde den sig" fråga jimmy. Ja sa dom.. Då började den sparka med benen och fläkta med armarna som fan, haha. Det va så sjukt häftig att se. Att nått så litet endå kan vara så "stort" :) Hon sa att hon trodde jag va i 9+6, nio veckor och sex dagar. Jag trodde att jag va i 9+3. Fredag den 13 maj är den beräknad, haha. Iallfall fick vi veta att bebisen mådde bra, och hon hittade det som hade gjort ont på mig. Det va min gulkropp(det är en grej som blir kvar av ägglossningen som gör att graviditeten kan fortgå) på vänstra äggstocken som va större än normalt, typ runt 6 cm stor.. De va inget att oroa sig för, den skulle försvinna av sig sj. Vi såg även hjärtat pumpa fint som det skulle, och navelsträngen som pulserade fint.

Jag är så glad att vi fick komma in på ultraljudet. Nu kan jag va lugn och njuta. Plus va de coolt att se den lilla så tidigt och sen hur den sprattla där inne. Jimmy skämta och sa att tänk om den har lika temperament som mig. Oh my good neeej snälla inte en till skämta jag tillbaka ;) 

Ultraljudet va iallafall det häftigaste jag nånsin varit med om, kändes så overkligt. Jag har nog inte riktigt fattat det än. Dendär lilla saken finns i MIN mage, den lixom lever där inne. Helt stört, men otroligt underbart <3

Vi fick iaf en bild med oss från ultraljudet på kickboxarn där inne som hade ett träningspass. Här är han/hon:





Det syndes mkt tydligare på bildskärmen på sjukhuset. Men huvudet
är iaf neråt och benen uppåt. Navelsträngen är
dendär tjocka linjen till höger. Den svarta pricken
är ögat ;P


I början på december är det dags igen för
"det riktiga" ultraljudet. Jag längtar som tuuusan.
Då får vi se om vi får samma födelsedatum eller
om de ändras från fredag den 13:e maj till nå annat :)






Ja jag är gravid



Som endel redan vet så är jag gravid, är i 11 veckan nu. 10+3 för att vara exakt. Den 7 sept plussade jag :) Gjorde tre test innan jag vågare tro på det.. Trodde det första visade fel, för de va nå test jag fick gratis från nån sida från nätet förut. Strecket kom på en gång, och jag trodde knappt mina ögon. Gick in till jimmy som låg sov och berättade att jag nog va gravid men att jag lära köpa ett till test. Han sa "kom" och höll ut sin arm, så jag kröp ner under täcket hos honom sen låg han och höll om mig.. Anledningen att jag testade mig va för jag va så grymt kissödig hela tiden, sprang på toa stup i ett, vaknade till och med på natten och lära gå.. Sen va jag stört hungrig, pattarna hade växt och jag hade ont i dom.. Iaf så åkte jag och jimmy till högbo och gick runt sjön med Bonzo(vi va hundvakt åt han då). Påväg hem stannade vi på apoteket och jag köpte två test, ett clearblue digital och ett clearblue vanligt. Åkte hem och testade mig igen, och resultatet kom lika fort då. Ett plus blev de på det ena, och Gravid 3+ stog de på det andra..

Så nu vet ni det.. :)

.:Nypan:.




Praktiken



Har ju som sagt praktik, där av min dåliga uppdatering, jag har fan inte tid! Det går jättebra och jag börjar komma in i allt nu. Exakt allt va ju nytt för mig, men de rullar på fint. Fick bra feedback från handledaren i fredags oxå, det kändes skönt :) Jag gör lite blandat, både undersköternas och sjuksköternas jobb, och bra är ju det för jag måste lära mig båda. Det drygaste är väl att ta blodprover tycker jag =/ Jag är van med att ta på djur och det är ju verkligen inte samma sak! För de första så har dom bara ett stort kärl att sticka i som man oftaste känner väldigt bra, och för de andra så kan dom inte prata!! Provade på två patienter förra veckan men misslyckades =/ Då blev man ju lite nojjig och vågar inte prova nåmer på patienter med dåliga kärl. Idag bestämde jag och min klasskamrat som har praktik på samma ställe som mig för att öva på varandra. Jag började på han och de gick kanon, de kom blooood, jag lyckades! :P Jag tor jag vet va jag gjort för fel tidigare, jag stack in nålen förlångt.. När han gjorde på mig gick de inte lika bra. Han har inte lyckats få nått blod på nån patient heller, och han lyckades inte på mig idag heller tråkigt nog =/ Å fyfan va ooont de gjorde, gah =/ Få se om han får prova nåmer, jag hatar att ta blodprov! :P

Övning ger färdighet. Fåse när jag vågar mig på nån patient igen, haha..

.:Nypan:.


I onsdags fick jag också ta blodprov när jag
va på sjukhuset.. De gjorde dock inge ont, kanske
för dom träffa rätt? ;P




Böter!



Då har man fått sin första parkeringsböter då! Jag blev så jävla less.. Har ju praktik på sjukhuset, och jag stog på betalparkeringen. I torsdags så fick jag ett parkeringstillstånd så jag får parkera gratis på personalparkeringsrutorna. Dom sa åt mig att springa ner och flytta bilen så jag slapp betala för hela dagen. Jag skyndade mig ut, när jag va halvvägs ner så kom jag på att jag hade mitt betalkort som jag skulle betala biljetten med i skåpet, de va bara att vända, åka ner i källaren och in i omklädningsrummet för att hämta kortet. Ut igen och sprang ner på parkeringen, och flyttade bilen. Jag tog bort biljetten i rutan där jag hade mitt parkeringstillstånd, men de skulle jag inte gjort. Stressad som jag va ställde jag mig i en ruta där de stor avgift 7-19. Tillstånd gäller 13-19. Inte fan tänkt jag på det mitt i all stress, och de fick jag ju märka när jag kom ut från jobbet. Jag hade fått en böter på 350 spänn för jag inte hade en giltlig biljett. Kl 09:53 till 10:01 hade dom klockat mig, typ kl 9:45 flyttade jag bilen! Så jäääävla typiskt. Och inte kunde dom va snäll heller och strunta i att ge mig böter trots att jag hade tillstånd, suckers! Så istället för att stå kvar i betalrutan och typ bli 15 spänn fattigare så blev jag 350 spänn fattigare. De blev en dyr parkering det!

Aja lite krångligt kanske.. Åkte iaf till morsans jobb och visade bötern, den fick hon betala så länge för jag är pank.. Stackars morsan, jag tar hennes bil, hon betalar bensin och hon får mina böter, mowaha.

.:Nypan:.












Tired




Jag är sååååå trött. Sov max tre timmar inatt. Kunde inte somna förrän kl 1, va nervös inför mitt och jimmys sjukhusbesök idag. Sov till kl 3, då kom jimmy hem sen kunde jag typ inte somna om förrän kl 4 halv 5. Sen ringde kl 5, puh!!! Åkte mot gävle sukhus kl 6, började kl 6:45. Har jobbat o stått i heeeeela dagen till strax efter 16, fick jobba övertid. Nu är jag äntligen hemma, supertrött och trodde jag skulle få ligga död i soffan, men nej! Jag ska ju klippa en katt klockan 17.30, det hade jag helt glömt bort! Jag är så trött, hoppas jag inte fumlar runt och klipper den stackarn i skinnet =/

.:Nypan:.



Mys med skräck



Idag ville jimmy åka o hyra film och köpa godis. Så vi hyrde tre filmer på filmkväll, två skräckisar och en komedi. Godis och lite annat bra handlade vi på ica. På väg hem svängde vi in på driven för att prova den nya hamburgaren "M". Den va ingen höjdare, den va så jävla äcklig så jag ville börja grina av besvikelse. Jimmy tyckte inte heller om den så han blev också less. När han käkat klart tog han godisskålen och sa "tur vi har den här iaf, för den vet vi att vi inte blir besviken på". Mowaha fyfan va jag garva. Efter den äckliga maten(eller hamburgaren för stipsen, cheddardippen och colan va iaf god), så slog vi igång en skräckis och kikade på den.

Efter de gjorde jimmy pannkakor. Jag mådde fortfarande illa efter hamburgaren så jag käkade bara en pannkaka med glass & hallonsylt. Helvete va gott det är, helt stört. Imorron blir de pannkakor, grädde & hallonsylt i matlådan, jag längtar redan tills jag får käka den, mowaha. Efter maten gick jag och hämtade wilma och tog en prommis runt stan med henne. Snart ska jag lägga mig för jag ska upp kl 5 =/ Stackars mig.

.:Nypan:.



Aldrig mer!!!




Sjukan

 



Dålig uppdatering, i know... Idag har jag o jimmy varit på sjukan, de gick bra :) Hoppas de går bra imorron med men det tror jag..

Har iaf börjat min praktik nu. Gårdagen gick bra, lite stressigt i början men mot kvällen blev det lugnare och man han tänka efter lite. Jag gjorde väl inte asmkt igår, men lite hann jag med. Gjorde en bladderscan(ultraljud av urinblåsa), gav två äldre personer subcutana sprutor(en i magen och en i benet), hjälpte till att bädda och byta kläder på en person mm... Imorron och på fredag jobbar jag igen, 6:45-15:30.

.:Nypan:.





Praktik



Ja då har man påbörjat praktiken som jag ska ha i fyra veckor på gävle sjukhus. Idag samlades vi och hade info, hämtade kläder och fixa skåp och sånt.. Imorron börjar allvaret =/ Jag ska vara på kirurgavdelningen, 112K, tillsammans med en annan kille i klassen. Imorron börjar jag kl 13:30 och slutar kl 22.00. Men de flesta dagar börjar jag kl 6:45-15:30, gah jag som är så morrontrött =/

.:Nypan:.


 

Sallad



Mami kom förbi en sväng, hon frågade om jag ville följa med o äta på stan. Njaae de hade jag ingen lust med från början.. Då tänkte hon hämta hem mat ist.. Fast jag ändrade mig en stund senare så vi åkte ner på viking och käkade, papi joinade oss också. Jag åt en sallad, de va gott med gah va mätt jag blev. Fick även en jacka av mami som hon köpt men inte gillade, de tackar vi för. De blir en bra prommisjacka :) Ska snart ta mig en dusch, funderar på om jag ska orka ta en prommis runt stan med wilma också innan jag ska börja tvätta kl 19.

Hoppas ni haft en bra helg!

.:Nyp:.



Hurt




Ja då står jag över mitt livs svåraste beslut...Önska man kunde stanna tiden men de går ju inte..

Jag vet att jag för alltid kommer att ångra mig =´(

</3







jag kommer aldrig förlåta mig sj
och jag vet inte hur jag ska kunna gå vidare med
vetskapen av att ha förlorat två i mitt liv för alltid





mitt liv kommer aldrig bli detsamma och jag är för alltid krossad
</3






Myskväll



Har varit hemma hos mami och papi och haft det bra. Dom ringde och fråga om jag ville käka räkor och lite ost o sånt ikväll. Jag hade inget annat för mig så why not. Hjälpte pappa att köra en bil till valbo innan vi åkte hem o åt. De blev räkor, olika kex och ostar, vindruvor, päron och bubbelvin(alkoholfritt). De satt som ett smäck men fan va mätt ja blev. Tryckte nog i mig 5000 kcal, käkade hur mkt ost som helst, hah. Men de va värt de! :) Vilda va oxå med och åt, hon smaskade i sig massa räkor och lite ost, hehe sötnosen min.

Morsan och jag bor ju nära varann, så Vilda brukar springa in till henne fler gånger om dagen. Hon har ju blivit bortskämd där för hon får massa godis jämt när hon kommer in. Hon hoppar upp på bänken och sitter o väntar på gotta,haha. Hon brukar även lägga sig där och sova lite ibland, på soffan, sängen, i garderoben eller där de passar. Haha Vilda är så jävla go <3

Fick även lite smått & gott av mamma som hon fått på nå företagargrejjs. Små coola överstrykningspennor, godis, lipsyl mm ;P

Nu blir de lite tv innan sängen ropar!
Hoppas ni har en trevlig helg!

.:Nypan:.










Alone




Trodde aldrig jag skulle behöva gå igenom nå sånthär sj men det verkar ju inte bättre. Bara att bita ihop... Få se vilken väg jag väljer, men det är svårt, riktigt svårt :( Är less på att jag lät mig luras...



att en person kan förändras så jävla mkt, det är skrämmande, riktigt jävla skrämmande...





Lasagne



Kvällens mat blev lasagne.. Jag har inte haft en tanke på att göra den underbara maträtten, förrän idag när jag och en kompis låg och sms-bombade och gled in på olika maträtter.. Då skrev hon om lasagne, och jag fick ett såntdär sug som jag fick efter pannkaka för fler veckor sen. Så jag och jimmy åkte till affären och handlade, sen hem o gjorde en lasagne. Det va faktsikt första gången jag gjorde en lasagne själv, och den blev helt klart godkänt. "sötnosen det va jättegott, va duktig du är" sa jimmy när han åt :)


Tyvärr får ni ingen bild. Va har jag annars gjort idag? Inte ett skit. Legat hemma i soffan, och varit till affären. Blev ju klar med skoluppgifterna igår tillsammans med L, så jag har inte en enda skolgrejj att tänka på, underbart!

.:Nypan:.






Ugnspannkaka



Jag har varit stört sugen på pannkaka i typ tre veckor, men de har inte blivit av att göra. Ikväll va jag bara tvungen att äta det, men jag orkade inte steka pannkakor. Ist gjorde jag en ugnspannkaka(för första gången tror jag, annars är de jimmy som lagat det), och de blev lika gott det som vanliga. O fasen va enkelt det är att göra, kanoners! Så vi käkade ugnspannkaka med vaniljglass och hallonsylt, faan va gott de va. Synd att allt tog slut annars har jag nog tryckt i mig mer nu ;P

Ist så sitter jag o käkar bullar som jag fick av farmor, och dricker mjölk. Det är smaskens det oxå ;)

.:Nypan:.



Mot stan




Nu drar jag mot stan och möter upp L på "vårat" fik. Mamma kommer oxå dit och käkar en sallad med oss på sin lunch.

Btw längtar jag tills ikväll. Desperate Houswives har säsongsstart, tjohoo fan va jag längtat! :D


.:Nypan:.





NattiNatti




Nu säger jag och Vilda god natt, vi ska krypa ner i sängen och sova, o invänta jimmy som kommer hem om sex timmar <3






One more day




Så då har en till dag passerat. Va i skolan till halv fyra typ, då va jag helt sluuut. Åkte hem och slängde mig i soffan, sen lagade jag och jimmy mat. Laxfilé, potatis och hollandei(?)sås. It was good. Kvällen har jag och baby spenderat i soffan framför tv´n :) Nu har han åkt till jobbet :(

Imorron ska jag träffa L på stan, vi ska käka/fika och göra lite skolarbete :) Och snacka en massa skit ofcourse ;P

.:Nypan:.





School




Sitter i skolan, har grupparbete.. Kl 13 börjar lektionen, då ska en grupp ha redovisning om kateterisering av urinblåsa, sen ska vi väl göra nån metodövning på det också, dock inte på varann utan på dom snygga dockorna som vi övar på ;) 


.:Nypan:.







Tired




Sådär ja, då va man hemma igen. Har myst med wilma, och tagit en prommis med henne runt halva stan :) Nu ska jag försöka mig på lite skolarbete, ska va klart tills imorron och jag har inte ens börjat =/ Aja de blir som de blir, man kan inte ligga på topp jämt. Snart ska jag krypa ner i sängen, de ska bli så sköööönt. Spec med mitt nya sköna, mjuka täcke :D

NattiNatti

.:Nypan:.




Wilma




Nu ska jag dra iväg till wilma, världens bästa hund. Ska mysa med henne, typ krama ihjäl henne och pussa sönder henne :) De va länge sen jag va där nu :( :( Ska ta en prommis med henne oxå. Jimmy ville inte att jag ska gå själv nu när det är så mörkt ute, men morsan kunde inte följa med så jag går endå. Fan jag har ju gått med henne i alla år sent på kvällarna, de borde ju inte komma nån skummis nu heller ;P 


Nå vad har jag att säga om helgen? Inte ett skit förutom att jag önskar att man kunde radera hela helgen för den va helt jävla fucked up!!! Usch usch usch de kryper i hela kroppen när jag tänker på det, och jag får världens olustkänsla och det knyter sig i magen på mig... Jag frågar mig sj, vafan har jag satt mig i för situation??? Men det är väl min vanliga tur!!!

Aja bye bye med er, hoppas ni haft en trevligare helg!

.:Nypan:.




Trötttttt



Hämtade jimmy och J på högbovägen, skjutsade dom på lite förfest. Jag följde också med. Vi va väl där nån timme, sen skjutsade jag ner en hel hög till mulligans på stan, själv åkte jag hem. Ligger här nu och är vrålhungrig, ska ta mig en macka eller nått. Ciaoo

.:Nypan:.




Home again



Kom precis hem från rättvik, va rätt soft att strosa omkring där. Med mig hem fick jag strumpor och ett skönt täcke :) Fick även en langos av pappa som va mums och jag delade på en rem med piggelinsmak med mamma. Ja just ja, jag vann ett skitcoolt gosdedjur i en såndär klomaskin oxå, hehe. Kanske ska skjutsa jimmy sen om jag orkar, funderar även på att gå till farmor & farfar en sväng och mysa med wilma.. Få se va jag gör, eller ligger jag bara här hemma i soffan för mig sj..

.:Nyp:.



Till rättvik


Funderar på att hänga med mami & papi till rättvik, det är ju marknad där i helgen. Har endå inge annat för mig så why not? Vi åker om en halvtimme. Ikväll blir det väl bara lugnt, kommer väl sitta hemma själv för tredje helgen irad, yeey! -not- Kanske hämtar wilma och tar en långprommis med henne om jag orkar.

Har nyss klippt mig själv lite oxå, bara i längderna.. De blev ju lite bättre iaf.. Om typ två månader tänke jag gå till frissan o färga & klippa håret, det är jävligt behövligt. Jag vill nästan inte gå ut så som jag ser ut nu..

Jaja hoppas nu andra har en trevlig helg

.:Nypan:.




förresten, är det nån fler som inte kommer in på nästan nån annan blogg? har alla fel eller bara jag? störigt som fan iaf, jag vill ju snoka runt lite... :)








Vet ingenting

Jag va så lycklig, hade så mkt förhoppningar, förväntningar och trodde allt skulle va och förbli underbart. Nu vet jag istället varken in eller ut, jag vet ingenting. Vet inte alls hur jag ska göra med allt. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så olycklig som jag är nu... Trodde aldrig i mina vildaste fantasier att det skulle bli på dethär viset, att jag skulle bli så lågt prioriterad av alla jävlar, att jag skulle bli så ensam.. Det finns några vägar att välja, frågan är bara vilken jag ska ta :(

Ny plattång


Har varit iväg och hämtat ett paket på konsum. De va min nya plattång och en flaska värmeskydd som kom :D Min gamla plattång sjöng på sista värsen, den va billig och kass, nu har jag en ny Ga.Ma, de känns underbart. De va kampanj så man fick med en flaska värmeskydd också, perfekt! Har precis sprayat i värmeskyddet och plattat håret, det va helt uuuunderbart. Kan inte förstå att man kan få sånna lyckorus av en plattång ;)


Nu är håret rakt, mjukt och luktar gott and i love it! Sitter och väntar på jimmy nu, han är o tränar. Sen ska vi åka och handla. Jag är värsta gottsugen, nått som jag inte varit på länge. Så idag ska jag köpa en princesstårta att mumsa upp, och även vaniljglass och smarties & zooapor att ha i ;) Tänkte göra två egna varianter av McFlurry, hah.

.:Nypan:.




www.lyko.se
Där köper jag mina hårgrejjer på nätet.
Billiga, och supersnabb frakt, man får 
grejjerna redan dagen efter man beställt ;)


 



RSS 2.0