Dagen D




Today is the day. Usch fyfan tenta idag och jag tror ja dör. Sitter o hänger upp mig på aktionspotentialen, förstår den fast samtidigt inte. Blandar ihop den med membranpotentialen och vilemembranpotentialen. Ska försöka gå igenom lite latin innan jag åker, drar till gävle om en halvtimme. Ska träffa L kl 13 o luncha, sen kl 15 är de dags för provet. Har aldri haft ett såhär stort prov nån gång, snälla låt de gå bra. Om jag inte klarar dehär provet vettefan om jag orkar fortsätta, gaaah.

Gick upp kl halv 9 imorse, har suttit med böckerna sen dess. L skulle inte röra boken idag, hon va rädd att hon skulle trötta ut hjärnan och blanda ihop allt. O jag gör precis tvärt om, har suttit o råläst i fler timmar i sträck nu. Jaja här har jag inte tid att sitta o häcka. Hoppas ni har en trevligare dag än jag!

.:Nypan:.



Tenta



Imorron är de tenta, skulle behövt några dagar till känner jag. Men men bara att gå dit o göra sitt bästa, mer kan man inte göra. Har träffat L två dagar irad nu och pluggat, mkt behövligt och mkt gjort har vi fått.

Nej nu ska jag försöka ta mig igenom alla tusen sidor. Typ alla latinska ord har jag fått in iaf, bra de ;P

.:Nypan:.



God natt




Nu säger jag o Vilda god natt. Hon ligger redan o sover så sött på mig, får bära henne till sängen :) Ska lägga mig o läsa lite om nervsystemet tror jag, eller cirkulationen. Sen lite latin om jag orkar, är så himlans trött.

.:Sandra:.




En liten sötnos som har sin favvoplats på mami. De värmer
skönt runt halsen kan ja lova :P





Älskar dig




Har man inte världens bästa pojkvän så säg :)




Den är jättestor, o superfin.
Svårt att få till det på bild




<3



Svårt att ta kort o få de se fint ut. Det är "blankt" på
hjärtat längst ut och mer "frostigt" på hjärtat i mitten




Klickat hem



O förresten, gissa vad jag har klickat hem ;) De blidde inte bara ett par skor, utan även ett par lårhöga stövlar med snörning hela vägen, så jävla läckra. Men grejjen är nog att jag aldri kommer använda dom, men man vet ju aldri :P

Igår va ingen rolig dag så jag bestämde mig för att försöka må lite bättre genom att shoppa lite. Klickade hem dom as-läckra skorna som jag visade för nån dag sen, dom va nedsatt från 749kr till 349kr. Fick ett nyhetsbrev från den sidan förut med 100kr i rabatt om man handlade för 500kr. Va därför "tvungen" att köpa nått mer för att få rabatten. Då hittade jag stövlarna som jag gillade som tusan. Slampstövlar fick jag höra av en person, då blev jag arg och klickade hem dom oxå, hah -trots-? Måste ha köpt sista paret för bilden på dom är tyvärr borta från hemsidan så jag kan inte visa er :( Stövlarna va nersatt från 799kr till 299kr. Så hela kalaset gick på lite över 600kr, skulle egentligen blivit närmare 1500kr. Jag är bra på fynda ibland ;)

Nu hoppas jag bara att dom passar när jag får hem dom i brevlådan vilket jag borde få nästa vecka, fick ett mail om att dom hade skickats idag. Med min tur är dom väl för små eller för stor =/

Nu ska jag gå ut o ta en cigg, men det känns taskigt att ta bort Vilda. Hon ligger nämligen och sover mitt uppepå bröstet mitt -sällan?-. Hah gotjejen min! :)

.:Nyp:.






 

Dom är så snygg så jag dör. Snälla låt dom passa
mina fötter! Morsan skrek btw rätt ut när jag visade dom,
undra varför? ;)



9 månader



9 månader idag med jimmy <3 Tiden går fort, endå känns det som vi känt varandra i evigheter. Vi har gjort mycket, hunnit mycket och varit med om väldigt mkt på så kort tid. Idag kom han hem med världens finaste blombukett med ett gulligt skrivet kort, plus ett litet paket. Där i va det ett silverhjärta, eller egentligen va det väl två st i ett. Få se om jag tar nån bild o slänger upp lite senare. Han är så söt, jag blev så glad och överaskad <3

Nu jobbar han :( Vi hann med lite familjemys alla 3 innan han åkte, nu är det bara jag o Vilda hemma. Hon fick precis burkmat som hon ääälskar, blir typ helt galen. Så när hon ätit klart rusade hon in hit, hoppade upp på bröstet och börja mysa & kurra som en tok. Rätt lycklig över att matte är hemma, och att hon va snäll o gav henne lite blötmat tyckte hon :P Nu sitter hon här på mitt bröst o tvättar sig, lite svårt att skriva, hah.

.:Nypan:.













Älskar dig Jimmy <3







Fartkontroll



Kom precis hem från sjukan. De gick bra där, behöver ingen operation än så länge iaf, troligen inte sen heller. Skulle jag göra nått ansträngande ska jag ha bandage, blir det värre måste jag in igen. Kortisonsprutan jag fick håller i ca 4 veckor, de va väl 2-3 veckor sen jag fick den(?) så vi får väl se hur de blir när den är helt ur.

Påväg hem från gävle höll jag på åka fast i fartkontroll. Höll på o fiffla med stereon tack o lov så jag körde rätt sakta, tror jag. Sen kollade jag upp o såg nån i vägen en bit bort, en snut! Bromsade som fan o åkte sakta. Då gick han ut i vägen, OH NO tänkte jag, sen höjde han handen precis när jag va framför han men de va till bilen bakom tack o lov. Så den fick snällt svänga in och jag köra vidare.

Nära att de rök några tusen där, så glad att jag kom undan, hah.

.:Nypan:.



Ortopeden



Idag ringde dom från sjukan. Jag blev ju remitterad till ortopeden efter jag va på sjukan i sandviken med min hand som jag inte kunde röra. Så idag ringde dom, jag fick en tid imorron 10.20 på gävle sjukhus. Va väl inte den bästa med tanke på att jag har chat om cirkulationen med min klass och läraren från 9 till kl 10.30. Men men strunt samma. Skönt att få ortopeden överstökat. Min hand är iaf mkt bättre efter sprutan rätt in i leden. Men om jag överanstränger tummen och handen får jag ont, plus att senan mellan tummen och handleden är stel o hård om man känner utanpå. Jaja får se vad dom säger imorron, operation eller inte.

Vilda är helt crazy just nu, har cp-rus och springer runt som en galning. Attackerar mina fötter gör hon oxå, aj aj.

Förrästen hittade jag ett till papper med latinska ord jag ska kunna, ca 20 st till om artärer och vener. Gud va road jag blev!

.:Nypan:.


Hoppas verkligen jag slipper gå med bandage
eller så en spruta inkörd i leden igen






Storhandlat



Idag har de storhandlats. 1500 spänn gick det på, o då hade vi 5% rabatt oxå. Fick en rabattcheck i brevlådan från ica idag på 100kr(som vi glömde när vi handlade). Det va för vi va storkunder och hade handlat över 3500kr mellan( sen stog de två datum som jag inte kommer ihåg, de va mindre än en månad iaf).

Vi har ju skaffat icakort jag & baby, två st i ett o samma konto. Vi fick hem en rabattcheck på 50kr för nån vecka sen, där stog det hur mycket vi hade handlat för under februari månad. Värsta chocken - 5734kr! Det är ju helt sjukt, så jävla mkt pengar, under EN månad! Jimmy tränat ju mkt och äter som en häst, vi skyller på det :) O morsan undra hur vi kunde ha handlat för så mkt när vi ser ut som små räkor(?!), hon mena att vi va smal, haha. O farmor kallade mig ben-get idag, haha puckon. Jag har mkt fläsk att ta av, o bort ska de förhoppningsvis! Så ingen ben-get är jag inte, o ingen räka heller för den delen.


.:Nypan:.









jag slutar aldrig förundras hur en människa kan vara & bete sig
don´t know what to do







Crazy Cat




I´ve got a crazy cat, hon har precis levt rövare här och sprungit runt runt i lägenheten, haha. Nu har hon precis varvat ner och sitter o kikar på mig bakom datan. Hon är fan världens goaste. Hon är speciell säger jimmy, och jag håller verkligen med om det. Har bara haft henne i 4 dagar and i´m in love! Hon är världens mysmys, kommer och lägger sig o myser med en timmar i sträck. Och nästan aldrig bredid, utan uppepå ska hon ligga. Sötnosen då <3

Baby jobbar natt, han kommer hem om 5 timmar. Längtar så mkt. Då ska vi tre ha familjemys, våran lilla mysfamilj som vi brukar säga, haha. Jaja nog mysmys-snack. Jag är så ensam bara, tur man har lilla Vilda här.

.:Nypan:.



Skor




Domhär vill jag ha, har varit kär i dom ett bra tag nu. Vill verkligen att dom ska bli mina till sommaren, få se om jag får nå pengar över. Då ska jag klicka hem dom. Ååååh jag vill jag vill jag vill!


.:Nypan:.










Ordpris 749kr, nu 449kr!

<3
i´m in love






Besiktat bilen



Idag besiktade vi bilen. Jag trodde det skulle bli en dödsdom för den stackaren men så blev de inte :P Va bara några småfel som ska fixas. De va så mkt rost på högra sidan typ i golvet, så där ska jimmy svetsa. Sen ett skydd för en lampa ska sättas dit. Och den läckte benin så en ny slang ska oxå dit & en varningstriangel.

Det va ju inte mkt alls, o inge dyrt o krångligt heller. Svetsningen är väl de drygaste, tur man har en händig karl :P Så nu får polon rulla ett tag till, underbart ;P

.:Nypan:.





Ska försöka hinna med att gå till wilma ikväll,
de va ett tag sen. Jag saknar henne <3






God natt



Snart säger jag god natt, eller jag ska lägga mig i sängen och läsa lite om nervsystemet. Sen gå igenom alla latinska ord innan jag somnar. Jag börjar lära mig lite iaf :P Kan nog hälften, bra nypan! :D Så fort jimmy varit på gymmet frågar jag vad han tränat för nått, sen när han säger de sitter jag o tänker va det heter på latin, vadå skolskadad? Hehe.

Idag har jag inte gjort så mkt, jag har bara varit hemma. Har läst lite grann till provet, sen har jag tränat. Trodde Vilda skulle bli skiträdd när jag trampade på orbitreken men de gick bra. Först sprang hon iväg ungen sängen, sen bakom soffan. I slutet låg hon på soffkanten precis bredvid mig och kollade va jag höll på med. Sen när jag låg på golvet o gjorde situps o dom andra övningarna va hon oxå med. När jag gjorde situps satt hon sig på magen, sen när jag gjorde de andra strök hon omkring o mös med mig, plus lekte hon med mitt halsband. Rätt nice med en träningskompis, haha :P Idag har jag tränat, hm få se om jag kan nu:
m. rectulus abdominis - magmuskler
m. gluteus maximus - stora sätesmuskeln, alltså the ass!
m. quadriceps femoris - lårmusklerna
m. triceps s.... hm kommer fan inte ihåg sista ordet. Det är iaf vaderna


Imorronbitti ska jag o baby besikta bilen. Sen ska jag iväg på en annan grejj kl 11:15. Efter det blir de väl hem o slappa. Längtar tills på torsdag, då får jag pengar igen. Har ju varit helt pank i fler veckor. Då ska de storhandlas! Och jag måste köpa en ny plattång, min har ballat ur. Den lägger av precis hela tiden, suck. Plus måste jag köpa en skolbok för 750 spänn, skitkul! Ja pengarna räcker inte långt, kommer väl va pank två dagar efter "lön" igen :(

Fast i mitten på april kommer jag troligtvis få pengar från en fond i sandviken oxå, man får det två gånger om året om man studerar. Tror de ligger på runt 5000kr, hoppas verkligen jag får de, det skulle sitta fint! Men eftersom jag nog kommer få massor i restskatt dethär året så måste jag lägga undan typ allt, annars kommer jag inte kunna betala det sen :( Jaja fucking pengar, det är bara problem!!!


.:Nypan:.




Bebismys



Innan älskling åkte till jobbet nu ikväll så hade vi bebismys i soffan med Vilda. Hon är så jäkla go. Hela eftermiddagen och kvällen har hon legat med mig i soffan o myst, på mina ben. Så fort jag går kommer hon efter o kollar vad jag gör. Går jag på toa hänger hon med in där o kikar läget i badkaret o så, hehe. Hon är så jäkla söt :) En fiskbulle fick hon oxå smaka idag, det tyckte hon va mums mums.

.:Nyp:.



Här ligger hon och kramar om mitt ben :P
Hon ser skitfet ut men det är hon inte, hon är smal
som en sticka!






Latinska ord!




Okej det är vääldigt mkt skolsnack nu, och jag ska gnälla lite till. Va i skolan idag, sista skoldagen innan provet(som är nästa onsdag). Vi hade seminarie i rörelseapparaten och musklerna. O de va ju helt sjukt, det va BARA latinska ord typ hon pratade om. Jag trodde inte de skulle va typ nå sånna alls, bara några st. Men tji fick jag, typ 60 latinska ord på kroppens skelett och muskler ska jag plugga o få att fastna i skallen till provet!(och då har jag inte räknat in de latinska orden på blodkärl och andra organ som jag oxå ska kunna). Herregud ja tror jag dör. O jag va inte den enda som höll på dö, tror hela klassen höll på ramla av stolen.

Så nu tänkte jag försöka plugga lite innan ja ska sova, om lillbebisen tillåter vill säga, hon lever rövare här i sängen just nu. Snurrar runt som en tornado. Fick ett tips av nån tjej här på bloggen hur jag ska plugga, och jag hade faktiskt tänkt göra typ så som du tipsade om. Men tack för tipset iaf :) Nu ska jag skriva ner alla latinska ord på ett papper, och dess betydelse. Imorron eller nån dag ska jag skriva ut små bilder på musklerna där dom sitter på kroppen, sen kan man para ihop dom med namnet. När jag kan det måste jag ta bort namnet och försöka komma ihåg va allt heter genom att bara kolla på bilderna! Plus måste jag lära mig va alla delar på skelettet heter på latin, har ett skelett på ett papper jag kan träna på. Jo de låter mkt och svårt, men jag har en miljon sidor till om allt att plugga in oxå, PÅ EN VECKA! Jaja färdiggnällt för mig idag, muhuu va har jag gett mig in på....

.:Nypan:.






En Vilde



Baby jobbar och det är så tråkigt =( Men jag är road av katten iaf, vilken galning. Just nu skuttar hon omkring för fullt i sängen. Atackerar mig, mina ben, handen när jag rör datamusen, ja typ allt. Allmänt dryg är hon :P Men en riktig söting. Hon följer mig som en hund, så fort jag går nån stans är hon efter o kollar läget. Ett riktigt charmtroll :) Hon är speciell, det säger jimmy oxå, han säger att hon är nått speciellt och att han aldri kännt så för nån katt förut. Naaw <3

Har precis läst lite, läste kapitlet om skelettet. Plus instuderingsfrågorna om skelettet och musklern. Plus försökte jag läsa in latiska ord på skelettet o musklerna, de går sådär :P Men jag har iaf lärt mig latiska termer om olika kroppsrörelser o grejjs, svårt att förklara. Te x dexter, sinister, lateralt, medialt, proximalt, posterior, internior... Ja jag börjar lära mig lite iaf!

Jag tror jag har kommit på ett namn till lillskiten. Hon heter ju Finess men vi ska döpa om henne. Ikväll har hon verkligen varit en liten vilde så jag tror hon ska få heta Vilda, tycker ni det är ett bra namn? :)


.:Nypan:.




Ett litet bildspel som förklarar kvällen i korthet:


Trött liten sötnos som ligger mellan mina ben o sover



En riktig slappis



Sen börja jäkelskaperna. Hon lät mig inte plugga ifred
utan käkade på skolböckerna o vägra ge sig



Skolböcker & papper mums mums



Upptäcksfärd i hela lägenheten. Här va det en intressant lampa



Måste följa med varje litet steg matte går. Här sitter
hon o väntar medans jag bortar tänderna :P



Efter denhär bilden hoppa hon ner o sen upp på toasitsen o
va nära att plumsa i toan., haha


<3





En ny familjemedlem



Igår blev vi 3 i familjen. Baby överaskade mig med en katt :) Han höll på o smyga & fiffla halva dagen. Gick ut o ringde, sen åkte han till affären och jag fick inte följa med. Då frågade jag va han höll på med, då sa han att han höll på med en överaskning till mig och att jag inte fick veta mer. Sen letade han kartor på nätet, då fick jag reda på att han skulle till öregrund. Öregrund sa jag, vafan ska du dit o göra, det är ju långt!? Det är typ 12 mil dit, ligger nere vid uppsala. Det hör till din överaskning fick jag bara till svar. Jahapp bara att fortsätta vara nyfiken då. Sen åkte han iväg och kom hem några timmar senare. När han kom hem fick jag blunda, sen när jag öppnade ögonen höll han en liten söt katt framför ansiktet på mig. Naaaw sötnosen då, finns de nån bättre än dig <3 När han åkte till affären hade han köpt kattmat, kattlåda & sand, leksaker, matskål och ett jättefint rött halsband med blingbling. Han hade tänkt på allt :)

Hon är en liten svart & vit tjej på snart 16 veckor. Jättegosig är hon, varken jag eller jimmy har varit med om nån gosigare o mysigare katt nån gång. Hon ligger bredvid/på oss hela tiden och myser. Hon är inge rädd alls, utan jättenyfiken och framåt. Inatt sov hon bredvid och uppepå oss hela natten. Just nu ligger hon på mina ben när jag ligger här i soffan :)

Kul med lite sällskap för mig när baby är o jobbar, så tråkigt att va ensam så mkt.

Idag kom hennes gamla familj och hälsade på. Pappan och barnen va i kungsberg när jimmy hämtade katten igår, och barnen ville säga hej då så dom kom förbi idag innan dom åkte hem. Dom va jättetrevlig och sa att dom va glad att hon hamna här för hon verka ha fått ett jättebra hem :)

Hon är vaccinerad och avmaskad, perfekt det. Sen ska hon få en tatuering i örat ifall hon skulle försvinna nån gång så hon kan komma till rätta. Kastrering får vi se hur vi gör med.

Så nu är man kattägare, trodde jag aldrig att jag skulle bli. Så nu är vi en familj på tre, förhoppningsvis blir de fler snart :P

.:Nypan:.




Så satt hon på jimmys axel nästan hela vägen hem igår, typ 12 mil. Hehe



Morronmys under täcket



Spanar ut i snöovädret



Soffmys me nallen



Slicka upp grädde, mums mums



Två sötnosar. Hon ligger o sover på jimmy :)



Sover på jimmys bröst. Eller pappas, som han säger ;)  <3






Good Morning



Har precis vaknat till liv, ska snart pallra mig ur sängen. Idag ska jag plugga, har ju typ en miljon sidor att kunna till provet, plus en massa latinska ord som jag aldrig kommer få in. Sen ska jag träna på orbitreken hade jag tänkt, om mina vader tillåter. Har sån jävla träningsärk i dom sen i förrgår när jag tränade här hemma, haha.

O det vräääker ner snö från taken ner på våran altan. Förstår inte hur de kan rasa så mkt, har ju hållt på i nån vecka nu. Skulle va kul att veta hur många hungra kg som har rasat ner till oss. De smäller o grejjar hela tiden, och jag som är så lättskrämd får ju hjärtstopp varje gång.

Enough from me, hoppas ni får en trevlig helg.

.:Nypan:.






Seeg dag



Usch det är grått ute och jag har ingen lust till nånting. Gick o la mig i sängen igen med datorn efter jag hade gått upp. Lär väl snart pallra mig upp. Ska ta tag i frågorna om rörelseapparaten oxå så jag kan lägga det bakom mig, för de tynger mig att veta att jag måste ha gjort dom tills på måndag. Skulle va skönt att få de ur världen.

Önska man hade en våg, för jag skulle vilja ha koll på om ja får ner nått i vikt. Men de tror jag att ja gör, känns som så iaf. Jag KAN gå ner i vikt om jag vill, det vet jag för jag har ju lyckats gå ner över 20 kg tidigare. Allt sitter i motivationen, och den har jag inte haft nu på ett bra tag. Men nu har den kommit tillbaka till mig, och det känns skönt. Har man ingen motivation till något så funkar det inte heller att fullfölja det man tänkt. Te x rökning, det spelar ingen roll hur mkt folk tjatar på en att sluta, eller att man vet hur farligt det är. Har man inte motivaionen så går det inte heller att sluta, och det är sanning.

Ikväll ska jag o baby ha en myskväll. Kanske köpa hem lite frukt och vara nyttiga <3

.:Nypan:.





Mina två älsklingar bakom ratten







Prommis



Kom hem för ett tag sen. Tog en kvällsprommis runt stan med wilma, tog väl ca en timme. Idag har jag verkligen rört mig, känns så skönt. Imorron är de ingen skola, måste sätta mig ner o göra klart frågorna på rörelseapparaten bara, suck. Det är skitsvårt, svåraste o trökigaste av alla områden till stortentan som är om två veckor :(

Ska även nämna att J kom på besök igår, hon stannade i typ 4 timmar. De va nice, länge sen man såg na. Tog en prommis me hennes hund innan hon drog iväg igen så jag rörde faktiskt lite på mej igår med :)

Nu får de bli sängen, är helt knasig i skallen.

.:Nypan:.





Skola & Träning



Idag har jag varit i skolan igen. Hade seminarie i cirkulationen. Jag o Lotta stannade kvar efter skolan och gjorde lite uppgifter om rörelseapparaten som vi har seminarie i på måndag.

Fyfan va vi har garvat idag om radialis. Hah sjukt dålig humor. Vi ska ju lära oss latinska namn på massa artärer, vener, muskler & skelettdelar. Typ den enda som sitter i min skalle är radialis, det är artären på handleden(där man tar pulsen). Sen har vi garvat o skämtat o kallat allt radialis. Kankse inte låter så skoj men övertrötta som vi va tyckte vi det va askul.

Nu har jag precis tränat, duktig jag är! 30 min på orbitreken, 100 situps, 60 rygglyft och 50 "dra benet rakt ut" per ben. Kissande hunden kan jag inte göra för jag har fortfarande träningsvärk i skinkorna sen min träning i förrgår, haha.

Nu väntar jag på baby, han är på gymmet. Vi ska ta ett bubbelbad o myspysa lite. Sen göra mat :)

.:Nypan:.



Work out



Ska berätta att jag va duktig igår oxå. Började med att allt kändes piss, hade inte lust till nånting. Kände mig riktigt deprimerad. O jag vet att det inte blir bättre att sitta och tycka synd om sig själv så jag började med att göra rent akvariet som va behövligt. Efter det tränade jag, tänkte att de skulle sätta fart på endorfinerna/dopaminerna i kroppen.

Så jag gjorde:
25x4 (100) situps
15x3 (45) rygglyft (liggandes på mage)
20x3/ben (60) "dra benet rakt ut bakåt när man står på alla fyra"
20x3/ben (60) "kissande hunden"
30 min på orbitreken

Kändes faktiskt rätt bra efteråt, lite gladare iaf. Och idag har jag faktiskt lite träningsvärk i rumpan, haha. Känns härligt! :P Ska försöka göra lite träning hemma, känner att jag börjar komma ur form. Jag som va så duktig att träna förut men nu har ja tappat typ allt =/ Känner mig inte direkt redo för beach 2010 men om jag slutar vara så lat så är jag snart redo för den å! :P


.:Nypan..



Ack så tråkig men shit sån bra träning
man får av denna makapär!




Home from school



Då har man precis kommit hem från skolan, hade bara en 1½ timmes lektion idag. Metodövning - Puls & blodtrycksmätning. De va skoj, o de gick bra. Ingen idé att förklara hur man tar blodtrycket ifall ni aldrig gjort det eller aldri vart med om det. Vi gjorde det iaf med stetoskop och machett(eller hur de stavas). Lite krångligt men skoj när man får det att funka.

Mitt blodtryck va iaf bra. Trodde det skulle vara lågt eftersom jag får svimmningskänslor så fort jag reser mig, de blir svart o snurrar i skallen på mig. Så de beror på blodtrycksfall... De brukar komma och gå dedär på mig, har inte haft det på ett tag sen nu senaste veckorna är det varje dag. Beror kanske på att jag är så stressad och orolig hela tiden. Denhär kursen tar knäcken på mig. Det är så mkt, jag vet inte om jag kommer klara provet, är så orolig. Kan inte somna för jag tänker på skolan, vaknar fler gånger varje natt och tänker på allt som rör provet, alla frågor o skit, då har jag svårt att somna om igen. Så fort jag vaknar tänker jag på skolan. Sådär håller de på, dygnerna runt och de tar snart knäcken på mig.

Idag ska jag iaf försöka göra klart frågorna om cirkulationen, igår va jag orkeslös och pluggade ingenting. Imorron ska jag o L börja med frågorna om rörelseapparaten. Nä usch slutpratat om skolan, it´s too much!

.:Nypan:.




Såhär känns livet just nu tyvärr.
Har en jobbig känsla i kroppen
som vägrar försvinna,
apdrygt!





WakiePakie




Tjoho, då har man nyss vaknat då, igen. Va ju upp en sväng imorse kl halv 5 när baby åkte till jobbet. Sen studsade jag fort ner i sängen igen och somnade om, sköönt.

Igår va jag i skolan, är "ledig" idag. Imorron ska jag dit igen. Idag måste jag göra lite skolarbete, svara på frågor, blööh. Igår hade vi introduktion på rörelseapparaten (skelett & leder), och cirkulationssystemet (hjärtat & blodet). Rörelseapparaten verkar så tråååkigt och svårt, cirkulationen tycker jag är skoj, det är min grej det! :P

.:Nypan:.



Discobowling



Ikväll va jag o baby in till gävle och åt mat hos hans mor och mange. Mycket gott & trevligt. Efter det åkte vi och hämtade J & A och åkte o spelade discobowling :D Det va superkul, och gissa vem som vann? JO JAG! :P Va aslänge sen jag spelade sist, tror det va på dexcupen i Ljusdal -06 när vi hela högen va aspackad, hehe. Dock fick jag lite ont i handen & tummen, min ledinflammation som spökar, det blev väl för ansträngt med bowling.

Efter det åkte vi hem till mig o jimmy och kollade på film, luftslottet som sprängdes. Shit va bra den va, rekommenderar den starkt! Men ett tips är att kolla på 2:an först, flickan som lekte med elden.

Nu ska jag krypa ner i sängen med mysmysen. Hoppas ni har haft en trevlig helg som jag har haft.

.:Nypan:.




Discobowling i viken




Plugg!



Ja jag pluggar idag med, känns som jag inte gör nå annat, det tar ju fan aaaldrig slut på frågor. Skrev klart alla frågor om cellen idag, och nu har jag börjat med frågor om cirkulationssystemet (blodomloppet o så). Jag har kommit halvvägs genom dom frågorna, och det har blivit 6 dataskriva papper! Är helt seg i skallen. Började typ runt kl halv 2 idag, och nu är klockan halv 8!! Har varit ut i tvättstugan en sväng o slängt i tvätt, puh. Baby är och jobbar, han kommer hem snart :D

Ska göra klart en fråga till sen ger jag upp för idag. Känner mig iaf sjukt duktig. Brukar alltid dra ut på allt i sista sekund, men de går inte nu om alla en miljon nya saker ska fastna i skallen. Rätt bra att baby har fåt jobbet tillbaka, skulle han va hemma skulle jag inte fått nått gjort, thank god! :)


.:Nypan:.



Dyyyying




Fyfan nu har jag suttit heeela dagen med instuderingsfrågor om cellen/cellerna, och jag är fortfarande inte klar! Har typ 8-10 frågor kvar men dom tar jag en annan dag, pallar inge mer. Jag börja väl plugga före 12 tor jag,  o slutade nyss, typ 18:30. Jag har suttit i över 6 timmar i sträck, typ 7 timmar! Fattar inte hur krångligt allt ska vara med kroppen, det är jonkanaler hit, jonpumpar dit, membranpotential hit, aktionspotentialer dit, aktiva transporter och passiva transporter, exocytos hit, endocytos dit, citronsyra cykel hit och glykolyser dit, elektrontransportkedjor, organeller, receptorer, enzymer, hyperpolarisering, depolarisering, gener, celldelning, cellkommunikation, kromosomer och en jäääävla massa mer!

Ja låster det lätt, skoj? Jo jag tycker det är rätt skoj och intressant. Men det är mindre kul när man har ett enda prov på massa delar. Delarna är: cellen, nervsystemet, sinnerna, rörelseapparaten & cirkulationssystemet. Det som jag har hållt på med hela dagen idag involverar bara cellen, suck. Man ska kunna alla dom delarna jag nämde och det är skitsvårt o krångligt. Hade varit lättare om det va fler småprov. Nu har jag världens paniiik för jag tror inte ja kommer kunna få in allt i min skalle, allt blir ju bara rörigt =/

Nä usch jag har varit duktig idag, nu ska jag slappa framför tv´n och njuta av lugnet omkring mig.

.:Nypan:.







illa mår jag oxå, har gjort det några timmar nu, blöööh





 

Kasslergratäng



Har precis blivit klar med maten och smällt i mig en portion :P Jag lyckades även idag, de blev gött! Jimmy blir så glad när jag gör mat åt han varje kväll så han får matlåda o så :) Han är så gullig, skickar världens sötaste sms så man smälter inombords. Han kommer hem om ca en timme, jag längtar! Så tomt utan han :(

Koka
3 dl ris + en köttbuljongtärning (jag använde fullkornsris)


Skär
2 lökar i klyftor,
1 grön paprika i bitar
500 g kassler i strimlor
4 tomater i klyftor
6 ananasringar i klytor


Blanda ihop
250g mjukost(stark)
3dl grädde
1-2 msk curry
salt

Stek lök och paprika mjukt. Häll sedan i kasslerna och stek lite till. Sen häller
du i tomater och ananas och låter de stekas nån minut.

Häll det fördigkokta riset i en ugnsform. Häll den stekta blandningen över riset.
Ovanpå det häller du sen såsen(mjukosten, grädden & curryn).

Sen in i ugnen 200 grader i 20 minuter. KLART!

Its gooo good ;)

.:Nypan:.




MumsMums :)


Tävling hos Madde



Just nu har en kompis en tävling som man kan vinna: Sweet cheek blush i smaken juicy från serien Dessert Beauty av Jessica Simpson. Gå in där och va med vettja! :)

Maddes blogg: www.justmadde.blogg.se








Snöööras




Fyfasen va det rasar snö utanför altanen. Nyss kom det huuur mkt som helt. Det är ju fan farligt, snart dör väl nån stackare av snö & is i skallen.

Har precis varit o handlat me baby, ska laga en skitgod rätt ikväll. Typ kasslergratäng med ris & curry o annat grejs i, mums! Nu skulle jag behöva plugga, har sjuuukt mkt att göra men gah i don´t want to :( 

Tror jag åker till högbo idag igen med wilma, det är ju så skönt väder ute :) Tråkigt att det är så blött bara eftersom all snö smälter men nu börjar man ju iaf få lite vårkänslor, finally! :D

.:Nypan:.


 

Bilder i högbo




Finns nog ingen finare plats än högbo bruk. Va där i eftermiddags med farmor, farfar & wilma. Tog lite bilder jag tänkte dela med mig av. O sen ska jag göra en kladdkaka, mums mums :P

.:Nypan:.
















The food = MVG




Har precis käkat, och klockan är 23,hehe. De blev skitgott, mums mums mycket lyckat. Nu har baby matlåda tills imorron, och jag har potatisgratäng att äta, fläskfilén med champinjonerna, tomaten & mozzarellan tog slut :P

Kanske lägger upp recepterna sen om jag pallar nån dag ;)

.:Nyp:.



Vasaloppet



I helgen va ju jag o baby i Mora/Orsa. Hälsade på lite släkt och sådär till han, de va skoj. I söndags va de ju vasaloppet. Vi åkte till målfållan och stog där när dom två första kom imål. De va skoj att se faktiskt :P

Idag har jag varit i skolan, helt sjuuukt mkt att göra =/ Vi ska lära oss huur mkt som helst, och hur jäkla ingående som helst om typ hela kroppen. Just nu är det cellen, nervsystemet, sinnerna, rörelseapparaten och cirkulationen. Allt det ska vi kunna på ett enda prov, jag tror jag dör. O det är typ tusen saker & smådetajler om allt, helt sjukt, gah.

Baby jobbar eftermiddag. Jag ska vara duktig att göra potatisgratäng och gratinerad fläskfilé, champinjoner & tomater och beasås tills han kommer hem. Äta sån mat halv 11 på kvällen, kanske inte så superbra men men :P

.:Nypan:.







Yeey



Ska packa lite, röka en cigg, äta mat med baby sen åker vi. Bye byee





Vi har fått upp hyllan på fondväggen bakom mig, ser du? :P
Målat den i samma färg som tapeten på dom andra 3 väggarna.
De blev fiiint. Nu fattar bara tre spotlights som ska dit
på undersidan. Sweeet!



Nu syns de hur kort håret ser ut =/
Ser ju ut som jag vore 12 igen, hah!
Men det är väl bara att njuta,
man blir ju inte yngre direkt!








My hair



Slänger in en bild på frillan så du blir nöjd Malin ;) Fyfan va kort håret é, tråkigt tråkigt =( Försöker ju spara ut de som jag hade förut men de går inge bra för alla frisörer klipper de så kort jämt trots att jag säger att dom inte ska göra det. Jaja..

Idag åker jag o baby till Mora,blir kvar tills på söndag tror jag. Ska bli skönt att komma bort lite :)

Hoppas ni får en trevlig helg allesammans.
.:Nyp:.



Typ bara blonda slingor. Men de finns
lite ljusbruna "där under" oxå :)


Plugg




Har inte mkt tid till övers, tar en liiiiten paus nu innan jag måste fortsätta. Igår efter skolan satt jag mig o svarade på massa frågor om nervsystemet. Tillslut va jag så slut, irriterad, förbannad, ja typ alla negativa känslor som finns så jag bölade en sväng. Efter de gick de bättre att fortsätta svara på dom tusen frågorna om nervsystemet, hah. Nu håller jag på med cellen, så jäävla drygt. Ska försöka ta mig igenom alla frågor så jag kan slappna av o ha kul i helgen. Jag o älskling ska nog åka till Mora, det lutar åt det iaf. O ska vi dit finns igen tid till pluggning så då måste jag göra klart allt idag =/

Imorse va jag till frissan. Hon gjorde jättemkt slingor i håret på mig, mest blondt men även ljusbrunt :) Jag blev faktiskt rätt nöjd, mot min förvåning. Klippningen va väl sådär, rätt okej iaf. Men ja fattar inte att dom inte klipper som jag säger, inte en jävel gör det. I don´t get it! Men men de känns helt okej o det är ju huvudsaken.

Nej tillbax till skolböckerna, suck. Har 5½ fråga kvar om cellen (men då involverar varje fråga fler frågor), hah jaja ni kanske inte fattar. Kortfattat, jag har massor kvar att göra!

.:Nypan:.











Ont :(



Jag har så jäkla ont i handen, de värker hela tiden :( Typ dunkar med pulsen, o de svider där hon stack nålen... Aaaaa faaan.. =´(








Kortisonspruta rätt in i handleden



Har ju som tidigare skrivit att jag har haft skitont i handleden o att de spritt sig till armen. Imorse höll jag på o dö av smärta, kunde inte ens röra en centimeter av handen för de gjorde så ont. Plus va jag lite bortdomnad och fingrarna va blåaktig, o handel helt kall, jag fick väl inge blod till handen & fingrarna. Ringde sjukan och fick en tid kl 10. Väl där inne träffade jag en doktor, hon skickade mig på lab för ett blodprov. Stick i fingret blev de, fan va ont de gjorde =/ Jag hade ingen infektion iaf. Sen fick jag träffa läkaren igen. Hon berättade att jag hade en ledimflammation. Sen plockade hon fram kortison och spruter. Gah oh no! Sen fick jag en spruta med kortison rätt in i leden neranför tummen i typ handleden, fyfan va ont de gjorde, och kanylen va så jävla feeet. Lång som faaan, usch. Sen efter injektionen smärtade det som fan i hela handleden och ändå upp i axeln. Nu har de blivit lite bättre men de gör fortfarande ont typ hela tiden.

Hon skulle skicka en remiss till ortopeden så jag får komma dit om några veckor. Där ska dom kolla om jag kanske behöver ha en operation eller inte =/ Suck, va drygt allt känns :(

Baby va iaf med mig o stöttade mig, han är så söt. Han stog bredvid mig när jag fick sprutan trots att han är sjukt nålrädd. Läkaren sa att han verka ha de jobbigare än va jag hade det. Hah sötnosen då.

Efter det tyckte jag att ja va förtjänt av ett Mc Donalds-mål så vi åkte till donken o käkade. Gott som fan va det. Nu ska jag ta mig en dusch. Hoppas verkligen att sprutan gör susen, pallar inte att ha de såhär ont nåmer. Jag är ju helt handikappad =/

.:Nypan:.


Rätt in där fick jag en fet spruta, skönt värre!



Lite workout



Nu ikväll har jag kört lite workout för mig själv här hemma på golvet o i soffan. 100 situps, 10x3 "kissande hunden" och 10x3 "lyfta/sträcka benet bakåt??" och 15x3 rygglyft. Sen försökte jag mig på armhävningar men slutade lika kvickt. Har en konstig känsla av att jag kommer ha träningsvärk imorron efter dedär lilla och enkla övningarna, för det kändes när jag gjorde dom. Och lite träningsvärk i magen har jag redan efter mina 100 situps igår(jag har legat på latsidan med dom allt för länge nu, förut körde jag ju 100 situps varje kväll i fler månader). Efter det tog jag fram vibroshapen och körde 45 min med den, de blev på framsida lår, baksida lår, mage och rumpa.

.:Nypan:.





Frissan



Ja just ja, på torsdag har jag färg & klipptid =/ Förut helblekte jag utväxten men de blir ju så jävla fult när de växer ut igen, så sist gjorde hon blonda slingor ist. Fast de blev inge bra, syns ju knappt. Få se hur de blir på torsdag då, kan ju hoppas de blir bättre =/ O klippningen blir jag aaaldrig nöjd med, vill typ grina när ja går därifrån varje jäkla gång. Dom fönar håret o grejjar så man ser inte klok ut. "Ville du att jag ska platta håret oxå?" Öö jaa annars går jag inte ut härifrån brukar bli mitt svar", hah. Jaja jag får gå med ångest några dagar till innan det är dags, sen får ja gå hem o klaga i grina hos jimmy, fast han säger bara att man ser fin ut o bla bla bla så då blir man ju nästan mer förbannad när man själv ser stor skillnad o tycker allt ser hemsk ut. Aja nog om mitt hårproblem nu ;)

.:Nypan:.





Gud jag dör



Då har man varit i skolan idag då. Va bara där i två timmar. Hade kursintroduktion inför nya kursen (anatomi & fysiologi). De verkar skoj men jag fick en chock när jag kom hem och öppnade två dokument med instuderingsfrågor(o de va bara två av alla delar). Fyfan jag trodde jag kunde rätt mycket om anatomi och sånt, men shit där va det massa konstiga saker som jag knappt hört talas om =/ Känns som de kommer att bli tuuuungt, men men bara att kämpa på.

Aja jimmy & adde kom o hämtade mig i gävle idag, vi skjutsade även två (M & A) från klassen in till stan så slapp dom gå, snällt va ;P Jimmy & Adde hade varit runt i lite affärer o köpt grejjer till polon våran. Nu är jimmy iväg o lagar den. Den är ju krockad så baklyktan är åt helvete, plus har högtalarna blivit knäpp efter vi flytta mm. Han fixar iaf lite smått & gott på bilen våran, rätt bra att ha en händig karl :P


.:Nypan:.




Jag gillar våran lilla polo men fick jag chansen att byta den
till limousinen bakom så skulle jag inte tveka en sekund ;) 



 


RSS 2.0