Cyklat



Idag cyklade jag till sjukhuset till kl 11, skulle till bm. Allt såg väl bra ut förutom att bebis inte har fixerat sig än.. En av orsakerna kan vara att mitt bäcken är för trångt, men det va ytterst sällsynt så det får vi hoppas att det inte är.. Isf blir det kejsarsnitt och det vägrar jag! En annan sak kunde vara att det fortfarande finns mycket plats där inne så bebisens huvud inte har åkt ner riktigt än. Kanske är en liiten plutt så den fortfarande har mycket utrymme. Aja det visar sig hur det går... Blodsockret låg på 6.9(jag brukar ligga på 4-5). Blodtrycket låg väl runt 125/70 som det brukar. Hjärtljuden låg på 130 slag/min.

Efter det cyklade jag till vallhov till Lotta, vi gjorde klart arbetet om Palliativ vård, och gjorde en powerpoint till det. På tisdag är det redovisning. Påväg hem från vallhov stannade jag till på coop och köpte kött.

Det blev en hel del cyklande idag, gick faktiskt rätt bra. Lotta tyckte jag va galen som cyklar så långt när jag har två veckor kvar av min graviditet, hon tyckte jag skulle ha ringt henne ist så hon kunde ha hämtat mig. Äh vafan jag tycker alla gravida bara sitter och gnäller, det är väl bara att bita ihop. Nu är jag lyckligt lottad så jag inte har direkt några krämpor. Visst det va lite jobbigt att cykla, anfådd blev jag och det kändes konstigt när jag fick sammandragningar. Men men det gick över förväntan bra, det va faktiskt riktigt skönt.

Ikväll blir det att grilla här hemma, Madde ska också komma. Dom ska dricka öl, lite fuskigt tycker jag. Länge sen jag va full nu, och länge sen jag rökte en cigg. Få se om de blir nå mer ikväll, visar sig vart vi hamnar.

.:Nypan:.









Blablablaa




Igår hade jag fullt upp. Pluggade med L på stan kl 9.30-16.00, vi skrev ett helt arbete, well done! När vi precis va klar ringde jimmy och frågade om jag ville följa med till skroten i valbo, så det gjorde jag. När vi va klar där åkte vi till ica och handlade lite. På parkeringen hemma fick jimmy fart på bilen, han är duktig min man. Sen gjorde jag mat, tacos. Efter det gjorde jag en äppelkaka på beställning från jimmy, jag hittade ett recept på nätet som jag testade. Den är fan sjukt god! Jimmy sa att det va typ det godaste han ätit, de va ju bra ;) Den kakan blir det fler gånger, nam nam!!!

Efter jag gjort mat, bakat och diskat så slog vi igång en film och myste ner oss i soffan. Little Fockers hette den, rolig film va det :) Eller vi började egentligen kolla på den förut men både slockade efter typ 10 min så igår kollade vi på den "igen", hela denhär gången.

Idag har jag varit i skolan på eftermiddagen. Hade redovisning tillsammans med L om omvårdnadsinformatik, det gick bra. Nu väntar jag på jimmy, vi ska gå till farmor & farfar och hämta wilma och ta en prommis runt stan med henne.

Imorron ska jag till barnmorskan. Få se om det blir sista gången eller om jag hinner dit nån fler gång innan vårat lilla hjärta bestämmer sig för att titta ut <3

.:Nypan:.


-tummen upp-







Tisdag



Idag har jag varit i skolan på förmiddagen, hade metodövning om dödsfall. Mycket snack sen fick vi göra iordning dockor som va "döda". Det va väl rätt intressant.. Efter det åkte jag hem, slappade här hemma sen somnade jag på soffan i två timmar. När jimmy kom hem från gymet åkte vi till två bilskrotar i kungsgården, vi letade efter en reservdel till bmw´n. Hittade den på en av skrotarna. Efter det åkte vi till jysk och köpte lakan till spjälsängen, och tre små svarta korgar som ska stå ovanpå skötbordet. Fint blev det.

Nu ikväll har vi bara varit hemma och slappat i soffan, tvättat har vi också gjort. Jimmy har precis åkt till jobbet och jag har hämtat in den sista tvätten från tvättstugan, vikt det som va torrt och hängt upp det som fortfarande va blött.

För övrigt ska jag nämna att vi köpte mjukglass på coop och faan va irriterad jag blev. Fick huuur lite som helst, och 50 spänn betalade vi. Då fick vi ingen smak heller för den hade dom inte fått fart på. Jag trodde hon skulle slänga den första glassen hon gjorde för den såg helt cp ut och de va pytteliten, sen gav hon mig den, gah. Mjukglassen låg ner som en halv cirkel på struten, aja svårt att förklara. Och när hon sa 50 spänn höll jag på att tappa andan. Aja nog om mitt mjukglassdilemma ;P Lika bra att det va lite glass för jag ska ju inte äta såntdär.

.:Nypan:.



Såhär ska en mjukglass se ut! Watch and learn coop!







Stranden



Idag ringde morsan och väckte mig, hon och G låg på stranden och stekte. Hon sa att jag kunde ta hennes bil och komma dit om jag ville. Why not tänkte jag, gjorde mig klar sen åkte jag dit en sväng. Hittade ett par gamla fotbollsshorts som jag kunde ha, och en gammal sliten bikiniöverdel. Va där i typ två timmar och solade. Min albino-hud tyckte dock att det blev förlänge trots solskyddsfaktor på 20 och jag blev lite röd och det svider lite. Är så less på att vara så vit, jag har så svårt för att bli brun.

Åkte hem strax efter kl 14, duschade och gjorde mig klar sen åkte jag, mamma och G till valbo. Morsan tyckte jag skulle inhandla nå nya kläder, jag kan ju knappt ha nått längre hah. Det blev en ny bh, en beige slät. Den va verkligen ett bra köp för jag har bara en svart nu som jag kan ha, och svart lyser ju igenom alla ljusa kläder. Gissar på att denhär kommer bli välanvänd, plus satt den perfekt (köpte en as-stor storlek som va perfekt, hah). Sen köpte jag ett rött långt linne med knappar på cubus, och en svart-grå-randig mammatröja på h&m. Eller det va mamma som betalade för linnet och tröjan, tack mami <3

Nu ikväll va jag och jimmy över till mamma och pappa och käkade grillat. Gött va det men jag fick inte i mig så mkt.. Nu har jimmy åkt till jobbet, tråkigt :( Imorron väntar skola, metodövning om dödsfall. Kan bli intressant.

.:Nypan:.




Promenad




Det blev en promenad ikväll med. Mamma ville oxå hänga med så jag hämtade wilma sen tog vi en prommis runt stan. Skönt att röra på fläsket lite. Lite ont i fötterna har jag, nu blir det att ligga i soffan och ta det lugnt innan sängen väntar. Eller om jag ska lägga mig där och kolla på tv. Härligt med tv i sovrummet! ;P



.:Nypan:.





Vecka 37



Kanske ska ta och uppdatera denna graviditetsvecka också innan jag flyger in i nästa



image




BEBISEN
Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisen lägger fortfarande på sig ungefär 28 gram om dagen. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens.

Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.



DU
Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ. Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda. Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)



Jag mår bra, går promenader fler gånger i veckan runt stan (det är 4-4.5km). Lite ont i högra höften får jag, men det beror på att mitt högra ben är längre än mitt vänstra, känns som så iaf. Känner det mkt tydligare nu än förut, det kanske har blivit en bit längre under graviditetn pga allt som händer i kroppen med bäckenet och så.. Lite jobbigt att äta mat är det, jag blir mätt så fort, får inte alls i mig lika mkt som tidigare. Bebisen bökar på mer eller mindre, vissa dagar heeela tiden. Brösten läcker? Yepp det gör dom, lite grann iaf. Har mjölkat ner jimmy några gånger när jag legat på sidan mot honom, hahah. Ont i fötterna har jag också fått, mest på morgonen när jag kliver upp. Konstigt att jag har ont då när man sovit en hel natt, nån som vet varför? Men i övrigt så mår jag toppen. Lite svettigt och varmt bara!






Bli smal igen




Herregud vilket väder det är, helt sjukt ju. Rena rama sommaren ute. Solen skiner och inte ett moln på himmlen -underbart-

Nått som är mindre underbart är hur jävla fet jag har blivit. Jag och jimmy satt och sola på altanen lite idag. Jag tänkte byta till kjol, shorts, knäbyxor eller nå liknande för det är så varmt med långbyxor. Tji fick jag, jag kunde ju för fan inte ha nånting som fanns i garderoben. Inte ens kläderna som va alldeles för stora förra sommaren fick jag på mig(mina stora kläder som jag hade när jag va ett litet fetto en gång i tiden). Blev lite deppig faktiskt. Ja jag är gravid, men frågan är ju; kommer jag nånsin bli smal igen? :(

Nått som är roligt är att jag har mått på alla kroppsdelar från innan jag blev gravid. Det är inte från när jag va som allra smalast, för det va jag när jag träffade jimmy våren -09. Utan måtten är från sensommaren -2010. Ganska bra att ha dom måtten så man kan försöka komma dit igen sen ;P Just nu känns det ju gaaanska hopplöst, men men bara att kämpa på sen när bebis är ute!




Sommaren -2010





Ensamt




Blö va ensamt det är.. Knallar iväg och hämtar Wilma nu och tar en promad runt stan... Skulle va roligare att ta med vagnen också, snart så :)













Segt



Här ligger man i soffan och degar, är rastlös men vet inte vad jag ska hitta på.. Alla är väl ute och super och har trevligt i solen... Så vad har jag gjort idag då? Nja inte mkt, bara varit hemma.. Myst med jimmy, lagat mat, duschat, suttit lite i solen, diskat, dunkat musik och kollat på despret houswives.

Funderar om jag ska gå och hämta wilma och ta en promenad. Det borde ju inte vara nån fara att gå långt? Vill ju inte sätta igång förlossningen direkt. Igår blev jag lite fundersam om promenaden verkligen va bra för det värkte längst ner i magen och jag kände hur huvudet hade sjunkigt längre ner i bäckenet. Men idag ligger det inte lika långt ner igen och värken är borta.. Aja de visar sig hur de blir ;P


.:Nypan:.





























April 2009 när jag och Jekkan campade
och firade påsk på campingen i ockelbo.
Vi hade så jävla roligt ;)









Röra på fläsket




Va som sagt och grattade min kusin idag. Käkade lite tårta och kakor, ajjabajja. Nu ikväll har jag varit hos mamma(o pappa) och käkat lite påskmat, bland annat janssons frestelse som är min favvorätt, såååå gott ;P Efter vi käkat gick jag till farmor & farfar och hämtade wilma för att ta en promenad. Mamma hängde också med. Det blev långsvängen runt stan, det är väl ca 4.5 km. 

Nu väntar jag på att jimmy ska komma hem från jobbet, då blir det en film och mys framför tv´n. Bebis har bökat i magen hela dagen, nästan så det har gjort ont ibland. Ska erkänna att jag har lite ont längst ner i magen nu, det värker lite.. Men så har jag haft förut också, inget att oroa sig för.. 

Idag har jag 23 dagar kvar till beräknad förlossning.. God damn va tiden går fort.. 

.:Nypan:.



 

Glad Påsk



Passar väl på att slänga in ett glad påsk. Inte för att jag har några som helst påskkänslor men men...

Igår va jag och jimmy & storhandla på ica. Handla man för minst 300kr fick man köpa lösgodis för 2.95kr/hg, man fick köpa max 2kg/kund. Gissa hur mkt vi köpte? Jo 2kg hehe ;P Det gick på 59kr, underbart ;)

Snart ska jag iväg till min kusin, han fyller 14år. Fattar inte hur fort tiden rinner iväg, det va inte länge sen han va en liten plutt ju.

Hoppas ni har en underbar dag i det härliga vädret

.:Nypan:.



2011-04-22





Fullspäckat




Slänger in ett snabbt inlägg.

Igår va jag och jimmy till gävle sjukhus för lite info och rundvisning på BB. Mysigt på avdelningen men små rum. Hoppas fan att jag slipper ligga på två-sal, då dör jag! Jag vill ha enkelrum, det har jag oxå skrivit i mina papper till förlossningen. Fick rundvisning och lite info om det mesta, vad som kommer hända där och vilka prover bebisen kommer att "råka ut för" mm. Såg en liten nyfödd bebis också, åå va söt den va :P Vi kollade även på en film om amning. När vi va klar där efter nån timme så åkte vi till pressbyrån och köpte glass, magnum double. Den finns ju bara där så. Hoppas du inte får begär på denhär glassen nu sa jimmy, då blir det jobbigt och en dyr jävla glass om man ska behöva sitta och åka till station i gävle varje dag. Hahah.

Nu ska jag iväg till frissan, brukar ta typ 3 timmar där.. Antar att jag blir missnöjd som vanligt men men det är bara att bita ihop. Sen blir man ju rätt mkt fattigare oxå, sist gick kalaset på 1750kr! Men jag ser förjävlig ut i skallen så jag måste dit.

Efter frissan ska jag plugga med Lotta. Sen ikväll kl 19 kommer K med hennes katt M som jag ska klippa/raka. Den stackarn får så fruktansvärt mkt tovor i pälsen.

En fullspäckad dag med andra ord.

.:Nypan:.




Sandra




Har suttit på stan och pluggat med Lotta några timmar idag. Vi blev klar med en uppgift + en powerpoint, yeey va skönt det känns. Nu ikväll va jag över till Sandra och hälsade på, kom precis hem. Vi snackade massa skit och fikade lite. Blir inte allt för ofta man ses nu för tiden, tiden räcker lixom inte till.

Imorron är det skola igen på förmiddagen, sen kl 15:30 ska jag och jimmy till gävle sjukhus på information och rundvandring på förlossningen/bb :)

.:Nypan:.




 

Söndag




Igår(söndag) tog jag en promenad med Madde och hundarna. Sen åkte vi och jimmy till valbo och lämnade in två av jimmys telefoner på elgigaten. När vi kom hem grillade jag, jimmy, Madde, T och R(+lilla T & P) här hemma. Gött och trevligt va det..

Idag kom Lotta hit kl 9, vi skulle kolla på hemtentan ihop som lades ut kl 9 imorse. Vi blev galen på frågorna och bestämde oss för att sitta ihop ist för enskilt som vi hade planerat. Jag följde med henne hem och blev kvar där till kl 19 nu ikväll! 8 timmar i sträck satt vi och skrev och skrev, fy fan säger jag bara. Jag fattade inte ens frågorna, och ännu mindre svaren jag skrivit när jag läste igenom allt innan jag skickade in den. Nej det blir nog omtenta, har en stark känsla av det :(

Ska även tillägga att jag hade en trevlig kväll i lördags med Madde här hemma. Vi grillade och hade trevligt. Hon tyckte synd om mig för hon skulle dricka alkohol så hon köpte med ett alkoholfritt bubbelvin till mig. Tack för den, gott va de :) Kl 12 skjutsade jag upp henne på stan till krogen, själv åkte jag hem för att döa ett tag i soffan innan sängen väntade.

.:Nypan:.





Frukost på sängen




Imorse kom älskling in med frukost på sängen till mig och bebis(som han så sött utryckte sig) :) Han hade gjort mackor med olika pålägg, bland annat ägg & kaviar, ost, skagenmjukost & skinkost. Påläggen hade han gjort i olika söta kärleksmotiv. Ett glas mjölk och en kopp kaffe till det. Jag blev överaskad och såå glad och gott va det :)

Efter jag legat i sängen och myst till frukosten gick jag upp. Jimmy började tvätta nya sommardäcken, bytte till dom på bilen, tvättade bilen in och utvändigt... Jag tvättade fönstren i vardagsrummet, va skitnoga så nu jävlar hoppas jag dom är bra. Sen har jag storstädat, dammsugit, dammat och torkat golv i hela lägenheten. Nu är det rent och snyggt här hemma.

Madde ringde och fråga om jag ville komma över till henne och grilla ikväll. Nice, jag har varit sugen på grillat länge så jag ska dit. Hon ska hämta upp mig om några timmar så ska vi åka och handla lite.

En underbar lördag med andra ord.

Love

.:Nypan:.










jag älskar dig jimmy
<3 







Vecka 36



Vecka 36 nu (35+5)


image




BEBISEN
Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget. Bebisen har nu ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.


DU
Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?".

Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak. Detta kan medföra att vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!



Jag börjar få ont i fötterna, spec om jag går mycket om dagarna.. Beror väl på all extra tyngd jag har lagt på mig. Naveln sticker typ ut, inte jättemkt men lite iaf.. Den är inte direkt inåt längre, hah så fuult. Inga bristningar än, hoppas jag slipper dom! Jag har inga cravings och är inte spec sugen på godis och sånt.. Köpte en massa godis igår men åt bara några st, de va ju inte ens gott. Börjar nog bli trångt där inne för bebisen, känner inte direkt så mycket sparkar, nu är det mest tryck lite överallt, en fot här och där som sticker ut ibland :P Annars mår jag bra, jobbigt att sitta så mycket i skolan bara för det trycker upp under revbenen..






Larmet




Både jag och jimmy vaknade inatt runt kl 3:30 av varningslarmet i sandviken. Övningslarm? sa jimmy, nää vafan det är ju natt sa jag. Larmet testat ju första måndagen varje månad kl 15, nu kan det ju inte va övning. Det tjöt en bra stund, sen blev det tyst.. Vad kan ha hänt då frågade jimmy. Ja antingen är det nått med AGA, sandvik eller krig. Krig va ju ganska uteslutet.. Efter ett tag ringde hans telefon, det brinner på sandvik.. Han ringde runt för att höra om han skulle jobba, han jobbar f.m denhär veckan och skulle alltså börja typ 6. Han skulle avvakta... Typ kl 6:30 åkte han iväg, då va det ingen fara längre... Jag kunde inte somna om, jag har jättesvårt för att somna om nu för tiden :( Låg vaken från 3:30-6:45 då min klocka ringde, då va det bara att kliva upp.

Va i skolan 8:30-12.00. Sen åkte jag och lotta och käka på ikea. Hann precis komma hem när jimmy kom och fråga om jag skulle följa med till gävle sjukhus, han skulle röntga handen(tummen) pga en olycka på jobbet. Hängde med han dit, sen tillbaka till sjukhuset i sandviken som han va hos tidigare. Det va som tur va inget brutet eller nån spricka, tydligen bara en stukning. Trodde mer på att tummen skulle va bruten, han är värsta uppsvälld.

Efter det åkte vi till coop och handlade. Han är en gottegris och handlade hem både chips, 1.5 kg lösgodis, kakor mm.. Jobbigt tycker jag, jag försöker att inte äta såntdär och det har gått rätt bra på sistonde.

Igår kväll runt åtta tog jag en promenad med mamma och wilma runt stan, tog ca 1 timme. Det är väl typ 4.5 km. Men faan va ont i fötterna jag fick, aj aj jag väger för mkt nu.

Jaja intressant inlägg, njaa.. Nu ska jag tvätta sen dö i soffan med min älskling, är skittrött efter nattens minisömn.


.:Nypan:.


Wilma i högbo för nån sommar sen







Älskade väder




Vaknade till ett mysigt sms av älsklingen, när jag väl kom upp ur sängen runt kl 11:30 så strålade solen ute, kan det blir bättre? Det har kommit små blåa blommor på gräsmattan utanför våran altan, på en av blommorna satt en fjärl nyss -underbart- Snart är det sommar, jag längtar som fan för jag hatar vintern!

Jag och lotta valde att ta en dag ledig idag igen från allt skolarbete, välbehövligt för min del! Idag har jag duschat, plockat här hemma, dammsugit och bara tagit det lugnt. Väntar på att jimmy ska komma hem, kl 15 ska vi vara på MVC på sjukhuset. Först ska jag vägas, magen ska mätas, hjärtljud på bebis ska kollas och säkert blir det nå stick i fingret eller blodprover på mig =/ Känns bra att kolla så bebisen mår bra, jag har inte kännt den så mkt på sistonde. Fick en smäll i magen av jimmys armbåge i fredags natt när han låg och sov.. Den mår nog bra, jag inbillar mig säkert.. Sen ska vi på våran andra träff på föräldrautbildningen. Vi ska kolla på nån förlossningsfilm, känns ju inte så jätteroande =/

That´s my day :)


.:Nypan:.





Gravidbild




Slänger in en bild på mig, ska strax gå iväg till farmor & farfar.





Vecka 36 (35+2)

<3








Fullt upp



Jag har haft så mkt att göra på sistonde, har inte haft tid eller ork att uppdatera. Ska göra en kort sammanfattning...


Fredag: Va i skolan hela dagen på föreläsningar, 8:30-16:30. Kom hem, vilade lite. Sen storstädade jag lägenheten.. Jimmy va ute i gävle med jobbet.. Runt kl 00:30 ringde han och va påväg till M, han ville att jag skulle komma för T va där med några vänner. Jag va aptrött med åkte endå dit. Satt hemma hos dom en stund, sen gick vi ner på eight ball på stan. Va där till typ 2:30, sen började vi dra oss hemåt. Jimmy drog med sig D hem hit, dom hade lite efterskiva..

Lördag: Följde med Madde och kollade på en bil, en snygg saab som hon köpte. Efter det skjutsade hon mig och jimmy till bastfallet, där stog bmw´n och väntade på att bli lagad. Jimmy skruvade lite med den. Vi kom inte hem förrän typ 10 på kvällen. Då gick jag till mamma & pappa, dom va hundvakt åt wilma så jag gick dit och hade lite mys med henne tills hon skulle hem.

Söndag: Slappdag heeela dagen. Jag har varit duktig och hållt mig från onyttigheter jättelänge, men i söndags lyxade jag till det med en kebabrulle och choklad!

Måndag: Pluggade med L på stan typ 10-15, vi gjorde klart seminarieuppgifterna. Efter det åkte jag med farmor & farfar till ica, hjälpte henne handla grejjer till två smörgåstårtor.

Tisdag: Satt hemma hos Lotta 9-16:30 och pluggade, vi hann göra jättemkt på en inlämningsuppgift. Efter det åkte jag hem och gick direkt till farmor och gjorde två stycken smörgåstårtor. Jimmy kom dit och när jag va klar åkte vi och kollade på en bil, en fin saab. Kom hem lagom till despret houswives, jag va trött som ett as efter en lång och slitsam dag!


Jag har haft fullt upp hela dagarna och idag så va jag ledig så då passade jag på att VILA för en gång skull. Hade ingen väckarklocka på, vakna runt 10:30. Låg och drog mig i sängen till 12. Duschade lääänge.. Sen plockade jag lite här hemma.. Fixade iordning mig, pyntade lite påskris.. Sen tog jag en powernap med jimmy på soffan när han kom hem från jobbet. En riktig skön slappdag med andra ord.

Nu ska jag snart iväg, ska till farmor och gratta henne. Hon fyller år idag, GRATTIS kära farmor <3 Jag ska frossa tårta och kaker. Typiskt att jag ska till bm imorron och väga mig, men men jag tänkte fan ÄTA massa gotta ikväll! Skit samma om det blir nått kg + på vågen. Jag har ju faktiskt stått still i några veckor nu tack vare att jag tagit så många promendader :)


.:Nypan:.

 









Blommor




Har varit i skolan på föreläsningar från 8:30-16:30 idag, fyfan va dryyygt det har varit, usch! När jag kom hem stog det en bukett blommor på köksbordet från älskling, myspysen då gulligt av han :) La mig i soffan och döa ett tag, nu dunkar jag musik på högsta och har precis gjort rent akvariet, dammsugit och dammtorkat här hemma. Funderar på vad jag ska göra här näst? Äta kanske jag borde göra, sen kanske ta en promenad??

Jimmy är i gävle med jobbet och blir bjuden på mat och öl, plus att han får betalt för en hel arbetsdag trots att han inte har jobbat en minut idag. Få betalt för att äta mat och dricka öl, snacka om lyx!

.:Nypan:.









Jag älskar dig jimmy och längtar efter
våran lilla bebis
<3











Vecka 35



Är i vecka 35 nu, 34+4 för att vara exakt.


image




BEBISEN
Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.



DU
Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verkliga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av det och läs om våra självhjälpsåtgärder.





Jag mår bra som vanligt, bara ryggen som krånglar ibland när bebisen ligger snett och det trycker på revbenen.. Sammandragningarna håller fortfarande på typ hela dagarna, dom är dryga men gör inte ont. Nu är det inte långt kvar och vi väntar med spänning på vad som komma skall :D






Ryggont



Nyss kommit hem, det va inte skola till 14 som jag skrev utan de va till 16.30! Usch fyfan va segt, jag börjar bli fruktansvärt skoltrött! Madde sa till mig härom dagen - jag fattar inte hur du pallar att plugga igen. Ne, jag förstår fan inte heller alltså. Men det är ju bra med en utbilding, jag får se det så. Fast jag börjar tvivla på om det är dehär jag vill jobba med, vägrar jobba på en vårdavdelning iaf! Jag vill ju jobba med djur igen, det var så underbart. Synd att man hade en egotrippad fittchef utan hjärna som blåste mig på pengar och va allmänt störd i huvudet så jag "va tvungen" att sluta. Jag gick självmant, klarade inte av detdär stället en sekund till. Usch och fyfan, utnyttjad till tusen. Jag tog så jääävla mkt skit. Men mycket lärde jag mig också utav dendär situationen. Har nog växt ganska mkt som människa, aldrig mer ska jag ta så mycket skit, jag ska verkligen stå på mig själv i fortsättningen! Hmm nu spårade dethär inlägget lite, hah.

Aja imorron är det skola 8:30-14.00. På fredag är det 8:30-17.00. Föreläsningar bara, fyfan va det suger! Jag vet inte om jag pallar, mig rygg dödar mig. Just nu värker den som fan oxå. Funderar på att ringa barnmorskan och fråga om man får låna hem "tens". Det är små grejjer man sätter på huden som skickar elstötar. Har hört mkt positiva saker om det.. Kanske kan hjälpa mig? Skulle vara guld värt.

Kanske ta en promenad nu? Sen laga mat.. Undra om jag kanske ska göra köttfärsbiffar, de lät gött. Då blir nog älskling glad också.

.:Nypan:.



En gammal bild från -08 när jag pluggade matte B och
naturkunskap B på komvux. Har man tråkigt i skolan
så får man helt enkelt göra det roligt, något som
jag och S va bra på, haha ;P





School



Skulle egentligen ha haft skola heeela dagen idag. Vakna 7:46 när lotta ringde, shit jag hade försovit mig. Fast hon skulle berätta att första lektionen va inställd, puh fan va skönt! Nu ska vi åka ist, har lektion 12-14.

Ciaaooo

.:Nypan:.







Muntliga tentorna




Idag va jag i skolan på f.m och hade dom fruktade muntliga tentorna. Det gick som tur var bra, nu kan jag andas uuuut. På psyk fick man först en jättelätt fråga muntligt - alla skulle nämna ett symptom på depression. Sen fick vi dra en varsin lapp och på den stog en annan fråga. Jag blev nojjig som fan för jag brukar ALLTID dra fel och få nå svårt. Tack och lov drog jag den LÄTTASTE frågan av alla, jag blev sååå nöjd, äntligen nått som går min väg. Min fråga löd- Nämn tre symptom man kan ha vid sjukdomen schizofreni. Jag har gått och hoppats på att jag skulle få nån fråga om schizofreni för det kunde jag allt om, och så fick jag en sån fråga, en aplätt sådan :P De flesta frågor som dom andra fick va ju lätta och jag kunde dom, men vissa va lite svår att förstå vad dom ville få fram. Jag trodde absolut att jag skulle få nån mer följdfråga eftersom jag fick en sån lätt fråga, men de fick jag inte och tack och lov för det. Jag har inbillat mig att dom kanske är extra snäll för jag är gravid, haha.

Efter psyk hade vi smärta med en annan lärare. Där fick vi inte dra nån lapp utan hon skulle ställa frågor till var och en. Faan tänkte jag, ge mig en lätt. Tänkte att även hon kanske ger mig en lätt fråga eftersom jag är höggravid, haha. Jag satt näst sist och kunde alla frågor hon ställde till dom andra.. Första frågan till mig va: hur stor är maxdosen för paracetamol. LÄTT! 4 gram/dygn/vuxen. Sen började hon fråga runt igen och mitt namn kom aldrig. Jag kunde precis alla frågor som dom andra fick, börja nojja och tänkte vafaan ska hon fråga mig nudå, nu har ju alla lätta gått. Vissa personer kunde inte sina frågor och då satt man där och hoppades att jag skulle få svara, de va så svårt att hålla käften men de lära jag ju, hah. Sen va det en tjej bredvid mig som inte kunde svara på sin fråga, då kollade läraren på mig och jag skyndade mig att säga att dendär kan jag svara på, så då fick jag det. Fråga va: Nämn vilka läkemedel man använder till neuropatisk smärta. Mitt svar blev: Antiepileptika och Tricykliska antidepressiva. Sen kan man även använda opioider och eda(lokalanestesi) men det är inge vanligt utan dom två förstnämna är nummer 1 om man säger så. Efter det kunde jag pusta ut, gaah..

De gick iaf bra på båda "tentorna". Jag kunde typ alla svar på alla frågor som ställdes. Några fick lite jobbigt och kunde inte svara på endel frågor, men då fick dom andra frågor ist så jag tror(hoppas) alla klarade sig. Jag har Lotta att tacka för att jag kunde så mkt, vi har ju pluggat ihop inför dethär. My best pluggmate! :)

.:Nypan:.







Promenad



Gick och hämtade Wilma för att ta en promenad. Ringde mamma och fråga om hon skulle med, hon höll på med mat så jag gick dit och käkade sen gick vi ut. Vi gick runt stan, tog väl 1 timme kanske. Tror nästan att det blev lite för långt, fick ont i höften, fötterna värker och det värker lite "neråt" nu.. Kanske borde inse snart att jag är gravid i 8:e, snart 9:e månaden och kan inte vara lika aktiv som förut :P  Det va iaf skönt att röra sig, och vädret var ju underbart. Wilma blev iaf superglad över att få träffa mig och få följa med ut :)

Nu ligger jag och kollar på en unge i minuten, helt sjukt att jag själv kommer vara med om detdär om några veckor.. Jag är förväntansfull och nervös inför vad som komma skall.

.:Nypan:.






Snömonstret Wilma :)




Vår




Nu är det verkligen vår ute, så jäävla härligt. Solen skiner, snön tinar och det är inte direkt kallt ute. Jag längtar till sommaren, åå fasen vad jag längtar. Dock tyvärr får man inte gå och vara smal och snygg, småfet och blek kommer jag väl bara men men bara att bita ihop för jag kommer ju ha en liten plutt :)

Idag har jag suttit på stan med Lotta och pluggat inför våra två muntliga tentor. Känns som jag kanske kommer köra imoron.. Känns som jag har rätt bra koll på smärtan nu, men fan psykologin vette tusan med alla dess olika mediciner och deras verkningssätt.. Aja det går som det går. Om jag klarar mig imorron så kan jag slappna aaaav, sen är det bara några grupparbeten och en hemtenta som ska in..

Ska även berätta att bebisen har vänt sig rätt igen, tack och lov! :P Igår kväll/inatt gjorde den det, nu känner jag huvudet "där nere" igen och den sparkar uppåt och åt sidan, inte ner mot blåsan.. Bebisen kanske inte är så stor endå som jag trott om den fortfarande kan snurra runt där inne, kan ju hoppas iaf, vill ju inte föda en klump på över 4 kg. Hoppas den är liten :P Nu får den fasen stanna i dethär läget innan det är dags att komma ut. Fullt fart är det i magen iaf, har varit det typ hela dagen. Just nu ligger den och har hicka stackarn, hela magen "tickar" på mig :) -mysigt-

.:Nypan:.




Jäser i soffan med kaggen som börjar bli stooor








Bebis vänt sig fel =/



Ska även berätta att igår natt så vände sig bebis FEL i magen!! Den har ju legat rätt jättelänge med huvudet neråt, över en månad, säkert längre också.. Igår i bastfallet så fick jag sparkar på blåsan heela dagen, de va obehagligt och gjorde ont. Blev misstänksam om den hade vänt sig.. När jag kom hem la jag mig i soffan och kände, och japp där huvudet har legat så länge va det helt tomt! Faan va drygt. Så jag hade rätt, den har vänt sig och nu sparkar den mig på blåsan hela tiden, suck..

Hoppas den vänder tillbaka sig igen. Gör det inte det brukar bm försöka vända den, dock finns det en risk med det att moderkakan lossnar och bebisen dör. Vet en som det hände så för. Eller så blir det kejsarsnitt.. Det är nog ingen fara, den vänder sig nog igen snart, men lite lack blir man ju...



 

Helgen




I fredags, ja vad hände då? Tvättade iaf hela kvällen... Mer kommer jag inte ihåg :P

Igår(lördag). Då åkte jag med jimmy till bastfallet och han skruva med bilen hela dagen. Jag kollade på ett tag, sen gick jag in och pluggade lite. Tog med mig så jag kunde läsa på till dom två muntliga proven jag har på tisdag.. Tänkte att de va lika bra att följa med dit och ta med mig skolarbete, för sitter jag hemma så pluggar jag inte, det vet jag. Och lite fick jag gjort iaf :P Igår kväll när vi hade kommit hem hörde M av sig, hon ville ha skjuts till gävle. Jag va sååå trött och hade ingen lust, men tjänster och gentjänster, jag hämtade upp henne och skjutsade henne till gävle. Sen efter det hämtade jag upp jimmy och vi åkte till ica, han va godissugen, ovanligt? Efter det kikade vi på film, 2 st. Eller jag såg bara 1½, jag somnade.. Dom va iaf bra :P Ska även säga att jag åt bara pyttelite mörk choklad, försöker hålla mig från onyttigheter.

Idag (söndag), ska strax göra mig klar för att gå upp på stan och plugga med L. Vi tänkte köra några timmars plugg till tisdag, det känns jäävligt behövligt. Åh jag tror faktiskt jag kommer bli underkänd, kommer få black out när jag ska svara inför allihopa. Snälla gud ge mig frågor som jag verkligen kan!!!

.:Nypan:.






Skötbordet




Som jag skrev förut så hämtade jimmy ett skötbord i sthlm i torsdags när han va dit med R och hämtade en soffa. Idag började vi sätta upp det men jimmy lackade ur, gav upp och gick ut och skruva med bmw´n ist. Jag ringde hit morsan så vi har kämpade som fan i typ 1½ timme. Efter några hål för mycket om massa krångel så sitter nu äntligen skötbordet på plats. Haha fyfan va jag garva emellanåt, ni skulle sett oss :P Det va ju så jävla tungt, inte lätt att få upp det på väggen ovanför toan och få dit hålen på rätt plats.

Nu sitter det iaf där och jag kunde inte hålla mig från att inreda det med bebisprylarna vi köpt :P Det ska bara köpas en skötbädd till det sen men det ska vi köpa när lillen är ute, det blir en blå eller en rosa.

.:Nypan:.












Tror nog att det blir nån av domhär 
skötbäddarna med motivet Pingu.
Fina färger tycker jag iaf :)




  


RSS 2.0