Trött



Jag är så trött, har inte sovit många timmar de senaste två nätterna. Noel har varit skitdryg, bara ätit, grinat och gnällt typ. Jimmy har jobbat natt, i förrgår fick han komma hem en sväng kl 2 på natten för jag va så slut. Så fort han kom hem och tog Noel somnade han, suck :P Inatt fick jag han att somna efter typ 4 timmars försök, stog med han framför radion med hårdrock på. Ja han är lite konstig, han somnar om man sätter på hårdrock. Så jag la han framför högtalaren och där fick han ligga en stund innan jag vågade mig på att ta in han till sängen.

Jag har varit i skolan måndag och tisdag, därför är jag helt slut nu. Imorse sov jag över. Lotta ringde och frågade om jag sov för hon stog på parkeringen och vänta. SUCK. Jajjemen det gjorde jag. Rusade upp, drog på mig kläder, borstade tänderna sen sprang jag ut. När jag kom ut och satt mig i bilen insåg jag att byxorna satt ut och in ;) Haha ja nu vet jag hur stressigt livet som småbarnsförälder kan vara!



.:Nypan:.






En djävul på nätterna, men hur go som helst resten av dygnet ;P








Promenad



Väntar på alla lilleman ska vakna, han har sovit i typ 2-2½ timme nu. Vi ska ut på en promenad, tänkte ju passa på att gå medans solen är framme men han vill ju aldrig vakna :P Och innan vi ska iväg så måste han ju äta också, och det brukar ju ta sin lilla tid. Mamma skulle också följa med, hon väntar just nu och har gjort det nån timme haha. Kanske borde väcka honom och ge han lite mat?

Jag borde vara glad att han sover, och ja det är jag. Inatt va han riktigt dryyg, han ville bara ligga och tutta. Han somnade lite då och då, men vakna typ lika fort igen. Sen låg han vaken bra länge och flaxade med armarna och gjorde konstiga ljud. Och grinade där emellan.. Han hade kanske ont i magen? =/ Mer sömn till mig om natten tack!

.:Nypan:.






Crusingen




Idag började jimmy jobba igen :( Han jobbar 12 timmars natt i helgen, sen jobbar han "vanlig natt" måndag och tisdag sen är han ledig igen. Det känns lite småjobbigt att vara ensam hemma med Noel, visst det går ju bra men jag hade önskat att jimmy va hemma också.

Alex kom hit ikväll och umgicks lite, det va nice. Jag hade tidigare bestämt att gå upp på stan ikväll till crusingen med Noel så Alex hakade på oss. Det blev en liten kort sväng, jag trodde det skulle vara lite mindre bilar, folk och fylla. Jag har tydligen glömt hur det är i utelivet nu för tiden haha. Noel sov så gott hela tiden i vagnen trots alla bilar som väsnades och brände däck, hög musik och fylla. Han är väl van den lilla sen han låg i magen och hörde när jimmy körde. Ni som känner han vet hur han kör och grejjar haha. Tur är väl det att han är van med oljud och inte vaknar för minsta lilla.

Nu är det snart dags att mata den lilla, vi ska ha lite mys i sängen. Han börjar låta från vagnen så han är väl påväg att vakna strax.

.:Nypan:.






23 månader <3



Igår va det min och jimmys 23 månaders-dag. Han överaskade mig på kvällen med en god middag och efterätt. Han åkte och handlade på kvällen. Sen stog han i köket en bra stund och dit fick jag inte komma in, jag låg i sängen och slumrade med Noel medans han donade. Sen fick jag gå in i vardagsrummet. Där hade han tänt ljus och gjort iordning en film. Sen blev jag serverad mat och efterätt. Han hade gjort kött, kyftpotatis, persiljesmör, beasås & sallad. Till efterätt glass med färsk ananas och vattenmelon. Det va sååå gott.




Älskar dig <3



SwedenRock-kryssning okt -09





Nappflaska



I onsdags efter BVC åkte vi till gävle och valbo. I gävle va vi till biltema och handla lite grejjer till bilen & till barnens hus och handlade en nappflaska. I valbo mötte vi upp jimmys moster och kusiner, vi fick lite söta kläder och skor till Noel :) Jag va in på lindex och köpte lite kläder till honom jag med.

Jag ska till skolan nästa vecka och då vill jimmy vara hemma med Noel, och han måste ju kunna mata han så vi tänkte prova med nappflaska. Jimmy har drygat sig hela graviditeten och nu efter och frågat när jag ska köpa en bröstpump. Aldrig har jag sagt det räcker att jag känner mig som en ko redan när jag har mjölk och ammar. Men nu va det bara att bita ihop och köpa en. Vi vill inte ge han mjölkersättning så då får jag väl stå ut och pumpa mjölk ist. Det blir ju bara nån enstaka gång jag behöver göra det så det får väl gå an.

Jag trodde inte de skulle gå att pumpa ur nå men jorå det gick, jag satt här på kvällen och pumpade, haha så fult. Sen fick jimmy testa att ge honom med nappflaska och det gick galant :) Så nu blir det till att pumpa ur igen på söndag kväll så dom klarar sig på måndag när jag är i skolan på förmiddagen.







Han är glad i mat våran gosse ;P





Första badet



Igår så fick Noel bada för första gången. Han och jimmy satt och mös i badkaret :) Jag trodde att han skulle gallskrika och hata det, men han va nöjd och verka tycka det va skönt :)
























BVC



I onsdags va vi på BVC med Noel och han växer så det knakar. Han va nu 54 cm lång, vägde 3720 gram och huvudet hade växt 2 cm. Hon som jobbade där skrattade och sa att det va vääldigt länge sen hon såg en sånhär uppåtgående kurva, den gick typ spikrakt uppåt. Hon sa att han måste ju äta jättebra, oo ja OM han gör, han gör ju inte annat än äter tycker jag. Hon sa att det va jättekul att se en sån stigande kurva. Jo visst det är väl roligt att han mår bra och växer som han ska, men det är ju lite sorgligt att han växer så fort, jag vill ju att han ska vara en liten plutt länge.

Iaf kissade han ner hela bänken där när vi tog av han blöjan. När dom va på hembesök kissade han ner deras våg, hela köksbordet och hela badrummet. Han är en liten fontän våran lilla herre! :P

.:Nypan:.


Vilda inspekterar den nya familjemedlemmen








Noel



Som ni förstår så kommer min blogg typ att handla om vårat liv med Noel nu. Han tar verkligen upp våran tid om man säger så. Jimmy är superduktig med honom, jag blir så glad av att se dom tillsammans. Han sköter om honom till 100%. Han gör typ allt förutom att amma honom, skulle han ha bröst skulle han göra det också säger han, haha. Han är så otroligt glad och stolt över pysen våran, han riktigt lyser av glädje <3


















Babysitter




Igår köpte vi en babysitter och hoppgunga. När han är vaken brukar han villa han vara med och se vad som händer, lägger man ner han så grinar han. Idag när han va grinig satt jimmy han i babysittern, då blev han tyst och satt där läänge och bara tittade. Han verkar gilla sin babysitter :)








Högbo




Noel sover än, så jag hinner uppdatera lite, hah..



I söndags så bestämde vi oss för att åka till högbo och ta en promenad runt sjön, det är 3,7km. Jimmy ringde S och frågade om han och hans tjej J och deras barn B ville följa med, och det ville dom. De va en trevlig och skön promenad runt sjön. Noel va vaken hela tiden och låg och tittade i vagnen, sötnosen då :)



Stolta pappor :)
Tänk va dom växer fort. Noel va här 1 vecka och 1 dag gammal.
B föddes i mitten på dec, alltså är hon 5 månader gammal. Åå
får ångest när jag vet att lillpysen snart är så stor.










Haha han ser så rolig ut i mössan, men det va varmt
ute och vi ville inte ha den stickade blåbärsmössan
som jimmy köpte på bb, så han fick ha denhär för vi
hade ingen annan som passade hans lilla huvud ;P






Tenta



Jag skrev tenta i fredags, då va Noel inte ens en vecka gammal. Jag hade inte hunnit plugga nästan nånting till den, men jag kände endå att jag ville prova skriva den och chansa. Tänk va skönt ifall jag klarar den! Jimmy skjutsade in mig, han och Noel åkte hem till Farmor Eva och va där tills jag va klar. Får svar om tre veckor om jag klarade den eller inte. Jag svarade på allt, men en fråga vet jag att jag hade fel på för jag hade aldrig ens hört begreppet. Typ alla i skolan hade ingen aning om va svaret va på den frågan. Sen va det en fråga till som jag vet att jag inte svarade helt rätt på. Men jag blev svinvarm och svettig och det kändes som jag höll på att svimma inne i tentasalen och mitt huvud orkade verkligen inte tänka, så jag orkade inte engagera mig i den frågan.. Huvudet va ju inte på topp om man säger så. Jag kunde nog räkna antalet timmars sömn senaste veckan på två händer..

Egentligen va det två stycken tentor. Det va tenta i läkemedelsräkning också, men den struntade jag i att göra i fredags. Jag hade inte hunnit träna nått, plus att det skulle ta för lång tid att sitta och göra den också kände jag. Så jag strök ett streck över den, jag får göra den sen ist. Huvudsaken att jag gjorde farmakologin.







Såhär låg jag på torsdag kväll, dagen innan tentan och försökte
plugga in farmakologi (läran om läkemedel). Tur man är
kvinna och kan göra fler saker samtidigt, hah.








Pysen




Hej och hå. Där var det dött, förlåt! Har inte riktigt tid att blogga, hinner fan inte med nånting känns det som. Pysen ligger just nu och sover i vagnen. Jag och jimmy va ute och gick en sväng på stan med Noel nyss, vi bytte en tröja som inhandlades igår och va förbi morsan jobb. Han verkar gilla att åka vagn. Fast första turen med vagnen va hemsk för han skrek non-stop hela promenaden! Hah vilken liten skit. Men nu gillar han att åka vagn, han grinar ingenting :)

Ja jag har massor att berätta, få se hur mkt jag orkar få ner. Ska försöka skriva ihop en förlossningsberättelse också nån dag..

Tiden räcker inte till.. Jag tycker att jag sitter mest och ammar hela dagarna, han äter ju heela tiden, och sover. Fast nu dom senaste två dagarna har han varit vaken lite mer, det är mysigt :) Jag försöker få ihop allt så jag klarar skolan också. Det är mkt nu, puuh...


.:Nypan:.




Första promenaden med Noel den 16 maj,
han va två dagar gammal. Skrek non-stop stackarn tills
vi kom hem igen.







Välkommen Noel



I lördags den 14 Maj kl 03:04 föddes våran underbara son som har fått namnet Noel. Han var 50 cm lång och vägde 3178 gram. Det har varit fullt upp här hemma och vi har varit på läkarbesök, hörseltest, amningsmottagningen mm i flera dagar så tiden till bloggen finns liksom inte här för tillfället.

Skriver mer nån annan dag och berättar lite mer.

.:Nypan:.


Mina fina pojkar på bb



Noel i sin säng






Koll kl 21



Då har man haft värkar i snart 22 timmar, dom gör förjävla ont. Nu kommer dom med ca 4-6 minuters mellanrum och håller i sig över 1 minut. Ringde förlossningen för nån timme sen, dom tyckte jag skulle komma in runt 21-tiden och kolla läget. Har det inte hänt nått då får jag åka hem med en såkallad sov-dos, medicin så jag kan sova tills imorron. Har det däremot hänt nått då får vi stanna kvar.

Om det inte har hänt nått så blir jag jävligt förvånad och irriterad. Har ju haft värkar mer än var 10:e minut nu i typ 22 timmar! Nu är dom olidlig, döda min nån.

.:Nypan:.







De håller i sig...



Ja jag går fortfarande här hemma med värkar. Runt kl 9:30 blev dom inte lika täta längre och de höll inte i sig lika länge som innan. Då kom dom kanske var 15-20 minut och höll i sig under en minut. Blev orolig att det skulle avta nu när det har satt igång. Eftersom det är bra att röra på sig så tog jag mig upp ur sängen kl 11. Istället för att bara gå omkring här hemma eller ta mig ut på en promenad så bestämde jag mig för att städa. Hör och häpna, nu har jag storstädat lägenheten! Tog självklart lite pauser så det har tagit sitt lilla tag. Men nu är det skinande rent här, jag har dammsugit, dammtorkat och torkat golven i hela lägenheten. Och japp värkarna kom tätare, mellan 6-4 minuters mellanrum, dock höll dom bara i sig i ca 30 sek. Det kom även liite mer av slemproppen, lite brunfärgat denhär gången. Grannarna måste ju ha funderat om dom sett mig genom fönstret när jag städa haha, jag stog här på golvet och åmade mig genom värkarna.

Nu kommer värkarna relativt ofta, kanske med 10 minuters mellanrum och dom håller i sig runt 1 minut.. Har även ätit två alvedon, men dom hjälper ingenting. Tänkte ta mig ett bad och en dusch nu. Jag är helt svettig!

En sak till. Faan va hungrig jag är hela tiden. Gick över till mamma vid 12 och käkade lunch, åt som fan.. Och nu är jag döhungrig igen, suck drygt...


.:Nypan:.








Värkar



Ja, nu har det väl satt igång..  Eller igår gjorde de väl det. När vi kom hem från mora började sammandragningarna göra fan så mycket ondare, började väl runt 22-tiden. Vi kom inte i säng förrän runt 00:30-tiden och värkarna(som jag nu kommer kalla dom, för det är väl värkar??) kom rätt tätt. Jimmy stackarn skulle upp 5 för att jobba förmiddag men han låg och hade koll på klockan för att kolla värkarna ett bra tag medans jag låg och åmade mig. Har sovit ytterst lite inatt, fan dom gör ont =/

Jimmy åkte iväg till jobbet vid 5:30, här ligger jag i sängen och klockar värkar. Dom kommer med 7-9 minuters mellanrum och håller i sig i 1-1½ minut. Så tätt har dom kommit senaste 3 timmarna(det va då jag började klocka dom). Dom gör jävligt ont, känns som en megamensvärk i hela magen och lite i ryggen. Och det "konstiga" är att dom gör så jävla ont i nån minut, sen när som släpper så känner man typ ingenting.. Konstigt hur kroppen fungerar :P

Å fan det snurrar mkt tankar i min skalle nu.. Är jag redo? Kommer jag klara dethär? Är det riktiga värkar så jag snart kommer föda eller är det bara nå falska värkar? När ska jag ringa in till förlossningen? Kommer jag hinna in i tid? Tänk om det blir kejsarsnitt? Vad ska jag packa med mig, tänk om jag glömmer nå viktigt? Tänk om bebisen är missbildad. Tänk om den dör? Ååå....  

Jag är jätteförväntansfull, jag ser fram emot dethär samtidigt som jag börjar bli livrädd. En sak kan jag iaf säga, jag längtar efter att få prova lustgasen :P

.:Nypan:.



Magen igår (vecka 39+4)











Snart är inte vi inte två längre, snart är vi tre.. Det känns helt sjukt, men samtidigt helt underbart. Men jag skulle ljuga om jag sa att tanken inte skrämmer mig lite.







Ny bil



Igår åkte jag och jimmy till mora och köpte dendär bilen som vi hade hittat på blocket. Bära eller brista tänkte vi, det kunde ju vara värsta rosthögen eftersom det bara fanns en bild ute på den men vi åkte endå dit för att kolla. Den va mkt finare än vi hade förväntat oss. Det va bara liiiite rost på den, på högra framskärmen och vid ena baklyktan. Den gick bra och va helt okej. Det enda felet va att fläkten troligtvis inte går, förhoppningsvis lätt fixat. Åkte skönt i den hem gjorde vi också :) Snälla J ställde upp och skjutsade dit oss så slapp vi ta tåget.

Jag visste ju inte om jag skulle kunna följa med eftersom jag börjat få känningar. Sammandragningarna blev lite bättre under eftermiddagen så jag bestämde mig för att åka. Dom höll sig relativt lugna tills vi kom hem, fyfan vilket natt jag haft...

.:Nypan:.


Audi 80 avant 2.0E
Den är matt i lacken så vi ska polera den, efter det kommer den blänka som en pärla. Vi ska köpa ny bilklädsel också och tona rutorna. En helt okej bil :) Äntligen får jag en röd bil med svarta lister och rails, hahah som jag tjatat :P






Bäddat spjälsängen



Har bäddat spjälsängen nu, man vet ju aldrig när lillen bestämmer sig för att komma ut så det va väl på tiden att fixa iordning den.

.:Nypan:.








Nått på G?




Jag sitter och väntar på att nått ska hända och jag tror faktiskt att det inte är allt för långt borta nu. Idag kom det en liten blodstrimma i trosan, kanske slemproppen som börjar lossna? Jag har mycket sammandragningar, då molnar det i magen och gör lite ont, även i ryggen. Eller det molnar lite typ hela tiden. Det påminner om mensvärk väldigt mkt. Man går liksom och väntar på att den ska komma, sen slår det en att shit den kommer inte komma, det kommer att komma en bebis ist.

Jag är skitnojjig nu, har legat och åmat mig i soffan och sagt till jimmy att jag inte är redo. Mowaha fyfan jag börjar bli nervös, samtidigt som jag är förväntansfull.


Imorse va jag och jimmy till barnmorskan. Symfysmåttet va 33 cm, lite mindre än sist. Verkar som magen har sjunkigt. Hjärtljuden lyssnade hon på två gånger. Först låg dom på 115-120. Fick lägga mig på britsen igen innan vi skulle gå så lyssnade hon igen. Då va dom först 140-130 sen sjöng dom till typ 120. Hon trodde att de blev så bara för att jag låg på rygg och trycket blev så stor mot min kroppspulsåder.


Nu börjar jag fan bli nervös. Och jag & jimmy som skulle åka till mora idag och köpa en bil som vi såg på blocket igår kväll. Få se om jag kan följa med eller inte. 


.:Nypan:.


Snart är du här
<3






 

Vecka 40




Vecka 40 nu då, 39+3 för att vara exakt.


image




En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

Vad gör du om veckan går och ingen bebis kommer? Inget att vara orolig för. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.


Jag börjar bli lite sliten, är rätt trött. Har fått foglossning i symfysen, den ömmar och gör lite ont. Svullna fötter har jag också fått, dom har varit rätt svullen när det har varit varmt ute. Ganska roligt tycker jag eftersom jag annars har jätte smala/platta fötter :P






Bio



Nu ikväll har jag och älskling varit på bio, fast & furious 5. Den va bra, jag älskar dom filmerna. Men jag hade velat se lite mer snygga bilar och race. Denhär hade mkt handling, det va bra. Kommer troligtvis en till film, jag längtar :)

Annars har jag varit i skolan idag på eftermiddagen och haft seminarie i farmakologi. När jag kom hem tog jag och älskling en powernap i sängen nån timme.



Idag har jag varit skittrött, haft lite småvärk i ryggen och haft sjukt mkt sammandragningar.. Och jag hade 37 grader i temp... Är det dags snart? Jag letar tecken, hah :P Tyvärr känner jag mig piggare nu =/


.:Nypan:.




I´m alive



Nej jag är inte död, och nej jag håller inte på att föda barn, jag har bara förjävla mkt att göra om dagarna. Hinner inte uppdatera nu, ska upp på stan och plugga med L, måste göra seminariefrågorna tills imorron. Sen kl 14 har jag möte med kriminalvården.


.:Nypan:.






Ljusdal



Håller på att göra mig iordning för att åka till Ljusdal idag. Det är klassåterträff för naturbrukarna(djurvård och skogs) avgångsklasser 03-09 eller va de var. Typ 70 st anmälda tror jag de va, nice :) Ska bli skoj att träffa alla, lite drygt att vara nykter bara skulle varit kul att röja loss som gamla goda tiden.

Hoppas magen håller sig lugn och att bebis stannar där inne, vill ju inte direkt att vattnet går när jag är 20 mil hemifrån :P Jag får iaf skjuts av mamma & pappa ifall nått skulle hända hah.

.:Nypan:.


Underbara Ljusdalstid
<3





Vecka 39



Ja nu jävlar är det nära, är i vecka 39 nu (38+4 för att vara exakt).


image


BEBISEN
Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Bebisens inre organ finns alla på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


DU
Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln. Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta. Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


Det är jobbigt att vända sig i sängen nu, jag är fet och otymplig och de brukar göra lite ont "neråt". Sammandragningar har jag hela tiden som jag haft hela tiden, dom håller i sig i uppemot typ en minut. Rätt drygt, dom är obehagliga och gör typ lite ont, fast endå inte. Nu väntar jag på att dom ska börja göra ont på riktigt, sjukt att man längtar efter smärta ;P Mått illa har jag gjort i två dagar, vet inte om det beror på att jag varit hungrig eller nå annat. På tal om hungrig, nu börjar jag bli mer hungrig, skitdrygt. Kan äta en stor måltid sen bli skithungrig efter några timmar igen =/  I övrigt mår jag bra som vanligt.







VFU på bb/förlossning



Idag fick vi reda på vart vi har blivit placerade på våran vfu(praktik) som vi ska ut på 15 veckor i höst. Den är uppdelad i tre perioder, 5 veckor per period.

Vi fick önska en plats på de tre ställerna man fick välja mellan och skriva ett mail med motivering varför vi skulle få just den platsen. De tre områderna vi fick önska mellan va; psyk, barnavdelningarna och bb/förlossning. Jag ville ha bb/förlossning men där fanns det bara 6 st platser för HELA klassen under 15 veckor(två studenter i taget varje period). Och vi är typ 70-80 i klassen så jag tänkte att jaa jag är ju helt klart körd, jag kommer väl hamna på psyk eller nått som jag verkligen inte vill.

Eftersom jag ska vara hemma och vara mammaledig de två första perioderna(10 första veckorna) så ska jag bara göra 5 veckors praktik nu. Jag skrev det i mitt motiveringsmail. Jag tänkte att eftersom jag krångla och grejja så kommer jag nog verkligen inte att få den platsen som jag vill.

Meeeen idag när jag va in och kollade på de tilldelade vfu-platserna så hade jag fått min plats på 108b, alltså på bb/förlossningen. Åå jag blev sååå glad, trodde inte mina ögon. Kan knappt tro det än att jag hade sån tur att bli vald.

Nu kan jag gå hemma med bebisen i lugn och ro och slippa dra mig för att börja praktiken i november. Hade jag fått en "dålig" placering hade jag ju gått och tänkt på det under hela ledigheten, men nu kan jag ist slappna av och njuta av att vara ledig, för jag ser fram emot att ha praktik :)

 Jaja ni kanske inte fattar så mkt av mitt svammel, men men ;P

.:Nypan:.









Såå trött



Jag är sååå trött, sov bara typ 4 timmar inatt. Somna runt kl 1, vakna typ 5 som vanligt för att pissa. Blev aspigg som varje gång jag vaknar, antar det är hormonerna i kroppen, kroppen gör sig väl redo för bebis som ska matas och bytas på om natten. Efter jag varit upp på toa kunde jag inte somna om, sååå drygt. Låg och vred mig till kl 7:30 då klockan ringde, då va det bara att kliva upp.

I skolan hade vi "livsvandring" med skolprästen. Vi träffades först i skolan och snacka lite, sen gick vi upp till skogskyrkogården på andra sidan motorvägen. Där satt vi i kapellet och snackade en stund, sen gick vi och kollade på krematoriet och i kylrummet med alla kistor i. Klockan 12 va vi klar med det, påväg till bilen lära jag in och pissa igen på teknikparken där vi brukar käka lunchbuffé. Det va bland annat pannkakor med grädde och hallonsylt idag, jag har varit sugen på pannkakor i flera veckor så vi stannade och käka där. Mmmm det va såå gott, jag åt så jag seriöst höll på att spricka. Tänkte att nu jävlar kommer väl bristningarna smygandes på hela magen, men jag klarade mig ;)

Efter vi käkat så åkte vi till sandviken. Vi gick till bibblan och hämtade några böcker. Vi pluggade även lite - skrev en reflektionsrapport om seminariet i palliativ vård och skickade in, och vi försökte oss på lite läkemedelsräkning. Läkemedelsräkningen gick åt helvete, vi fatta fan ingenting. Vi måste vänta på att läraren förklarar vafan han menar med alla dess formler, suck :(

Nu ikväll har jag donat lite här hemma. Bland annat har jag satt upp bebisens lampa på väggen ovanför spjälsängen -mysigt- :)



.:Nypan:.



En sånhär kommer lysa fint ovanför spjälsängen mot den svarta tapeten.
Kanske slänger upp en bild nån annan dag om jag orkar...










Läkemedelsräkning



Ja här va det segt. Vet inte riktigt va jag ska skriva, vet knappt vad jag har gjort senaste dagarna.. Just det, det är onsdag idag, jag trodde det va tisdag hah.

Igår(tisdag) va jag iaf i skolan på förmiddagen, hade sista seminariet på kursen. På måndag börjar nästa kurs, blöh. Känns skönt att denhär kursen är avklarad, JAG HANN(ingen bebis än så länge)! :P Få se hur nästa kurs kommer att gå, hah. Den 20:e har vi tenta i läkemedelsräkning och farmakologi, den 16:e är bebis beräknad att komma så vi får väl se om jag kan göra den tentan eller inte. Den 10:e juni har vi en till tenta, den borde jag väl kunna göra??? Skulle va skönt att göra klart denhär kursen också. Ja jag vet att jag är väldigt optimistisk, hellre det än att vara pessimist!

Aja efter skolan lunchade jag och Lotta på ikea, plus att vi handlade lite där. Höll på o garva ihjäl mig när vi skulle åka hem. Hon köpte en stor spegel som vi knappt fick in i bilen. Kan lova att det inte va lagligt att köra som vi gjorde!

När jag kom hem somnade jag och jimmy på soffan. Sen på kvällen kollade jag på despret houswives, och efter det kollade vi på en film. Jimmy köpte en tårta på konsum, mmm jag äälskar princesstårta, skulle kunna äta 3 st om dagen, lätt!

_________________________________________________________________


Idag har jag inte gjort mkt, fyfan va segt det är alltså. Men jag har faktiskt varit lite duktig iaf. Letade fram gamla tentan på läkemedelsräkningen som jag hade för ett år sen. Kände att jag lära fräsha upp minnet och ja det behövdes verkligen! Det gick faktiskt ganska bra, körde fast på två frågor men de löste sig till slut. Nu kommer jag ihåg hur man räknar det enklaste iaf. Tentan som kommer nu kommer att vara mkt svårare, nu ska vi kunna det som va på förra tentan, plus ska vi kunna beräkna dropptakt, spädningar och sånt =/ Vettefan hur det kommer att gå, och miniräknare får vi inte heller ha som många andra skolor får!!! Jaja bara att bita ihop och hoppas hjärnan fortfarande orkar.

Funderar på om jag ska ta mig ut på en promenad senare, skulle va skönt att röra på fläsket lite. Sen blir en en lång dusch kan jag lova.

.:Nypan:.






 

Ledig




Idag är det måndag, och jag är ledig från skolan. Idag har jag inte gjort många knop. Vaknade typ kvart över 12, behövde få sova ut tror jag. Jag har inte gjort ett skit idag, jo pratat med Malin hon ringde och frågade om jag skulle med på klassträffen som är på lördag. Yepp jag har ju betalat in pengarna och har fixat skjuts så om allt är lugnt så åker jag till Ljusdal på lördag ;P Är kanske lite galet att åka så långt när jag bara har en vecka kvar till förlossningen, men men jag avgör på lördag om jag åker eller inte. Mår jag bra så ser jag ingen anledning till att inte åka..

Nä nu ska jag ta mig ett bad tror jag, har ingen lust med det heller det är ju så drygta att fixa håret efteråt. Aja slut på gnällandet nu ;)

.:Nypan:.





Seeegt



Usch vilken trååkig söndag, blö.. Jag har iaf tvättat klart i tvättstugan, hängt tvätt här inne, diskat, renbäddat i sängen & slappat framför tv´n och datorn. Ska väl pallra mig till konsum snart och handla lite så jag kan göra mat ikväll. Är hungrig nu också, önska man hade en kock som gjorde mat åt en. Jag har helt tappat lusten =/

.:Nypan:.






Vecka 38



Vecka 38, 37+6(idag) för att vara exakt.


image




Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

Denna vecka fäller bebisen det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo(som den haft sen vecka 26) och fosterfettet vernix caseosa (det vaxliknande fettlager som skyddar bebisens hud i fostervattnet) börjar försvinna, även om något kan finnas kvar vid födseln. Bebisen sväljer bådadera tillsammans med andra utsöndringar, och detta ligger kvar i tarmen tills bebisen är född. Barnbeck, som detta kallas, är grönsvart och blir bebisens första avföring.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!




Jag mår kanon, har lite ont i fötterna på morron bara men det försvinner fort när jag rör på mig. Jag har fått för mig att bebisen kommer ha rött hår =/ Fråga mig inte varför, hah. Fast egentligen tror jag nog att den kommer ha mörkt hår :) Packa bb-väskan, ja det va ju lättare sagt än gjort. Jag har packat i lite grann, kläder till bebisen, kamera och lite annat smått och gott. Kläder till mig får jag packa i när vi åker. Jag menar jag går ju bara omkring i myskläder typ, och skulle jag packa ner det jag fortfarande kan ha nu, då har jag ju inget att ha på mig om dagarna. Nej det får packas när det är dags.






Söndag




Ska väl uppdatera lite om dagen också då. Jimmy jobbar, han har tagit på sig övertid. Jag är jättetrött, skallen hänger lixom inte med. Hade tänkt tagit en promenad, men jag orkar nog inte. Är trött och det är svinkallt ute, usch. Va ut till tvättstugan, finns ju fan inga tider, utlänningarna bokar ju upp hela jävla veckorna i olika namn. Iaf så snodde jag en tid så jag tvättar två maskiner nu. Dom hade inte börjat tvätta och efter 30 minuter får man sno tiden, så det gjorde jag, hehe. Sen ska jag göra mat, tänkte göra en potatisgratäng, mums.. Ikväll blir det nog bara att mysa med jimmy, han är väl trött efter för få timmars sömn om 12 timmars jobb.


.:Nypan:.







Sista April



Jimmy hade lovat att storstäda här hemma men det tog jag med en nypa salt eftersom han drack i fredags. Men han va inge bakfull utan började städa, då va jag snäll och hjälpte till genom att dammsuga. När vi va klar tog vi en dusch, sen somnade vi en sväng på soffan. På kvällen åkte vi till skutskär, vi stannade på hans kompis resturang och åt en pizza. Eller vi beställde två stycken och delade på dom, vi brukar jämt göra så för då får man ju lixom två st pizzor (alltså två st halvor) :P Dom va så sviiinigt goda, en va nog den godaste jag ätit. Tur att resturangen ligger så långt bort sa jag, annars skulle jag bli feeet. Jag har typ slutat äta pizza i sandviken för dom är fan inge god, torr som fan och typ inget "pålägg" på. Nu har jag hittat mitt bästa pizzahak iaf, tre små rum i skutskär :) Nu vet jag ju inte om dom gjorde extra goda pizzor bara för att vi känner dom, men det tror jag inte för jag har hört positiva saker om deras mat från andra så.

Efter vi käkat så åkte vi till jimmys kusiner och hälsade på lite. Sen åkte vi till ockelbo av alla ställen, vi skulle rasta bmw´n och vi hamna i ockelbo. Åkte förbi några kompisar som festade, va nice att se dom. Påväg hem från ockelbo stannade vi till på medskogssjön. Mamma, pappa och Gunilla va där. Sen bar det iväg hemåt, vi va inte hemma förrän runt kl tolv. Då mös vi lite i sängen framför tv´n innan vi somnade.

Jag hade en mysig valborg med älskling. Vi hade tänkt att åka och kolla på en kase, men tiden rann iväg så vi hann inte. Får ta det nästa år ist :)

.:Nypan:.







Fredagen



Uppdatera lite om vad som hände i fredags kväll då. Som jag skrev grillade jag, jimmy och madde här hemma. Dom drack alkohol, jag höll mig till vatten ;P Vi grillade fläskkarré, käkade pommes strips, en sallad och beasås till det. De va riktigt jävla gott! Jag lyckdes så braa med köttet, det blev perfekt. Senaste två gångerna har det blivit lite halvkaos, haha. Vi satt här hemma och festade lite, sen åkte vi till järbo till några som festade där. Jag som va nykter körde, vi tog maddes snygga racersaab, riktigt rolig att köra :P Efter ett tag där åkte vi in till viken. Åkte till "gamla karma" för dom skulle snacka med nån där. Sen tänkte dom betala in sig. Aldrig sa jag, jag betalar inte en krona för att gå in på dehär skitstället sa jag.

Iaf efter många om och med ville dom gå in för att hitta personen där inne, men då fick jag inte komma in för vakten för jag va gravid! Mowaha snacka om diskriminering. Man får väl förfan inte neka nån att komma in på en krog bara för att den är gravid. Jag vet att han ville mitt(och bebis) bästa ifall nån full skulle ramla in i mig. Men det är väl endå upp till mig att välja vart jag går eller inte? Han va iaf jättetrevlig och förklarade varför jag inte fick komma in och så, men jag tyckte endå att det va knäppt. Dessutom va jag ju där för nån månad sen. Och det va ju inte direkt så att jag tänkte stå på dansgolvet hela kvällen eller dansa på baren med magen i vädret. Aja jag tjaffsa inget om det, jag blev mest glad för jag ville ju inte gå in där. Va lite mer orolig för mitt sällskap för alla dom har ju tendens till att flippa ur, men dom va också lugnt och vi åkte därifrån efter ett tag.

Vi åkte hem till mig och jimmy. Dom fortsatte parta här hemma. Runt kl 3 skjutsade jag hem dom, och bytte från maddes bil till bmw´n som stog hemma hos henne.

.:Nypan:.








 

RSS 2.0