Midsommar




I fredags på midsommarafton så hade vi barnvakt. Vi va ut till skutskär och firade midsommar med jimmys moster m. familj. Åt och drack och hade riktigt skoj :) Va ut till jimmys kompis resturang/krog på kvällen och röjde. Jag och jimmy sov i deras husvagn, riktigt nice att vara lite ensamma för en stund.

På lördagen blev vi kvar till eftermiddagen. Käkade pizza på resturangen innnan vi åkte hem. Jag blev riktigt jävla bakis, trodde jag skulle spy upp pizzan på bordet. På kvällen kom Madde över och vi grillade. Blev ingen sen kväll, alla slocknade typ i soffan hah :P


Har massor med bilder men nu vakna Noel och grinar så få se om jag lägger upp nåmer sen. De finns iaf en jävla massa på jimmys facebook.






2 årsdag




Idag firar jag och jimmy våran 2-årsdag. Vi har varit med om mycket under denhär tiden, både roliga och tråkiga saker. Ikväll blir det bara soffmys här hemma :)



.:Nypan:.



SwedenRock-kryssningen
Okt -09






Shoppat




Idag va vi som sagt till valbo för att försöka hitta oss lite kläder. Jimmy hittade en hel del fint som han köpte. Jag är ju pank eftersom jag inte fått nå pengar men jimmy va snäll och ville att jag skulle ha nå nytt till midsommar så han sa att han skulle köpa det om jag hittade nått. Jag hittade en röd klänning och leggings. Det blev xs på klänningen, skulle ha behövt en small men den fanns inte, medium va alldeles för stor =/ Men men jag klämde i mig den endå, får dra lite i tyget runt magen så blir det bra ;) Hade ju tänkt att gå ner i vikt, inte upp så det blir perfa det! Kärlekshandtagen och magen såg man väl lite av men vafan jag födde barn för 1 månad sen, då får man vara lite småtjock och ha nån valk runt magen! :P

Imorron beger sig jag och jimmy till skutskär för midsommarparty, det ska bli roligt. Dock är jag lite nervös, har ju inte varit full på nästan 1 år. Kände ju av en 4.5:a cider för nån helg sen, jag får ta det lite lugnt, det blir ju billigt iaf ;P Noel ska vara hos sin mormor. Ska blir skönt att slappna av lite och det ska bli underbart att tillbringa lite tid med jimmy, det har ju inte blivit så mkt av det sen Noel kom till världen och det är viktigt att man har tid för varandra ibland.


Mamma va snäll och köpte "gummipluttar" till spjälsängen idag. Man skruvar fast dom längst ner på varje ben sen kan man vagga sängen. Noel är ju lite som han är och vägrar sova ensam eller ligga själv om det inte gungar. Så mamma köpte sånna åt oss idag och nu har jag testat och det funkar fan! Han sover just nu i spjälsängen, dock tog det sin lilla tid, 1 timme satt jag och gungade sängen hah. Jag såg sånna förut men tyckte det va alldeles för dyrt att köpa, 349kr för 4 st gummigrejjer. Men men dom verkar ju bra så det är väl kanske värt pengarna. Dock fick vi ju dom nu, tack mamma <3 Fick även två st tights/leggings av mamma idag, tack för dom med! :)

.:Nypan:.



Gummipluttarna "vyssan lull" till spjälsängen :)






 

Valbo



Idag ska vi fara till valbo, se om vi hittar nå kläder till midsommar. Jag har ju typ inga, iaf inte byxor. Har bara mjukisbyxor & leggings jag kommer i och dom har jag nött hål i under graviditeten. Fast iofs så är det ingen idé att jag ens försöker hitta ett par "vanliga" byxor idag, för jag vet att jag inte kan ha dom. Höfterna är för bred, arslet för fett och låren för feta. Har ett par nya knäbyxor i strl 42 här hemma från h&m som jag trodde jag skulle komma i, men icke! Det går inte att knäppa knappen, höfterna to big(?) Jag får leva i mjukisar ett tag till.

I förrgår damp ett till stor brev ner i brevlådan. Tankarna på vad jag köpt på tradera och glömt bort snurra i skallen som sist, men de va inget från tradera utan det va ett kort och fina kläder till Noel igen :) Det va Antes (mitt x) mormor och moster som hade skickat. Dom är bara föööör snäll. En helt underbar familj och släkt är vad dom är <3

Nej dags att göra sig iordning.

.:Nypan:.






Promenad



Imorse så gick jag och Jimmy ut på en promenad med barnvagnen & Noel. Solen sken men det blåste rätt mkt. Vi gick runt stan, det är väl lite mer än 4 km. Påvägen tillbaka va vi in på banken och kollade upp va de finns för olika konton, vi ska öppna ett åt Noel och sätta undan nån hundring varje månad. Va även in på lindex och bytte en body. Noel fick en AC/DC-body av jimmys moster m.familj men ena tryckknappen gick sönder efter ett blöjbyte, så nu va vi in och fick en ny. Den han hade fått va i strl 56 men nu hade dom bara en i strl 68 kvar, tur va väl det för strl 56 kan han typ inte ha längre :P

Noel är lite smådryg idag, tror han har ont i magen. Han har knappt sovit nånting, förutom när vi gick på promenad då sov han i vagnen hela svängen. Han somnar, sover några minuter sen grinar och gnäller han. Han har väl sovit typ 30 min i sträck idag kankse.. Jag har precis masserat magen på honom, då somnade han. Få se om det blev nå bättre, man kan ju hoppas.

Ikväll blir det en till promenad, funderar på att gå runt stan igen. Ska gå till viking och käka med mamma & pappa också. Jimmy jobbar och slutar kl 22, då blir det soffmys.

.:Nypan:.








1 mils promenad




Igår gick jag över 1 mil!

Vaknade typ 6.30 av Noel. Skulle byta blöja på han i sängen(brukar byta kissblöjorna där på natten). Fick av han blöjan och skulle dit med den nya. Då pruttar han, sen ser jag hur det kommer bajs. Helvete, får dit handen under rumpan för att slippa få allt i sängen och han skiter ner hela handen på mig. Hmm vafan ska jag göra nu, ena handen höll jag hans ben med och den andra handen va full med skit. Satt och bara funderade säkert en minut hur jag skulle göra för att inte kleta ner han eller sängen.. Kletade av mig det mesta av skiten på den gamla blöjan och lyckades få på den nya med ena handen. Sprang och tvättade av mig, sen bar jag in han till badrummet och tvättade av han och bytte på han. Vilken jäkla skitunge han är :P

Då va iaf jag pigg. Mamma och pappa frågade dagen innan om dom kunde ta med Noel på morgonprommis kl 7.30 och det tänkte jag att det kunde dom väl. Men nu va jag pigg så jag klädde på mig och följde också med. Vi gick typ 5 km.

På eftermiddagen skulle vi till stensätra på kalas hos mina kusiner. Jag och morsan gick både dit och hem med vagen. Det blev nog ca 6 km.

Så sammanlagt igår så gick jag över 1 mil. Duktigt det! :) Inte har jag nå träningsvärk heller. Men skavsår mellan tårna och en blåsa på handen efter vagnen har jag.

Ställde mig på vågen imorse i hopp om att ha förlorat nått gram, men nej nej står still som vanligt =( Det spelar fan ingen roll hur mycket jag ammar, hur bra mat jag äter, hur lite godis och onyttigheter jag äter och hur mycket jag rör på mig. Jag står still, SUCK! Har gått ner typ 14 kg sen Noel föddes(och det gick jag ner på typ en vecka), har 11 kg kvar tills jag är nere på det jag vägde innan jag blev gravid. Det verkar ju ta en jävla evighet innan jag kommer dit :(


.:Nypan:.









Inte från igår utan från när jag och jimmy va ute
på promenad för nån vecka sen







Sover



Ska bara slänga in en liten kommentar om att Noel sover & jag har hunnit suttit vid datorn(bland annat uppdaterat bloggen) OCH lagat lite mat ostört. Han har sovit i typ 2 timmar nu, oavbrutet(!) Jag är ensam hemma och när hann jag göra så "mkt" sist? Jo innan han va född typ, hah.

Han börjar vakna nu, jag hör lite stånk från sängen :) Senare ska jag och jimmy ta en tur med han i vagnen, här ska brännas fläsk!

.:Nypan:.



Kärlek
30/5







Överaskning




Igår när vi kom hem så låg det ett stort paket i brevlådan. Hm va har jag nu beställt från tradera och glömt bort tänkte jag... Öppnade det och Noel hade fått en jättefin body och        as-coola strumpor av märket lundmyr of sweden från familjen Walter (mitt x familj) i Ramsjö. Väldigt överaskande och jag blev väldigt glad. Det är en så otroligt fin familj, jag saknar dom så mycket. Synd det är så långt och att man sällan(aldrig) har vägarna förbi där uppe, skulle vara roligt att träffa dom, det va ju över 2 år sen sist nu =/

Jättefina kläder som kommer pryda våran lillprins i sommar :)









Tack så mycket familjen Walter
<3






Läkarkoll



Idag på förmiddagen va vi upp till bvc med Noel på läkarkoll. Allt såg bra ut och han hade växt ytterligare. Jag tror jag har anabola eller nått i tuttarna. Hans kurva är ju inte normal på en fläck, han växer ju som fan!

Idag va han 57.5 cm lång, han var 50 cm när han föddes.
Han vägde 5020 gram, när han föddes vägde han 3178 gram.
Hans huvudomkrets var 39 cm, när han föddes var den 34.5cm.


Han är 1 månad gammal och har växt så mkt! Normalt brukar dom gå upp ca 1 kg och ha växt nån cm. Men inte våran kille eller, han vill bli stor fort han!

.:Nypan:.



Förra veckan när vi va på vägning på bvc







Bärsele



I förrgår tog jag och Noel en sväng till farmor, farfar och wilma. Eftersom jag inte orkar bära upp vagnen själv för trappen där så testade vi bärselen. Påväg dit somnade han i den. Påväg hem satt han snällt och tittade. Han verkar tycka om den för innan jag stoppa ner han så grina han som fan, men blev tyst så fort jag började gå.

Wilma hade fyllt år så vi hade tre st paket med oss till henne som jag och noel shoppat tidigare på dagen när vi va upp på stan. Jag stoppade ner dom i brevlådan när vi kom, wilma som älskar paket hade alla 3 i munnen sen när vi kom in. Hon brukar skälla av glädje men nu va hon tyst eftersom hon hade fullt i munnen av paket, det va ju bra eftersom Noel satt och sov i bärselen :P

Va där typ en timme och fikade & myste med wilma innan vi begav oss hemåt för att göra mat åt jimmy som jobbade extra och slutade kl 22. Dom blev glad att vi dök upp så dom fick mysa lite med Noel :)

.:Nypan:.


Första turen i bärselen
14 juni





Med i tidningen




Vi är med i tidningen idag, i annonsbladet :) I alla år har jag bläddrat genom dom sidorna och kollat på alla fina bilder på bebisar och familjer och tänkt åå tänk när man själv får vara med, va mysigt. Idag är det dagen, vi är med i tidningen, våran familj på familjesidorna! :) Vi ska även skicka in en bild till moratidningen eftersom jimmy är därifrån, få se när det blir.

Det gick inte att printscreena bilden med text från tidningen så jag kan inte lägga upp den här. Klicka på länken och bläddra fram till sidan 17, där är vi! Klicka på själva bilden på oss så blir det närbild.

.:Nypan:.

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=8qhr33hz&gInitPage=1




Familjebild :)






Uppdatera



Tänkte uppdatera lite, få se hur långt jag hinner innan lilleman skriker. Han börjar vakna nu hör jag, de knorrar från vagnen.

I fredags efter jag skrivit tenta så åkte jag, jimmy och noel till valbo. Jimmy shoppade lite kläder och lite annat smått och gott, sen åkte vi vidare till skutskär till V som tog studenten och A som fyllde år. Vi blev kvar där ett tag. Jag lyxade och tog en öl, sjukt jävla gott! På kvällen fick Noel vara hos mormor & morfar sin. Jag och jimmy mötte upp två av jimmys kompisar och gick först till 8:an, sen vidare till uteserveringen på living room. Jag drack 2 till öl, skulle kunna ha druckit 20 för det va så gott men men de går ju inte när man har lilla Noel hemma :)

I lördags så följde jag & Noel med mamma och pappa till sthlm. Pappa skulle flyga luftballong som han fick som födelsedagspresent av oss förut. Medans han va iväg i typ 5 timmar och flög så skulle jag och mamma (o noel) roa oss själv. Här ska ni få höra nå sjukt! När vi närmade oss dit vi skulle så såg jag en skylt där det stog saltsjöbaden/fisksätra. Fan här nånstans bor ju Malin sa jag, jag ska nog ringa och höra om hon är hemma så kanske vi kan ses när jag endå är här i sthlm. Då åkte vi på en motorväg, jag kollade ner mot nå hästhagar och grejjer. Då såg jag en tjej och en hund på långt håll som gick på en grusväg, vafan är inte det där Malin skrek jag. Det kan de ju inte vara, det skulle ju va helt sjukt. Skickade iväg ett mess till henne och frågade om hon va ute och gick med dessie förbi nå hästhagar. Ja det är jag, hur kan du veta det fick jag som svar. Haha för jag såg dej svara jag. Snacka om att hon blev paff! Iaf kom Malin in och mötte upp min och mamma där vi va. Hon guidade oss till centrum där så där stannade vi och käkade. Hon fick hålla Noel och han va så trevlig att han la av en riktig skit i brallan så de small, haha. De va trevligt att träffa henne, och tur hon kom och guidade oss för annars hade jag och morsan haft sjukt segt för vi visste ju inte vart vi skulle gå nånstans för att fördriva tiden.

Vi kom iaf hem sent i lördags natt, va framåt 3 på natten. Pappa hade haft det trevligt uppe i det blå i luftballongen :P

I söndags hände inte mkt. Vi va bara hemma och slöade..

Igår(måndag) va jag, jimmy och noel ut till Rolle m. familj i bastfallet. L va där med hennes dotter som är 3 veckor äldre än Noel :) När vi kom hem så grillade vi lite kött och så.

Idag(tisdag) så har jag och Noel varit ner på stan. Lämnade en bok på bibblan, va förbi morsans jobb, va in på dollar store, rusta och ica maxi. Nu ska jag vika tvätt, gå till wilma och sen göra mat. Jag hade iaf tänkt det men Noel har nog andra planer!



Shit han har inte börjat skrikit än! Jag hörde nyss en brakskit från vagnen så det va väl den han låg och klämde ut så nu är han väl nöjd igen! ;)

.:Nypan:.




Sötnos :)




Noel & stolta mormor



:)



Noel & Malin innan hans överaskning i hennes knä ;P




Hungrig kille på tågstation



Jag & morsan(och noel då) tog en promenad längs havet.
Fanns så sjukt mkt fina och coola hus, åå ge mig!




Väntar på pappa bland tusen mygg och knott











Tentat



Har precis kommit hem från gävle, har skrivit tenta. Det va tre olika delar; geriatrik, pediatrik och gynekologi. Alla tre gick bra, jag är rätt säker på att jag klarade dom. Är så glad nu, tänk att jag klarade av skolan trots att jag fick lilla Noel mitt i denhär kursen :)

Ska snart ta mig en tur ner på stan med Noel medans jimmy tränar, sen ska vi åka till skutskär en sväng till V som har tagit studenten idag.


.:Nypan:.












PUSS













Tiden




Tiden räcker fan inte till, blir tokig. Jag hinner ingenting här hemma.. Jimmy jobbar eftermiddag, plus att han har bytt en dag så han ska jobba inatt nu ist för att jobba imorron natt! Kanske inte det smartaste med tanke på att jag har tenta imorron. Jag skulle behöva plugga ikväll men det kan jag väl drömma om att jag hinner.

Har precis fått Noel att somna, höll ju bara på i tre timmar(!). Nu skulle jag behöva duscha, diska, laga mat, plocka här hemma, slå in paket och som sagt plugga. Med tankte på att Noel inte sover så länge så kommer jag väl hinna med typ en grej. När han vaknar så vill han äta. Sen vill han vara vaken en stund och tro inte att det räcker med att han typ ligger och tittar, nej han måste antingen sitta i knäet eller bli buren runt i lägenheten för att vara nöjd.

Ska passa på att slänga mig i duschen nu innan han vaknar.



Suck.. Ja jag kanske är lite lätt irriterad.. Men jag är hungrig och stressad.

.:Nypan:.









och där vaknade han, hör gnäll från sovrummet
yeeeeeey









Helgen




I lördags va vi först till brorsan och grattade han. Sen på kvällen åkte jag, jimmy, M och S till Falun på falukalaset. Träffade jimmys syrra, hennes kille och några till där. Jag drack faktiskt nån cider och rökte cigg. Det kändes konstigt på nått sätt, typ förbjudet. Jag har ju varit utan både cigg och alkohol så länge så de va skumt :P Roligt hade vi iaf. Vi åkte lite karusell också, virvelvinden. Jimmy ville inte först för han hatar när de snurrar. Gissa vem det va som satt och skrek mer mer med händerna i luften när vi väl satt i karusellen. Jo jimmy! Haha han är rolig han. De snurrade utav helvete kan jag lova, fan va vi garva allihopa.

I söndags åke jag, jimmy och noel till orsa & mora och hälsade på släkt och vänner till jimmy. Vi lära ju visa upp underverket innan han blir för stor :) Rätt drygt att åka så långt eftersom vi knappt sovit nått efter lördagens bravader. Vi va supertrött men de gick bra endå, skoj att komma iväg. Noel fick lite kläder och ett gulligt halsband :) Åkte americanare(cab) gjorde vi också, hehe. Det gillade Noel, han somnade på en gång.

.:Nypan:.




Första åkturen i en americanare och han verkade njuta :)







Promenad




Idag har jag pluggat med L här hemma. Jimmy tog pappaledigt så han har tagit Noel idag. Dom tog en sväng till björksätra och så.. Nu ikväll tog vi en promenad runt stan. Stannade på viking och käkade en tonfiskrulle. Efter det stannade vi hos farmor och farfar en sväng på en fika.

Imorron ska vi till bvc (väga och mäta lilleman), efter det ska jag till L och plugga. Tenta på fredag, det känns ju inte sådär skitkul när =/


 
Vet inte om jag nämnde att jag klarade tentan i farmakologi som jag skrev när Noel bara va 6 dagar gammal. Helt sjukt att jag klarade den med tanke på att jag bara hann plugga kvällen före.

Tror dock inte de kommer gå lika bra denhär gången för det är sjukt mkt att få in i skallen :(


.:Nypan:.






Tyst




Ja just nu är det tyst, Noel sover i vagnen. Jag, mamma och pappa va ute och gick en lååångsväng runt stan ikväll. Bävar mig inför natten, hoppas han inte har ont i magen som han haft varje natt senaste veckan :(

Så va har jag gjort senaste dagarna? Jag har varit i skolan idag, jimmy och noel kom in en sväng och sa hej. Klassen ville ju se han också så :) Igår kväll tog jag och jimmy en promenad runt stan med Noel i vagnen. Riktigt skönt att gå på sena kvällarna, varken för varmt eller för kallt. Sen har jag väl bara ammat typ, och tvättat, och städat.... Jimmys syrra T och hennes kille U kom hit och hälsade på i onsdags, det va trevligt. Noel fick lite fina kläder av dom :)

Imorron ska jag(vi) till brorsan på kalas, han har fyllt år. På kvällen kanske vi drar till Falun på falukalaset. På söndag har vi planerat att åka till Mora/Orsa.

Okej flummigt inlägg men jag är stressar, lilleman vaknar väl snart.



Ciaoo

.:Nypan:.








RSS 2.0