Motorcykelmässa i sthlm



Idag har jag varit på motorcykelmässa hela dagen i stockholm med morsan, farsan, brorsan och hans tjej. Vi åkte 6:30 imorse och kom precis hem. Det va skoj att gå omkring där och kika. Jag snodde godis, pennor, en vattenflaska och ett paraply hehe. Reklamgrejjer alltså.. Påväg hem stanna vi i uppsala och käka.

Nu är jag trött och har ont i ryggen, ska vila innan jimmy kommer hem från jobbet.. Måste göra klart ett skolarbete tills imorron också, eller rättare sagt en powerpointpres :(


.:Nypan:.




Ny tv och stort klösträd




Igår åkte jag och jimmy in till valbo. Det fanns en billig 42" tv på expert som jag sett i en tidningsannons, kosta bara 3299kr. Kände att det är lika bra att slå till på den om de ska bli nån ny tv innan bebisen kommer. Så vi köpte en sån, den passa bra här hemma i hyllan :P Jag lära in på apoteket för min halsbränna höll på att döda mig så vi åkte in på köpis och köpte nå tabletter, men dom funka ju fan inte. Vi va in på djurmagazinet och handla. Jag skulle bara köpa nå nya fiskar och nån akvarieväxt, men jimmy såg ett stort klösträd som han tyckte vilda skulle ha(jag har pratat om att hon nån gång ska få ett sånt som går enda upp till taket). Det va nedsatt från 1500 till 995 kr så vi köpte det till henne. Det blev även en råtta och 10kg everclean kattsand och rakblad till akvarieskrapan. 

När vi kom hem skruva jimmy ihop klösträdet medans jag fixade i akvariet med nya fiskarna och växterna. Vi flyttade glasskåpet och ställde klösträdet bredvid akvariet, det blev riktigt nice. Vilda älskar sin nya stora klösis, hon dissade oss inatt och sov i "hängmattan" som sitter på den haha. Äntligen är det snyggt i akvariet också, tänk va några nya fiskar och nya växter kan göra.

Efter vi fixat med det så satte jimmy upp nya tv´n i vardagsrummet och flyttade in den gamla i sovrummet :D Äntligen, nu börjar de hända saker ;P


.:Nypan:.

LG 42" Plasma-TV














Barnmorskan i vecka 25



Jag och jimmy va till barnmorskan i onsdags. Jag fick ett stick i fingret och dom testa blodsockret och mitt hb. Blodsockret va bra, och även hb´t men jag fick endå börja med järntabletter eftersom de brukar va dags vid denhär tiden. Hon mätte mitt symfysmått(magen/livmodern) och det va 24 cm. Vi fick också lyssna på bebisens hjärta. Hon hittade hjärtslagen på en gång, de låg på 140-150 slag/minut. Sen gömde sig bebisen för hjärtslagen försvann och hon letade jättelänge innan hon hittade dom igen. Haha h*n blev väl irriterad där inne när vi kom och störde :P

Hon snacka lite om allt möjligt, bland annat att jag tillhör förlossningen nu, och hon berättade om vad som kommer hända med bebisen när den är nyfödd(tester och sådant), föräldrautbildning mm...

Nästa gång vi ska dit blir den 22:a feb.

.:Nypan:.


Vecka 25 (24+5).
Växer sakta men säkert..





Vecka 25



Kanske ska ta och uppdatera denhär veckan också.. Är alltså i vecka 25 nu, 24+5 för att vara exakt.



image



BEBISEN
Den här veckan är din bebis den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl och väger över 600 gram. Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.



DU
Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.




Jag mår bra, förutom igår när ja mådde kasst(halsbränna, illamående, frossa, torra ögon...). Jag har aldrig i hela mitt liv blött näsblod, men under graviditeten har de kommit lite när jag snytit mig. Imorse kom det rent blod, ja blev lite fashinerad :P Bristningar då, inga på magen men däremot har jag fått nån på kärlekshantagen =/ Både jag och jimmy känner och ser när bebisen sparkar :)









Halsbränna



Hej halsbränna. Fyfan vilken halsbränna jag har, de svider och är en konstig känsla i hela strupen, åå =/ Får åka in och köpa nånting på apoteket idag mot det, såhär pallar jag inte att ha det..

Jimmy är och tränar, efter de ska vi åka in till valbo. Jag ska köpa några nya fiskar och nån växt till akvariet hade jag tänkt. Då blir vilda glad om det flyttar in några nya firrar :P

Idag har jag suttit från kl 9 tills nu (13) med K här hemma och pluggat. Fick ihop en sammanfattning på 7 sidor. Nu ska jag knåpa med en powerpoint, fyfan drygt. Sen blir de redovisning på måndag, inte nått jag längtar efter direkt.

Nej dags att betala räkningar, fick ju äntligen pengar från csn idag! Tråkigt bara att dom försvinner lika fort som dom kommer jämt =´(

.:Nypan:.



Plugg




Jag har så stört mycket i skolan, hinner knappt med annat känns det som. Va i skolan hela dagen idag och gjorde ett grupparbete + en powerpoint-presentation. Imorron ska jag träffa K och göra ett till grupparbete + en powerpoint-presentation. Båda dessa arbeten ska redovisas muntligt på måndag, ååh i hate it!

Just nu håller jag håller på att läsa en bok, måste va klar tills imorron när vi ska skriva arbete. Väntar på att jimmy ska komma hem, då ska vi åka och hälsa på L & M.

Åh jag är så trött, mesta dels är jag SKOLTRÖTT!

.:Nypan:.




Storhandlat




Imorse följde jag med jimmy till sjukan, fan dom kan ju verkligen INGENTING jag blir så lack.. Och inte fattar dom nånting heller. Vafan ger jag mig in i för jävla yrke? Ja vi fick inte mkt hjälp där int..

Efter det åkte vi och kollade på en bil vi såg på nätet igår. En apsnygg röd skoda octavia sportvariant. (En kombi, jimmy vill byta upp sig nu när bebis kommer). Tyvärr va det massor med små stenskott på hela huven och framskärmarna så vi lessna ur. Va ledsen vi blev för båda vi hade verkligen kärat ner oss i den.

På eftermiddagen åkte vi till valbo och jag köpte en skolbok begagnat, efter det åkte vi till ica och STORHANDLADE mat, de blev hur mycket som helst. Nu ekar de inte längre i kylskåp, frys och skafferi här hemma. Me like!

På väg hem svängde vi in på donken och tog oss ett varsitt bigmac-mål ;)

.:Nypan:.



Skoda Octavia RS Turbo




Skoda Octavia RS Turbo



Skoda Octavia RS Turbo



Skoda Octavia RS Turbo



Skoda Octavia RS Turbo



Skoda Octavia RS Turbo





Åh snygga bilfan synd att de va så mkt skavanker på dig. Du hade varit perfekt för oss. Röd och svart som är överlägset snyggast, snygg inredning, drar lite bensin, ett bra märke.. Ååh..







Ryggont




Igår höll jag igång nästan hela dagen, storstädade och grejjade här hemma. Det fick jag smaka på sen, överansträngde mig och fick asont i ryggen. Hade ont hela kvällen, hela natten och hela dagen idag. Jag har alltid haft problem med ryggen men nu gör det verkligen jätteont när jag överansträngt mig. Det känns som hela höger sida i svanken är krossad, och att en kniv är inkörd mellan kotorna. Jag kan knappt gå, varje steg när jag ska stödja på högerbenet är jag påväg att rasa ihop i en hög pga smärta.. Det går knappt att gå, jag skulle behöva ett par kryckor.

Nej jag måste ta det lugnt i fortsättningen, pallar inte med att ha det såhär =/

Idag i skolan va magen verkligen ivägen, hade föreläsningar HELA dagen från 8.30-16.00 och det va verkligen jobbigt. Hade ingen stans att vila armarna för jag kunde inte ha dom i kors över magen som jag brukar för då gjorde det ont i magen. Sen lära jag ta ur navelpiercingen för den sved och gjorde ont. Hoppas inte hålet växer igen nu =/

.:Nypan:.




Irish Coffe



Igår kom john och alex över(och bonzo) :) Dom drack irish coffe, jag höll mig till vatten. Efter ett tag drog grabbarna till puben och spelade biljard och drack öl. Jag och alex(och bonzo) stannade kvar hemma och snacka lite skit. Trevligt och behövligt :) Runt 00.30 kom grabbarna tillbaka så jag skjutsade hem dom.

Vilda är ju inte jätteförtjust i hundar så hon fick vara instängd på sovrummet först. Sen öppnade vi dörren så hon kunde röra sig fritt om hon ville. Hon va nyfiken och låg och kikade på bonzo hela tiden. Han är ju supersnäll och kattvan och ville fram till henne och nosa lite men det ville inte vilda, varje gång han kom förnära reste hon värsta superraggen haha. De gick iaf bra, tror hon kände igen han sen vi va hundvakt i en vecka. Då sov dom ju till och med i samma säng, fast på varsin sida om mig :P




Tog mig friheten att sno bilderna från alex, antar att det inte gör
nått att jag visar upp snyggningen ;)

Han är en så jäkla go, snäll och rolig hund, funderar på att
kidnappa han nån dag ;)





Storstädat



Har precis storstädat så nu är det rent och fint här. Jimmy är iväg och fixar med bilen, nu blir han glad när han kommer hem och ser att det är snyggt här hemma. Imorron är det skola, tror det är heldag från 8.30-16.30, gah va dryygt =/


.:Nypan:.




Magbilder vecka 24



Har tagit lite kort på magen idag. Alla bilder jag har tagit är på morronen innan jag ätit nått. Och varje gång jag knäpper så kommer på mig själv att "hålla in" magen, slappnar jag av och släpper ut magen blir den mycket större. Men men jag fortsätter som jag alltid gjort så blir de rätt :P









Ja jag ska ta ut piercingen eller köpa en PTFE- eller
bioflex barbell (böjlig graviditetsstav). Och min navel
börjar sakta men säkert krypa utåt och bli en
utåtnavel, gah va fult!




Jimmy messade och sa att jag skulle skicka bilder på magen. Nån på hans
jobb ville se om jag har tjej eller killmage. Så jag skicka iväg nån bild och
hon sa att de såg ut att vara en killmage, alltså att jag väntar en pojk.
Ska bli spännande att se va som kommer ut, jag är såååå nyfiken på
vad som döljer sig där inne. Men som man säger, den som väntar på nå gott
väntar aldrig förlänge. Men just nu känns denhär väntan som en
evighet...






Wilma



Gick till farmor & farfar ikväll och myste med wilma. Tog en prommis med henne också, va riktigt skönt ute. Annars har jag inte gjort så mkt mer idag, va till ica en sväng med jimmy på eftermiddagen.

Nu ska jag diska lite, sen slappa lite mer i soffan innan de blir sängen. Jag har vänt på dygnen, inte bra!

.:Nypan:.





Wilma och hennes aktiveringsbräda som hon gillar.
Eller det är väl godiset i som hon gillar :P






Älskar



Älskar min Jimmy så mycket. Han åkte nyss till jobbet, saknar han redan..




Jimmy och Themla :)


_________________________________________
Snart är vårat mirakel här.
"2011 kommer bli det bästa året i mitt liv" har
jimmy sagt. Det kommer även bli mitt bästa.
Snart är vi tre och dethär året ska bli
starten på något underbart. Många fina minnen
har redan skapats men många många fler kommer
att skapas genom åren.

Mamma & Pappa längtar efter dig
<3

__________________________________________






Skoldjungeln




Åå jag sitter och skriver ett arbete, det är såååååå tråkigt! Hade tänkt att satsa på att få ett VG på arbetet för då får jag betyg B i kursen (man kan få A-E). Just skiter jag i va jag får, nöjer mig med ett G för dethär är sååå tråkigt att jag tror jag dör. Dethär är det allra sista som ska göras på denhär kursen, på måndag börjar nästa. Kan ju hoppas att den är en gnutta roligare.

Nej dags att fortsätta för snart ska jag börja tvätta typ 1000kg tvätt =/

.:Nypan:.




Barnvagn



Tänkte visa en bild på barnvagnen vi hittat på nätet och fastnat för. Det finns ju inga snygga barnvagnar ute i affärerna och jag har fastnat för denhär, den är sååå snygg. Det är en kombi, alltså först en liggvagn till bebisen sen kan man göra om den till sittvagn när barnet blir lite större. Finns i åtta färger och bland annat färgen svart och beige. Svart och beige på barnvagn är absolut det snyggaste tycker jag! Man får med bland annat skötväska, solparasoll och en bilbarnstol för bebisen. Tyvärr hittade jag ingen bild på när vagnen är sittvagn, men det är jättefin då också. Ja den här får det nog bli, hoppas bara den är lika fin i verkligheten som på bild =/




Priset ligger på runt 3500kr inklusive babybilbarnstol, det är ju ett jättebra pris. Nackdelen är att den skickas från tyskland för den säljs inte i sverige =/ Hittade denhär på tradera förut men nu säljs dom inte längre där. Den uppfyller senaste EU-säkerhetsgrejjset, och om man läser kommentarerna från köparna på tradera som köpt just denhär vagnen så är dom jättenöjd. Ja det visar sig va det blir för vagn men dehär ligger mig varmt om hjärtat och jimmy diggar den också.






Mini Cooper




Såhär ser bilen ut som vi lånade idag, haha så jävla ful. Fast den vi hade stog det massa reklam på, typ "lånebil medans vi byter glasruta i våran" Den va som en liten snabb racerbil. Fan alla kollade när man kom, inte konstigt den va ju så ful haha. Jimmy skulle vilja ha en sån sa han, noo way jag skulle vägra!







Mexicansk Bola



Idag har jag och jimmy varit ute och flängt en massa. Imorse kl 7 lämnade vi in bilen för att byta framrutan som va trasig. Vi hyrde en lånebil för 150kr, en liten minicooper hehe. På förmiddagen åkte vi in till gävle och hälsade på jimmys mamma. Hon följde även med oss när vi va in i två affärer för att kolla på barnvagnar och babygrejjer. Först va vi in på babyproffsen, sen på barnens hus. Det va dåligt med fina barnvagnar och vi hittade ingen vi tyckte om så det kanske blir den som jag har hittat på nätet. De va mysigt att gå omkring och kolla på alla saker, jag längtar tills lillen kommer :) På babyproffsen såg jag ett jättefint gravidsmycke som jag blev sugen på, en mexicansk bola heter det. Jag har läst om såna förut och har velat haft en. Idag innan vi åkte hem från gävle så stannade vi till utanför babyproffsen igen och jag sprang in och köpte den så nu hänger den runt min hals och sträcker sig ner på magen och pinglar för bebisen :P

I valbo stannade vi till på media markt, elgigaten, siba och on off. Där kollade vi efter en ny tv. Vi hade tänkt att ha en 50" men det kommer att bli för stort, den kommer täcka typ hela tvmöbeln och de blir ju inge snyggt. Vi får nog nöja oss med en 42", men de räcker väl det å. Dom ligger på runt 6000-7000kr.





Bola med glitterränder
(den glittrar mkt mer i verkligheten)



Gravidpingla, gravidsmycke, änglaklocka, änglapingla... Detta fantastiska smycke har många namn.

Bolan är en mexicansk tradition från början. I bolan finns en liten xylofon och en liten boll som pinglar svagt när den rör sig på den gravida magen. Från ca vecka 20 ska barnet kunna uppfatta pinglet och när babyn sedan kommer ut i världen ska ljudet kunna lugna och ge ro.





Magbilder vecka 23



Tog lite bilder på magen förra veckan som jag tänkte visa er. På bilderna är jag i vecka 23 (22+4 för att vara exakt).


















Vecka 24



Veckorna flyger förbi, gick in i vecka 24 igår(måndag).




image




BEBISEN
När du nått vecka 24 är din bebis såpass utvecklad att den har en överlevnadschans om den skulle födas för tidigt. Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.




DU
Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


 



Först och främst vill jag säga att det känns overkligt att det finns ett litet liv inom mig, som lever.. Att jag har gått över halva tiden, och skulle bebisen födas nu så skulle den troligtvis överleva. Trodde aldrig jag skulle komma såhär långt, du är efterlängtad lilla du <3

Jag har inte kännt några hickningar från bebis än, skulle va skoj att känna. På tal om Braxton-Hicks kontraktioner, alltså sammandragningar, så har jag haft såna sen långt tillbaka, vecka 16 kanske. Hela magen drar ihop sig(eller livmodern då), den blir stenhård, det känns konstigt och gör nästan ont. Va till bm och lämnade urinprov för att se om jag har uvi, fick svar för nån vecka sen och de va inge sånt. Uvi(urinvägsinfektion) kan nämligen orsaka tidiga sammandragningar. Annars mår jag kanon i övrigt, ryggont och "håll i magen" när jag går men ska inte klaga :)







Helgen som va



Tänkte ta och sammanfatta helgen lite, ska göra de så kort jag kan för sen ska jag lägga mig och slappa framför tv´n.


Fredag
Va upp på stan en sväng, kollade efter bebiskläder på rea, hittade två par söta byxor :P Ena av dom va nersatt från 120kr till 35 typ, ett riktigt klipp ;) Åkte sen in till gävle med mamma och lämnade av brorsan vid tåget, då ringde madde och fråga om jag ville följa med henne till gävle som sällskap. Då hoppade jag ist av på gallerian och strosade omkring i affärerna i väntan på att hon skulle dyka upp och joina mig. Jag köpte ett par kortbyxor till bebisen, dom va nersatt från 89kr till 15kr, hah perfekt!

Kom hem runt 7 på kvällen, madde hängde med in och vi satt här och väntade på att jimmy skulle höra av sig. Han va nämligen ute och käka & spela bowling med jobbet. Jag hade lovat att köra hans jobbarkompis till årsunda efter bowlingen, så kl 20 ringde han och vi åkte till årsunda. I sandviken släppte vi av jimmy på stan för han skulle fortsätta festa. Jag och madde drog ist på mulligans till hennes mami och thomas. Satt där nån/några(?) timmar sen drog jag upp till eight ball för att hämta jimmy från hans sällskap, vi skulle nämligen åka till gävle och skutskär. Väl på charlies/eight ball så blev vi kvar närmare 2 timmar med hans jobbarkompisar, jag hade aldri träffat dom förut(förutom en kille som gick på samma skola som mig i ljusdal) så det va nice att se vilka han pratar om och jobbar med. Det va en trevlig hög allihopa. Jimmy visade stolt upp min mage och jag fick en massa gratulationer :)

När vi väl kom från eight ball efter många om och med så åkte vi och hämtade upp jimmys mamma och mange i gävle. Vidare for vi till skutskär för att ansluta till jimmys moster och kusiner. Där fortsatte det festas (och det klämdes mycket på magen och jag fick en massa söta komplimanger att jag va fin). :) Efter nån timme åkte vi och lämnade av eva och mange i gävle, sen for jag och jimmy hem och la oss och sov. 

Jag hade en riktigt trevlig kväll, men jag måste säga fyy satan va drygt det är med fulla människor. Det gapas och skriks ju nått otroligt, höll på att tappa öronen där ett tag.


Lördag
Jag kände mig konstigt nog bakfull, och jimmy va bakfull. Vi spenderade HELA dagen, kvällen och natten i soffan framför filmer och med lite gott att äta. Vi kollade på två jönssonliganfilmer, alla avsnitt av solsidan säsong 1, sen en till film(eller om det va två) fast den somnade jag till.

Söndag
Jimmy åkte till bastfallet för att skruva med johns bil. Jag åkte till mina kusiner och grattade min kusin Maria som fyllt 18, och hennes papi som också fyllt år. Käkade massa kaker, bullar och tårta :P På kvällen kom madde över och spelade bingolotto med mig och jimmy, tyvärr vann vi inte ett skit, som vanligt :(



Jaaa det finns väl inte så mkt mer att säga om helgen. Det kanske inte blev så kort endå, hah sorry men nu är ni iaf uppdaterad!

.:Nypan:.



Mats, Anette, Jimmy och Jag i skutskär på nyår -09







 


Ikea




Idag kom jimmy med förslag att åka in till ikea och köpa en byrå vi kollat på. Vi hade ju pengar kvar på presentkortet, plus att jag har satt undan pengar till bebisen varje månad. Eftersom vi inte har nån byrå eller så i sovrummet och det är smockfullt i alla lådor här hemma, och bebisen måste ha lådor till sina kläder mm så tyckte vi denhär skulle bli perfekt. Vi köpte även en glasskiva att ha ovanpå som jimmy absolut skulle ha, så den fick det också bli. Byrån och glasskivan va i svart såklart, precis som alla andra möbler vi har.

Vi köpte även en lampa(fast den blev "gratis" för hon glömde slå in den hehe), en stor glasvas och två frp långa gröna grässtrån att ha i vasen. Vi va också in på elgigaten och köpte en ny fjärrkontroll, våran har gått sönder.

Ovanför byrån i sovrummet ska vi ha en tv på väggen sen, det är mitt krav innan bebisen kommer. Sen hade jag tänkt att ha krukan med stråna i bredvid, och kanske en och annan ljusstake ;P De blir nog nice när det är klart.

Innan vi packade på oss alla varor så bjöd jimmy mig på mat på ikea, kotlettrad, stips, bea, rödvinssås och ratatoui(stavning?). Det är sååå gött :P

.:Nypan:.


Maten vi åt





Byrån. Den är 160 cm lång, 78 cm hög och 48 cm djup.
De kommer bli perfekt





En svart glasskiva som täcker hela överdelen av byrån, nice






En stor vas, 45 cm hög. Hade kostat 199kr, nu va den nedsatt till 79kr





Hittade ingen bra bild men typ såhär ser stråna ut fast gröna och mycket snyggare,
inte alls lika "vassig". Kanske tar en bild och visar nån dag.. 115 cm långa









"Är du gravid"?




Idag i skolan fick jag frågan, "jag måste bara fråga men är du gravid".. ? Känns så bra nu när man fått en kula och folk ser att man är på smällen. Känns bra att man inte bara ser lite småfet ut som man gjort tidigare, haha. Jag tänkte svara nej jag har bara lagt på mig lite under julen men jag kunde inte för ja börja garva. Nån stackare ska jag driva med så iaf ;)

Idag har jag som sagt varit i skolan, hade seminarium och redovisning inom vårdutveckling. Äntligen är denhär skitkursen snart slut, det är bara en individuell inlämningsuppgift(ett arbete) som ska va inne den 27:e sen är de klart! Då börjar nästa, folksjukdomar mm.. Åå de ska bli så kul, jag längtar. Nu blir det inte nå mkt arbeten som ska in, nu blir de tentaplugg som gäller. Jag trodde ALDRIG att jag skulle längta efter en tenta men det tycks jag göra nu?

De blir nog bra dehär, så småningom...

.:Nypan:.








Vecka 23



Passar på att slänger in lite info om vecka 23 som jag är i nu. Imorron går jag nämligen över i vecka 24 :)


BEBISEN
Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Den har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.

Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.


DU
Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.





Jag mår bra, är fortfarande inte direkt nå hungrigare. Har senaste veckan haft svårt att gå längre promenader, jag får som håll i hela ena sidan av magen. Det är nog ligamenten som drar(?). Ont gör det iaf.. Ska till barnmorskan den 26:e, då ska de tas lite provet, bland annat kolla om jag behöver käka järntabletter. Jag känner bebisen varje dag, vissa dagar mer och vissa mindre. Jag har ökat runt 10 kg i vikt, det är INGE kul, hah. Just nu känner jag för ett riktigt hårt gympass, men det får vänta. Magen är rätt rund och fin nu :) Bilder kommer sen nån dag...






Bingolotto



Jaa jag ska uppdatera, men inte så mkt nu. Kan berätta att snart kommer Madde hit så ska vi spela bingolotto :P Hoppas jag har turen med mig ikväll, en liten(eller stor) vinst skulle sitta såååå fint. Nu ska jag börja med maten, de blir lax, potatis och nån sås.

Ciaoo

.:Nypan:.



Sunny day

 



Ska strax bege mig mot stan, väntar på Lotta just nu. Soligt ute idag, tänk va lite som kan få en på bra humör. Ville inte ens kliva ur sängen imorse för jag va så trött, när jag väl kom upp såg jag solen och blå himmel och då blev jag genast mycket gladare :)


.:Nypan:.









TRÖTT



Jag är sååå trött, ska nog gå och sova snart, det ska bli så jäkla skönt.. Jag har sovit ungefär 3 timmar inatt. Gick och la mig kl 2 inatt efter att jag pluggat klart, somnade inte förrän runt 3. Kl 6 kom jimmy hem från jobbet, sen kunde jag inte somna om. Kl 7:45 åkte jag till skolan, kom hem kl 16:30. När jag kom hem åkte jag till mammas jobb och lämnade tillbaka bilen jag låna idag, sen åkte jag och jimmy och besiktade våran mazda. När vi kom hem gjorde jag mat, och nu är jag typ dööööööd.

Imorron ska jag träffa bästa lotta, vi ska hjälpas åt lite med skolarbete och ska jag skvallra vad hon måste göra till sina seminarium hon ska ha på fredag, jag vet nämligen det eftersom jag hade mina idag ;)

Nej tack för mig för ikväll!
.:Nypan:.



Min fina älskling och jag sommaren -10 i ockelbo






NamNam



Skrev ju igår att jag va förbannat sötsugen, gissa vad jag gjorde kl tolv på natten. Jo jag ställde mig och baka mockarutor, sånnadär med glasyr och kokos på. Åå de va så gott :P Ligger just nu och mumsar på några stycken också =/

Imorse låg jag & jimmy och drog oss läääänge, till kl 14:30 faktiskt haha. Magen min spände och gjorde typ ont. Kändes som magrutorna spändes ut, och på högra sidan drog det och strama som fan, troligen i ligamentet som livmodern sitter fast i? Jag kände knappt bebisen nånting, den brukar ju va aktiv på morron, den kanske sov? Jimmy ville väcka den och tog fram telefon och spelade musik för den. Först "jag är en gummibjörn", sen lite annan lugn musik. Sen spelade han även upp en saga, haha. Tyvärr blev den inte mer aktiv för det, kände nån spark bara :P

Nej nu ska jag plugga klart, äta upp min kaka och sen försöka sova. Jag ska va i skolan 8:30-16:30 imorron, KILL ME!

.:Nypan:.





Sötsugen




Jag är så förbannat sötsugen, de kryper i hela kroppen så jag vet fan inte vart jag ska ta vägen.. Tror jag måste baka nått, chokladdrömmar eller mockarutor.. Ååh jag orkar verkligen inte :( Inget gott finnt det hemma heller, ja tror jag dör...










Frågor



Är inge trött, och har inget att göra.. Borde plugga men njaaaeh fan jag vill inte.. Tänkte ist roa mig med att svara på massa frågor om mig sj.. Kan ju va ett roligt(?) tidsfördriv...


1. Vad är ditt mellan-namn? Helena
2. Vad skulle du vilja heta i förnamn? Duger bra med Sandra men Nora tycker jag är sååå fint. Det ska ju bebisen troligen heta om det blir en tjej ;)
3. Är du i ett förhållande nu? Japp :)

4. Om ja, hur länge har ni varit tillsammans? Lite mer än 1 år och 6 månader
5. Vem var du tillsammans med sist och hur länge va ni tsm? Ante. Nästan 6 år.
6. Får man fråga varför det tog slut? Berodde på mycket. Blev jobbigt när jag flyttade hem med så många mil emellan oss, och det hade varit/va förmycket lögner och svek för att kunna lappa ihop oss igen mm...
7. Har du haft ett seriöst förhållande? Ja
8. Vem vet mest om dig? Nja jag vet inte jag.. Tror inte nån vet spec skitmkt om mig egentligen..
9. Vad gör du på fredagskvällar? Just nu håller jag mig nykter, myser med älskling eller nå sånt
10. Bästa filmen du någonsin har sett? Vet inte, finns många bra..
11. Har du haft sex med fler än 5 personer? Hah ja
12. Har du någonsin varit full? Hah jo kanske för många gånger
13. Har du testat droger? Mjo
14. Röker du? Nix inte nu när jag bär en liten bebis :)

15. Snusar du? Nepp
16. Saknar du någon just nu? Ja jimmy jobbar så han saknar jag, och min gammelfarmor <3
17. Hur mår du idag? Kanonfint
18. Hur många tabletter tar du dagligen? Inte en enda
19. Vad gjorde du för exakt ett år sen? Då hade jag och jimmy nyss flyttat ihop
20. Bästa minnet från sommaren? Har många bra minnen.. Minisemestern till leksand och orsa med jimmy och vilda va mysig.. Sen va det många roliga fester i somras oxå, och jag får inte glömma midsommarhelgen i orsa med jimmy hahaha
21. Senaste landet du besökte bortsett från Sverige? Finnland
22. När var du där? Förra sommaren.. Shit tiden går fort
23. Är du rasist? Nepp de kan man inte kalla det
24. Har du helt svenskt ursprung? Jo jag tror det..
25. Om nej, vart kommer du ifrån? -
26. Föredrar du svenska eller utländska killar? Svenska!
27. Ser du fram emot någonting just nu? Mm bebis som ska komma i maj :D
28. Sköter du skolan? Yepp. Duktig jag ;P
29. Vad hade du för betyg förra terminen? A
30. Vad är det bästa du fått på ett prov? MVG och A

31. Vilket ämne var det? - Har ju nästan jämt fått MVG så typ i alla ämnen..
32. Har du fått ig på ett prov? - Yepp
33. Har du spelat/spelar du i ett band? Nix
34. Anser du dig vara intelligent? Jo, jag är ju mer intelligent än dom flesta tror haha
35. Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? Skoltiden i ljusdal. Och med min älskling såklart
36. Vilken va den värsta tiden då? Har varit för många sånna ögonblick, inte nån spec tidsepok
37. Har du mått jättedåligt psykiskt? Yepp
38. Har du skurit dig eller gjort dig själv illa på nått sätt? Ja, alldeles för mkt och på för många sätt tyvärr...
39. Har du haft sömnproblem? Näe kan jag väl inte direkt påstå.. Svårt att sova har väl alla ibland?
40. Hur ofta gråter du? Nja inte allt för ofta nu för tiden.. Det går väl i vågor detdär å..
41. Vad gör du när du mår dåligt? Är ensam.. Går ut med wilma.. Lyssnar på musik..
42. Vem vänder du dig för att prata med när du mår dåligt? Brukar inte vända mig till nån. Fast Lotta har det väl blivit på sistonde om jag ska välja nån
43. Vill du ha tillbaka någon av dina ex? Nää
44. Trivs du i din klass? Yepp
45. Vilken skola? Högskolan i Gävle
46. Har du varit otrogen någon gång? Ja alldeles för många gånger tyvärr
47. Har någon varit otrogen mot dig? Ja och det förstörde mig och sänkte mig totalt
48. Är du stolt över dig själv? Ibland ja, ibland nej
49. Vad är det bästa med dig enligt dig själv? Pålitlig, ärlig, rolig, galen..
50. Vad får du ofta komplimanger för? Av okända - Mina ögon. Av jimmy - Att jag är fin, vacker, snygg

51. Har du lätt att få folk att skratta? Jo de har jag väl
52. Cider eller öl? Båda är lika gott
53. Har du några talanger? Mjo de har jag väl..

54. Vet du om någon är kär i dig? Jimmy säger att han är det iaf ;)
55. Är du kompis med ditt/dina syskon? Nja vi har väl inte direkt nån kompisrelation
56. Vad står det i ditt senaste sms? "Skulle vilja va hemma och mysa med min lilla familj. Älskar dig och saknar dig sötnos. Puss puss"
57. Hur lång är du? 175 cm
58. Hur mycket väger du? Haha ja just nu alldeles förmkt pga graviditeten

59. Vilken storlek har du på kläderna? Just nu vet jag inte
60. Har du svarat ärligt? Yepp







Sparkar



Imorse när jag och jimmy låg i sängen och drog oss så började bebisen sparka rätt rejält. Då tog jag hans hand och la på magen, då kände han för första gången hur den sparka :) Han kände den kanske 5 gånger eller nått. Han tyckte det va mysigt <3 Det blir mer och mer verkligt för honom med tiden, speciellt nu när magen växer och han till och med har kännt den lille där inne :)




I fredags, då va jag i vecka 21+4







Ikea




Kom nyss hem från ikea. Jag och jimmy åkte dit för att kolla om de fanns nå kul att köpa för presentkortet vi fick av jimmys pappa i julklapp. Vi kikade bland annat efter ett vardagsrumsbord för vi behöver ett nytt. Hittade även en byrå som vi ska köpa och ha i sovrummet. Sen gick vi och spanade på barnavdelningen ;P Jimmy fastnade för gosedjuren och vi köpte 3 stora gosedjur med oss hem till bebisen. En kängeru, en lång orm och en stor krokodil. Vi köpte även en råtta till vilda och två skärbrädor. Jag har inte vela köpt nått till bebisen än eftersom jag fortfarande är rädd att allt inte ska gå som det ska. Men men jag har faktiskt fuskat lite med handlingen, dethär som vi köpte idag, men även en bebisfilt, och två mysdressar har jag köpt :P


 


150 cm lång orm





170 cm lång krokodil + en liten bebis







70 cm hög kängeru + en liten bebis






23 cm lång råtta till Vilda











Vecka 22



Tiden rinner iväg, jag är i vecka 22 nu. 22+5 för att vara exakt.


BEBISEN
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av graviditeten.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.



DU
I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.



Hur mår jag då? Jo jag mår kanonbra. Är inte direkt nå hungrigare. Cravings? Jo jag har nog fått ett, apelsiner! Det duger inte att skära dom i klyftor, nej jag måste skala hela och dela den i klyftor. Mmm det är sååå gott. Äter fler st varje dag :P Synd bara att det är så tråkigt att skala dom. Clementiner är inte lika gott, nej nej det ska vara krångliga apelsiner. Jag får ont i ryggen om jag håller igång för mkt, jag är lättväckt och har svårt att somna om. Rätt drygt eftersom jag fortfarande måste gå upp minst en gång om natten för att pissa, och när jag gjort de ligger jag vaken fler timmar, drygt! Jag känner bebisen varje dag, ibland kan jag till och med se när den sparkar på utsidan av magen <3 :)





Fikat



Idag va jag upp på stan en sväng, sen gick jag hem till S. Hon hade bjudit över lite kompisar på fredagsfika, mysigt och gott va de ;) Hon har flyttat och håller på att renovera lägenheten, riktigt fint och mysigt blir det. Snart ska jag sätta igång att laga ugnspannkaka, till det blir de drottningssylt och glass, GÖTT!


.:Nypan:.



Skolarbete




Drar iväg till Gävle för att möta upp Andreas och Alex för lite grupparbete. Jag är så jääävla skoltrött, denhär kursen suger verkligen. Bara arbeten arbeten arbeten som ska in. Jag HATAR att skriva arbeten. Det är nästan så att man längtar efter att plugga in och ha en tenta. Fast när man väl sitter där och pluggar inför tentan så klagar man lika mkt då och längtar efter grupparbeten. Aja aldrig blir man nöjd :P Snart är iaf denhär trök-kursen slut. Har bara dethär grupparbetet som ska in, sen ska jag göra ett individuellt arbete och ha några seminarium sen är de klaaaart! Då börjar nästa kurs, och på den blir det massa tentor =/ Blöh jag är så skoltrött, vill inge mer :( Bara två år kvar nu, yeey! Nu i jan så har jag klarat av ett år! :)


.:Nypan:.





Blablablaa



Blablabla vad har jag att säga.. Inte mkt... Återkommer nån annan dag med några rader....

RSS 2.0