GOTT NYTT ÅR



Nu har jag storstädat lägenheten - dammsugit, dammat och skurat golv. Härligt med en nystädad lägenhet, me like! Idag har jag inte gjort så mkt(förutom städningen), jag har följt med jimmy till bolaget och hjälpt han köpa en skumpa. Han jobbar tills kl 22 ikväll, då kommer han hem och äter nått gott som jag ska tillaga. Sen ska vi väl iväg och skjuta raketer och så, få se vart vi hamnar. Jag har laddat upp med alkoholfritt bubbelvin och öl iaf.

Hoppas alla får en trevlig kväll och ett riktigt gott nytt år!

.:Nypan:.



Hoppas alla får ett riktigt bra 2011, det ska iaf
jag ha :)





Bingolotto



Nu drar jag till farmor & farfar och käkar lite, sen ska vi spela bingolotto. Hoppas man kan vinna nått idag då, det skulle inte sitta helt fel.

.:Nypan:.



Åsså blir de massa mys med wilmisen <3







Bebisens hjärtslag



Jag och jimmy har nyss kommit hem från barnmorskan. Jag lämnade urinprov, ska kolla ifall jag har nå slags urinvägsinfektion, bland annat för jag har så tidiga sammandragningar. Vi fick också lyssna på bebisens hjärtslag för första gången, mysigt. Från början låg de på ca 120 slag/minut. Men efter en liten stund så stegrade de iväg snabbt till över 150 slag/minut. Ungen blev nog arg, komma där och störa när den ligger och mår bra ;) Mysig känsla iaf, nu har vi hört våran lilla knodd för första gången <3


Nu ska jag bege mig till farmor & farfar, tänkte spendera eftermiddagen med dom.

.:Nypan:.




Nya handdukar



Ja vad har jag gjort idag då.. Åkte och handla med jimmy på förmiddagen. Vi va på ica och handla mat, och på ÖoB och handla kattsand, tvål och en jävla massa raketer. Jag tycker egentligen synd om djuren när det smäller raketer och smällare, men men nu blev det som de blev och jag passa på att köpa några billiga grejjer samtidigt som jimmy köpte på sig massor av raketer och smällare. På eftermiddagen gick jag och hämtade wilma hos farmor & farfar, gick genom stan ner till morsans jobb och sa hej. Låna hennes bil och åkte in till valbo för att hämta jimmys telefon som varit på lagning, wilma fick också följa med. Åkte och lämnade tillbaka bilen och gick sen hemåt med wilma. Satt nån timme hos farmor & farfar innan jag knata hemåt. Hemma ikväll har jag inte gjort mkt, skönt de å. Nu väntar jag på att jimmy ska sluta jobba.

.:Nypan:.






Satte upp handdukarna jag fick av farmor & farfar i julklapp.
Nu blev de lite mer färg i badrummet, de blev riktigt
nice faktiskt :)






Vecka 21



Då har man gått in i vecka 21, är i 20+1 idag.


BEBISEN
Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.


DU
Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Det ökade trycket kan också göra att din navel trycks ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.


Jag mår kanon, har lite ont i ryggen bara men det brukar jag ha så jag är van.. Har inte fått några bristningar än, och ingen utåtnavel. Midjan är borta sen länge.. Anfåddhet, ja det måste jag säga för jag blir lättare anfådd. Senast imorse frågade jimmy varför jag va anfådd när jag satt i soffan efter att ha gått från köket, hahah. Kissnödig, jo men det har jag varit typ hela tiden =/




Är nog en extra stor kula stack vare julhelgen med
all mat och allt godis, haha.






Mellandagsrea



Igår va jag in till valbo med mamma och G. Vi va där heela eftermiddagen, jag va helt slut när jag kom hem och ryggen värkte som fan. Med mig hem fick jag två mammabyxor från H&M som mamma köpte åt mig, ett par jeans och ett par mysbyxer. "Du måste ju ha byxor som du kan ha och ett par riktiga jeans så du inte fryser" sa hon och köpte två åt mig, tack mami. Jeansen hade kostat 499kr och va nersatt till 150kr, mjukisbyxorna kostade 199kr. Jag köpte ett grå-svart-randigt linne på H&M för 50kr också. Lite jobbigt är det att vara uppe i dom stora storlekarna igen, men nu har jag ju en anledning att va tjock ;P När bebisen kommit har jag bestämt mig att röra på mig massor och gå ner i vikt, jag hade tänkt att bli riktigt slim och fit, en sexy mama är va jag ska bli ;) Längtar efter att träna faktiskt, känner mig mest tjock och oattraktiv nu. Magen e mysig men jag lägger ju på mig allt fett på låren och röva. Inte roligt!

Jaja tillbax till det jag hade tänkt skriva om. Med mig hem från valbo fick jag också massa snygga julkort som va nersatt från 10st för 59kr, till 1 kr styck. Jag fick 30 st för 30kr, det va ju kanon. Ett år kvar tills dom ska skickas, det gäller att va ute i tid haha. Jag köpte också två handdukar på hemtex, nu har jag en hel uppsättning därifrån. Ett fint julhjärta i porslin fick följa med mig hem, och en stoor ashäftig tomte ;P

Idag har jag varit till farmor & farfar. Jag hämtade Wilma och gick ner på stan med henne. Hälsade på morsan på hennes jobb, och hämtade två skolböcker på bibblan. Påväg hem stannade jag på konsum och köpte apelsiner, gaah jag har längtat efter apelsiner i fler dagar så ikväll ska jag frossa i det ;P

Nu ska ja laga mat, janssons frestelse, jag tröttnar aldrig ;)

.:Nypan:.








Tomten är så jävla häftig, haha. Den är riktigt stor också ;P
Det va 40% rabatt på den. Hade kostat 499kr, jag köpte den
för 299kr. Man kan vända på fötterna så blir det en näsa ist,
men jag tycker det är häftigare med fötterna framme så så
får det vara. I just love it! Synd att man bara kan ha den
framme på julen :P




Vält julgran



Vilda va ovanligt mysig imorse. Hon kom in flera gånger till mig när jag låg i sängen. Hon gosade och kurrade hur mycket som helst. Jag trodde hon hade slut på mat, för då brukar hon göra så. Men så va inte fallet. När jag kom upp så möttes jag utav en jobbig syn, hon hade vält hela granen! Hennes extrema myshumör imorse va alltså fjäsk, vilken jäkla skitunge hon är!

Så jag fick börja dagen med att storstäda lägenheten på glaskross, barr och glitter överallt. Sååå kul, not! Kämpade även med att försöka få granen att se normal ut igen, det gick nästan. Lära tyvärr ta bort "glittertrådarna" som hängde så fint i hela granen, för dom va helt ful och förstörd efter Vildas attentat.

Nu är det iaf fint här hemma. Ikväll ska jag och jimmy ha lite julmys med tända ljus, en film och massa onyttigheter som knäck, ischoklad och sånt ;)

.:Nypan:.











Julafton



Hade en trevlig julafton. Gick först till farmor och farfar med familjen och umgicks med dom i några timmar. Åt lite skinkmackor och öppnade julklappar. Wilma fick sina 7 paket, she loved it ;) Jag fick röda handdukar som jag önskat mig, tusen tack :) Jimmy fick nya irish coffé-glas, dom andra han fick av mig förut har han ju diskat sönder, hah. Efter lite julmys där åkte vi till mina kusiner. Där blev det massa god julmat och utdelning av julklappar. Jag åt så jag höll på att dö, tur man hade graviditeten att skylla magen på för den va gigantisk i slutet av kvällen, haha. I julklapp fick jag bland annat en stor stekpanna med höga kanter och glaslock som även kan användas som gryta. Den är svindyr och svinbra och kommer användas flitigt :) Fick även tavelhyllor, små tomtar, eltandborte, pengar mm.. Tack så mkt allihopa :) Efter ett tag kom jimmy också dit, han hade också varit snäll iår och fick också paket ;P

Runt kl 22 begav jag och jimmy oss hemåt. Då fick jimmy sina två sista paket av mig. Whiskeyglas och små "stenar" man kan ha i frysen så det blir som isbitar utan att dom smälter och blir till vatten, eller kan man värma dom och stoppa i te x nån varm drink eller så. Han blev glad och tyckte om de han fick så det va ju bra. Vi hade lite julmys i soffan innan vi kröp ner i sängen, han skulle ju upp tidigt o jobba f.m idag stackarn :(

Det blev en hel del kort med mina nya fina kamera, den är sååå perfekt! Få se hur nästa jul kommer firas, lite annorlunda antar jag eftersom vi har en liten bebis då. Vi har pratat lite om att kanske åka till jimmys släkt i dalarna på morgonen, och sen åka till min släkt mot kvällen. Det blir ju lite knepigt när dom bor på olika ställen, men det ordnar sig antar jag. Det är ju ett helt år kvar så ingen panik än :P


.:Nypan:.


                                                             Hos farmor & farfar


Wilma med sin första julklapp, wiiii



Hej jag heter Wilma och försöker på alla sett synas under
bordet så jag också ska få smaka julskinka



Pappa och Wilma :)



Pappa och Wilma äter godis



Paket är det bääästa Wilma vet ;)



"Ååå önska det kunde va jul fler gånger om året"





Hos kusinerna



Kusinen J och hunden jackie



Julmat, mmmm :P



Det absolut bästa på julbordet är janssons frestelse tycker jag
MUMS!




Kusin M och sin kamera :P



Brorsan agerade tomte och delade ut paket



Bror



Smarrig efterätt







Vecka 20



Då va man i vecka 19+5, tiden går fort.

Foster i 19:e graviditetsveckan. Fotograf: Lennart Nilsson


BEBISEN
Nu är du halvvägs! Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver. En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen! Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser.

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!


DU
Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram. Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet. Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.








GOD JUL



God jul på er allesammans, hoppas ni får en trevlig dag och kväll med fint sällskap och god mat.

Jag och jimmy gick upp tidigt, 7:30. Konstigt nog va vi båda pigga, kanske bara för att det är jul? Precis som när man va liten, då va man ju superpigg tidigt på morron haha. Vi gick upp och åt lite frukost. Sen slog vi på sista avsnittet av julkalendern på datorn. Ooo vilket bra slut, gilla! :) Samtidigt som vi kollade på det hade vi ljus tänt och åt lussekatter, knäck och ischoklad, mysigt <3 Jimmy fick två av sina julklappar, kallingarna. Dom andra två får han ikväll. Han blev glad så de va ju bra, hehe. Sen gjorde han sig klar och åkte iväg, han ska till dalarna en sväng idag sen kommer han hem mot kvällen igen.

Jag fick en julklapp av han innan han åkte, fick inte öppna den förrän han åkt, hah. Gissa om jag blev överaskad när jag öppnade paketet, en kamera!!! En samsung med två bildskärmar, alltså en extra bildskärm på framsidan. Har velat haft en kamera länge nu, min har jag ju supit sönder, och jimmys är också trasig. När jag blev gravid så tyckte jag det verka bra att ha en kamera med bildskärm på framsidan när man ska knäppa kort på bebsisen och sig själv :D Åå nu är den min, den är såååå fin. Verkligen en perfekt julklapp. Trodde jag skulle få en extern hårddisk, är i behov av en sån också, och paketet va i den storleken. Men när jag öppnade det så blev jag såååå glad. Nu står kameran på laddning, hoppas den hinner ladda klart innan jag ska iväg till farmor & farfar. Senare mot kvällen ska jag till mina kusiner och fira jul och äta julbord, ååh julmat finns det nå bättre??

Tack älskling, du är bäst. Älskar dig så!

Just ja, vilda har också fått julklappar imorse. En råtta(hon har ett paket kvar tills ikväll), och kattgodis. Råttan tyckte hon va rolig och lekte med, godiset älskade hon och smaskade i sig det :) Mamma kom också hit imorse en sväng, hon hade också en julklapp till vilda. En supermjuk bädd, jättefin :D


.:Nypan:.


Samsung PL150

Typ såhär ser den ut, fast finare i verkligheten :)
<3










Julgodis och julklappar



Igår hade jag verkligen fullt upp. Jag och jimmy va ute och handlade julklappar i sandviken och valbo. När vi kom hem gjorde jag ischoklad. Sen gick jag ner på stan och köpte två julklappar till till jimmy, köpte två stycken svindyra märkeskallingar, björn borg och salming. Han klagar jämt på sina kallingar att dom inte är nå skön och att dom rullar upp sig på låren. Nu jäklar har han två st snygga som han kan ha på sig och förhoppningsvis sitter dom som ett smäck, det borde dom iaf med den prislappen på, närmare 500kr för två st pungade jag ut.

Efter jag inhandlat dom igår så gick jag till farmor & farfar och hälsade på. Gav dom lite ischoklad också :) Wilma kände att jag hade haft hundgodis i väskan och börja riva i den. Du får tyvärr vänta tills imorron på julafton lilla sötnosen fick hon till svar. 7 st julklappar kommer hon få, gissa om hon kommer bli överlycklig ;) Efter jag hälsat på dom gick jag hem och bakade lussebullar. Jag och jimmy spelade bingolotto på kvällen, det va uppesittarkväll. Vi vann en ny lott till nästa vecka då det är miljonbingo. Hoppas man blir miljonär då :P Samtidigt som vi spelade bingo slog vi in julklappar, MASSOR av julklappar. Våra ryggar höll på att smälla av innan det va klart. Jag har fortfarande ont och svårt att gå =/

I förrgår gjorde jag knäck också, det är ju sååå gött! :D

.:Nypan:.






Julskinkan i ugnen



Har varit och inhandlat en julskinka nyss med jimmy. Nu är den i ugnen. Ååå jag har längtat efter hårdbröd med julskinka, senap och ett glas julmust i nån månad nu. Ikväll äntligen äntligen ska jag få käka det (om nu inte allt går åt helvete med skinkan, det är första gången jag gör en hehe).

Jimmy fick en julklapp från sandvik. Eller han fick ett helt papper med olika saker att välja på, tyvärr nästan bara skit. Vi valde iaf en sladdlös termometer med alarmfunktion på. Den skulle komma idag, men dök aldrig upp. När jag gett upp hoppet och va på väg till morsan för att låna hennes, då plinga det på dörren och paketet kom. Yeey.. Det är den som är i skinkan nu, få se om den ringer när den ska. 11.4 grader är den på nu, en liten bit kvar ;)

Ikväll ska jag och baby koka knäck också. Förra året när vi gjorde det råka jag bränna han, aj aj vi får vara försiktigare iår ;P Och vi ska åka till rolle en sväng också.. Hm vettefan om vi hinner med allt.. Få se helt enkelt.

.:Nypan:.




Tired



Trött, trött.. Jag är så trött idag. Vi hade tid i tvättstugan kl 9 imorse, jimmy hoppade upp och fixade det, sååå skönt. Jag låg kvar i sängen och degade nån timme. Sen käkade vi frukost, vitlöksbaugetter i ugn med ost, skinka, gurka och tomat. Finns det nå godare? I don´t think so.

Jag har Madde att tacka för mkt för hon fick med mig till valbo igår, för idag har jag ingen ork alls att leta julklappar.. Ska försöka bege mig ut på jakt efter en julskinka om ett tag. Då ska jag även köpa en julklapp jag spanade in igår. Tänkte koka knäck ikväll också, och göra ischoklad. Hur ska jag hinna?


Puff puff. Det kommer små puffar i magen ibland. Så mysigt <3




Julshopping i valbo



Idag efter jag kämpat klart med ugnen så hörde madde av sig och fråga om jag ville hänga med in till valbo. Jo visst, slängde mig i duschen och skyndade mig att göra mig klar. Vi åkte till biltema en sväng och lämnade tillbaka några grejjer åt jimmy. Efter det åkte vi till ove jansson´s och till sist in till köpis. Vi drog runt lite där i affärerna, jag handlade två julklappar till jimmy, och kikade på lite annat grejjs. Imorron ska jag in igen och köpa två andra grejjer jag spanade in idag. Plus ska jag köpa julklappar till wilma och vilda, men de får nog bli på torsdag för jag är paank! Nu har jag iaf alla julklappar handlade och/eller planerade, det är så skönt. Typiskt mig att vara ute i sista minuten, men de brukar alltid ordna sig endå :P

Vi stannade till på donken innan vi for hemåt. Jag tryckte en big mac & company med plusmeny och cheddardip. Behöver jag säga att det va MUMS? ;)

.:Nypan:.



Wilma älskar älskar ääälskar julen för då
får hon massa julklappar som hon sliter upp
i full fart för att komma åt det goda på insidan ;)





Ugnsrengöring



Idag gjorde jag rent ugnen! Jimmy tog hem gasmasker från jobbet så jag skulle kunna stå i ångerna av Mr Muscle´s ugnsrengöring. Sprutade in skiten, lät det verka ett tag. Sen drog jag på mig stora gummihandskar och gasmasken sen satte jag igång att gno! Jag måste sett riktigt snygg ut ;) Fyfan va skitig den va, helt sjukt. Bytte nog vatten 15 gånger, kolsvart vatten! Ska tillägga att förra hyresgästen inte hade rengjort ugnen när dom flyttade ut. Vi påpekade detta typ 5 gånger, men inget hände. (dom hade typ inte städat nånting nånstans, de fick vi göra!). Efter 5:e gången, gissa va vi fick som svar av sandvikenhus. "Vi kan ju inte veta att det inte är ni som har lortat ner den för nu har det gått så lång tid". Ja men det är väl för fan inte vårat fel att dom inte gör nått åt saken när man säger till tusen gånger. Vi sa till två gånger innan vi flyttade in! Vi fick även till svar att dom kunde köpa ugnsrengöring och spruta in, sen kunde vi torka ur skiten själv! Ja men tack, men NEJ TACK! Jävla cp´n. Iaf hände inget med ugnen från deras sida, men idag ett år senare tog jag tag i saken och gjorde den skinande. Fick inte bort all skit men den blev bra mkt snyggare iaf! När jag va klar med den va jag helt slut och svettig, huaa..

.:Nypan:.



Denna flaska samt svinto hjälpte mig idag




Första sparkarna på utsidan



Inatt har jag sovit riktigt kasst, somnade kanske kl 3, och vaknade kl 6 och kunde inte somna om, suck! Iaf när jag låg och försökte sova kände jag små puffar i magen, tänkte att detdär måste ju vara bebisen. Så jag låg på rygg och funderade, då kom några till. La handen på magen och väntade lite till, då kom det flera och jag kände dom med handen! Hur coolt är inte det :P Jag kände rätt många, riktigt häftigt va det. Sen blev det lugnt ett tag, och när jimmy vakna så kom några till. Han la handen på magen men då kom bara några svaga som han inte kände. Det kom några fler sen när jag låg på soffan, inte då heller hann jimmy känna. Hoppas han kan känna snart, skulle va mys :) 

Det va iaf riktigt skoj, få se när jag känner dom igen, snart hoppas jag :D

.:Nypan:.








Pissdag



Idag har varit en riktig pissdag enda sen jag vaknade. Allt har gått fel och jag jag inte gjort annat än stressat. Började med att jimmy låg och snoozade i två timmar imorse och förstörde min morgonsömn, jag låg och irriterade mig på det dom timmarna. Sen hade min telefon dött så den väckte mig inte(jag va vaken och låg och väntade på telefon som skulle ringa, nått den aldri gjorde). Flög upp ur sängen, fanns inget att äta, hann inte duscha, lära skriva ut papper till skolan men hade inge färg i skrivaren och morsan va på jobbet. Åkte dit och hämtade pappren som hon skrivit ut. Gasade iväg till skolan. Sen hem fort efter de. Hem till morsan och skriva ut bilder. Springa till konsum och köpa julkort till farmor & farfar och postade det(17:59 la jag det på lådan, den tömdes 18:00). Sen skynda mig hem, göra mat och äta, sen iväg till mormor på kalas. Nu är jag äntligen hemma och jag är typ död.
Okej detdär blev nog lite konstigt skrivet, jaja skit samma.


Dock blev dagen lite ljusare när jag kom hem från skolan. Jimmy hade storstädat lägenheten och tänt ljus. Det är så fint här hemma nu, och skinande rent överallt. <3 <3 <3

Nej nu ska jag slappa framför tv´n. Ciaoo!

.:Nypan:.









Sugen



Så då va man hemma från wilma igen. Påväg dit tog jag med en hel påse bröd som jag tänkte mata änderna med. Vid kanalen brukar det alltid vara huuur många änder som helst. Och gissa hur många det va när jag kom dit nu? Jo EN! Jag kasta lite bröd till den, men den fatta ingenting, åt inte en endaste smula utan blev mer rädd när de hagla bröd. De va bara att bära med sig skiten vidare, går dit imorron igen, dom ska fan få detdär brödet har jag bestämt!

Just nu ligger jag i soffan, jag är sugen på precis ALLT! Ååå va va jobbigt det är :( Skulle kunna dö för en daimchokladkaka, eller en kladdkaka med grädde, lösgodis, chokladbollar, princesstårta.. Åå fan va drygt det är, jag tror jag dör. Ska bege mig till köket och se om jag hittar nå kul.

.:Nypan:.






Helg igen då



Ja då va de helg igen. Jag har inte ett enda skolarbete att tänka på och det är såååå skönt. Hade seminarie i lagar och paragrafer och skit i fredags, så tråkigt jag är glad att jag slipper tänka på det igen! Idag har jag inte gjort mkt. Lagat lite mat bara.. Jimmy jobbar, det är tråkigt men rätt nice endå med hans nya skiftschema som gör att han är ledig i två veckor i streck(förutom helgjobb) ist för en vecka :D Jag tänkte gå till farmor & farfar lite senare, mysa lite med wilma. Kanske ta en prommis också..

Imorron blir det pepparkaksbak med kusinerna, det är tradition sen vi va typ bebisar, rätt nice :)

.:Nypan:.









Pepparkaksbak -08







Magbilder vecka 19




Här kommer några magbilder jag tog i onsdags, då va jag i vecka 19(18+2).
















Nu börjar det synas lite va? :)
<3







Ultraljudet :D



Igår va jag och älskling på det efterlängtade ultraljudet. Jag va sååå nervös och hade ställt in mig på att bebis skulle va död eller att de skulle va stora fel på den. Ack så fel jag hade, där inne låg den och mådde så bra så. Det första jag såg på skärmen precis när hon satt på "grejjen" på magen va att bebis gjorde två slag mot magen, såg precis ut som på en boxningsmatch, först ett höger och sen vänsterslag snabbt, haha värsta boxarn. Kort efter det slog den igen, eller sparka kommer inte ihåg. Då kände jag det i magen, det va en sån känsla som jag haft några kvällar nu så nu vet jag att dom puffarna är bebisen :P Allt såg iaf bra ut. Jag passade på att fråga om hon kunde se sjukdomar som jag läst om, bland annat gomspalt, klumpfot, hjärtfel, ryggmärgsbrock mm. Då visade hon på varje del och berättade hur det brukade se ut om det va nå fel, men att det såg ut som det skulle på våran bebis =) Fick även se hjärtat i förstorning, man såg alla fyra hålrum med klaffarna emellan och hjärtat slog så fort och fint så.  Bebis sög på tummen en sväng också, sååå söt. Och den gapade jättestort så jag trodde käkarna skulle hoppa ur led, sen svalde den två klunkar fostervatten :D Hon sa även att urinblåsan va fylld och matsäcken, alltså med fostervatten, precis som de ska vara. Man såg även hjärnan jättebra, spec lillhjärnan ;P Jag fick även berättat för mig att jag har moderkakan i framvägg, alltså mot magen och inte mot ryggen. Har man moderkakan i framvägg som jag har så brukar man känna sparkar lite senare, eftersom bebisen måste sparka genom den tjocka väggen för att komma fram. Förstår ni? :) Men jag ska inte klaga, att känna sparkar i vecka 18 och ha moderkakan i framvägg är ju bra =)  Det va såååå skönt att äntligen göra ultraljudet. Jag trodde aldrig att jag skulle komma så långt, men det gjorde jag och mitt hjärta lättade 1000kg när allt såg bra ut. När jag fick se med egna ögon att det faktiskt finns en liten där inne, som lever och mår bra.

Tyvärr låg den inte i profil så mycket med ansiktet utan den låg med ansiktet mot oss. Därför blev inte bilderna nå bra :( Det blev inga söta profilbilder som jag hade hoppats på, istället ser ungen ut som nån alien/skelett =/ Haha jag ska visa vad jag menar. Den ser ju nästan skrämmande ut =/

Aja det va lite om ultraljudet det. En riktigt häftig känsla, önska man fick göra ett varje vecka ;P Kön tog vi inte reda på, det ville varken jag eller jimmy. Klart man är lite nyfiken men nej nej vi ska vänta :) Men jag tror bestämt att det är en kille, fick den känslan igår på ultraljudet. Ja just ja, jag fick hoppa bak tre dagar igen, fick hoppa bak dom tre som jag flyttade fram förra gången. Så nu är jag beräknad den 16 maj igen och inte 13 :)




Inga superbra bilder men men jag är glad att bebis är frisk och mår bra :D



Haha denhär bilden är ganska rolig endå fast läskig! Den ser ju ut som
värsta bad-ass ungen! Ligger och stirrar på oss och har knuten näve,
ja det märks vem som är pappa iaf ;) Man kan ju inte direkt säga att
bilden är gullig, den ser ju ut som en alien/dödskalleskelett.
Haha så komisk bild





Två små söta fötter :D Fossingarna är till höger, ligger korsad
över varann





Ja den här bilden vet jag inte varför hon skickade med oss,
den är ju inte snygg på en fläck. Huvudet ser skitknäppt ut
för den ligger i halvprofil =/





Denhär bilden är såå rolig om man vet hur man ska
kolla på den(bilden är lite suddig här). Ansiktet är i halvprofil lite
nerböjt. Tittar man och förstår sig på bilden så ser man hur nöjd bebisen
ser ut, man ser en söt liten näsa och det ser ut som munnen ler. Haha
först tyckte jag bilden va skitknäpp men sen kollade jag igen lite
nogrannare och såg ju faktiskt ansiktsdragen.





VAD TROR NI DET ÄR FÖR KÖN PÅ DEN LILLE,
KILLE ELLER TJEJ? ;)








Framflyttat ultraljud :(



Idag ringde dom från gävle sjukhus och berättade att dom lära flytta tiden för ultraljudet vi skulle haft imorron för barnmorskan va sjuk. Faaan va drygt tänkte jag, trodde vi skulle få komma in nästa vecka ist. Men det blev bara flyttat en dag, tills på torsdag förmiddag kl 11:20. Ååå jag som har lägtat i så många veckor sen jag bokade tiden, och nu blev det en dag till, tänk att en enda dag kan kännas som en evighet. Haha.. Aja bara att bita ihop, finns inte mkt annat att göra. Får va glad att de bara blev en dag flyttat.

.:Nypan:.




Skroten



Idag va jag och jimmy till bilskroten i kungsgården för att leta efter ett innertak, en heltäckande golvmatta(?) och nå baklyse till volvon. Det va ju lättare sagt än gjort, tre miljoner snö överallt. Bilarna va ju helt snötäckta och de va inte lätt att hitta nån volvo som vi skulle ha. Klättrade över bilar och snö, jag blev alldels blöt om fötterna, muttrade och gnällde lite, hehe. Sen hittade vi iaf på en volvo, jimmy började skotta fram den och böka, tills han insåg att de va ju fel modell på bakluckan. Suck.. Aja vi sket iaf i detdär, de va för mörkt och för mkt snö. Istället åkte vi till bj och hälsade på T & R.

.:Nypan:.






Helgen



Jag har väl inte gjort asmkt i helgen. Va dålig igår också, huvudvärk, yrsel, illamående och sånt skit. Följde med mamma upp på stan på lördagmorron men jag höll på spy i affären och svimma nästan, va tvungen att kuta ut, uscha. Blev inte att åka till M i valbo på kvällen heller, jag pallade inte. De får bli nån annan gång. Myste ist ner mig i soffan med godis och kikade på sex and the city som gick på tv´n. Den va bra :) Åt en pizza igår kväll också, de va sååå gott, de va alldeles för länge sen jag åt en pizza. Snart kommer jimmy hem med Big Mac & Co från donken, mums mums jag har tjatat i veckor efter det :P Jag lämnade ett litet medelande i snön på bilrutan för ett tag sen, Mmm Mcdonalds skrev jag, han fatta vinkeln för nyss ringde han och va på väg till donken ;)

Tvättar håller jag också på att göra, asmkt tvätt puhuu =/ Imorron är det skola 9:30 till typ 16, INTE OK!

.:Nypan:.




Järnbrist?



Jag mår sååå dåligt. Funderar om jag kanske har järnbrist? Läste om symptom på det och de va huvudvärk, irritation och trötthet. Precis som jag nu.. Jag har värsta huvudvärken, känns som ögonen ska ploppa ut ur skallen. Irriterad är jag, det märker jimmy haha.Och trött är jag, har typ sovit 12 timmar inatt men jag kan knappt hålla ögonen öppna endå =/ Gick ju in i vecka 19 idag, och det rekomenderas att man börjar äta järntabletter från och med vecka 20. Kanske dags för mig att börja? I don´t know..

Hoppas det har släppt tills imorron. Jag hade ju tänkt att åka till M i valbo på fest då. Det återstår att se hur jag mår.

.:Nypan:.



Solsken



Idag lyser solen ute, såå härligt. Jag hade ställt kl på 11, men lyckades såklart somna om och vaknade kl 13, suck! Undra va man ska göra idag då...



Överaskning



Idag när jag kollade brevlådan hade jag fått ett brev som innehöll ett julkort och ett annat litet brev i det med trisslotter i. Det va från familjen Walter i ramsjö(antes familj). Jag blev så glad, en rolig liten suprise. Dom är så goa. Tyvärr blev jag inte miljonär, men jag vann 50kr som jag köpte nya för. Och då vann jag 50kr igen. Ska väl ta två nya igen hade jag tänkt, vem vet - tredje gången gillt säger man ju. En liten slant skulle verkligen inte sitta fel nu. Tack så mkt för julkortet och trisslotterna Marina m. familj :) <3







Depp



Känner mig lite halvdeppig ikväll, jobbigt.. Har ångest för jag inte varit till wilma på länge, känns inge kul :( Sen tänker jag på lillknodden i magen, om en vecka ska vi på ultraljud. Tänk om nått inte står rätt till.. Jag klarar inte det en gång till, jag gör inte det... Mycket som snurrar i skallen ikväll...

Jimmy skicka iaf sms för en stund sen, han är mysig och fick mig att le en stund. "Hoppas du och bebisarna får en bra kväll/natt. Saknar er, puss puss". Jag älskar han så mkt.. Vi har gått igenom otroligt mycket på så kort tid, känns som vi varit tillsammans mycket längre än vi varit. Vi har bråkat mycket, vi har slagits, mycket har gått sönder här hemma, vi har förlorat ett barn men har ett till påväg, många miljoner tårar har flödat och vi har kallat varann många dumma saker. Men allt det har fört oss närmare varann, nu har vi det bättre än någonsin. Vi har inte bara haft det bråkigt och struligt med varann, vi har haft otroligt många fina och galna stunder tillsammans som jag bär med mig djupt in i hjärtat. Och vi kommer att få många fler fina minnen tillsammans genom åren.. <3

Snart är vi en liten familj jag, jimmy, vilda och lillbebisen. Jag längtar nått så fruktansvärt.






Bli en bra mamma?



Gjorde ett test på en sida(blimamma.se), det hette: Kommer jag bli en bra mamma? Såhär gick det:


RESULTAT
Du fick 26 poäng. Dags att spola ner dina piller. Du har goda förutsättningar att bli en bra mamma. Dina förväntningar är realistiska och du har ett moget sätt att möta de svårigheter som väntar med föräldraskapet. Du är redo att ge kärlek och värme till ett barn samtidigt som du har en fast position.





Hehe de känns ju bra ;)






Julkalendern



Idag har jag bara varit hemma, har inte ens varit utanför dörren. Rätt segt.. Tänkte gå till wilma, men somna en sväng nu på kvällen sen blev de försent när jag skulle börja med maten och så.. Får gå dit imorron ist.

Jag och jimmy har kollat på alla avsnitt hittills av julkalendern idag. Va ska man säga om den då? Funkar väl att se på men man är inte lika excited över den som man va när man va mindre. Lite töntig och överdriven men men att kolla på julkalendern hör ju julen till så bara att härda ut ;)


.:Nypan:.



Vecka 18



BEBISEN
Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram(har även läst 180g). Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen. I takt med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare. Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.


DU
Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl. Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.




Ja hur mår jag då? Jag har kanske gått upp 4 kg hittills. Jag börjar bli hungrig igen, den där dödshungern som jag hade i början gick över för ett tag sen, men nu börjar jag vakna på natten igen av vrålhunger :( Jag har aldrig i hela mitt liv blött näsblod men nu varje gång jag snyter mig så kommer de lite blod. Jag behöver fortfarande gå upp minst en gång varje natt för att kissa, suck! Jag känner där bebisen ligger i magen, det blir en stor knöl på det stället och helt plötsligt så kan den ha flyttat sig till andra sidan magen :P 

 

image




Möte



Har nyss varit på stan och tagit en fika med L och J. Efter det klockan fyra hade jag ett möte på kriminalvården med en av mina "klienter". Det gick bra som vanligt. Nu väntar jag på jimmy som är och tränar. Ska fråga om han ska med och handla lite för ikväll tänkte jag göra lasagne, gött!

.:Nypan:.




Grupparbete



Ställde klockan på 7:31 imorse och jag va sååå trött, kändes som ögonlocken vägde 100 kg. Låg kvar till kl 8 och gick upp då. Precis då messade L och berättade att R´s tåg från sthlm va försenat så hon skulle komma en timme senare, alltså 9:30. Aja jag hade lite morronmys framför tv´n innan jag åkte iväg. Vi mötte upp R på waynes coffé i gävle och satt och arbetade med vårat grupparbete enda till kl 17:30 idag! Vi gjorde klart typ hela arbetet, såååå skönt att ha det ur världen!

När jag kom hem åkte jag och jimmy o hämtade M´s soffa. Hon har köpt en ny och vi fick hennes gamla. Den ska vi lägga ut på blocket och se om vi får en liten slant för. Dom pengarna åker direkt in på bebiskontot så vi har råd att köpa barnvagn mm sen.

Nu ska jag ta och diska lite innan jag lägger mig, suck va tråkigt, tur de inte e så mkt ;)

.:Nypan:.



Klätt julgranen



Har precis blivit klar med julgranen, har klätt den och oj så fin den blev. Kanske lite tidigt men vafan julen är ju så kort. Ska man hålla på och böka med en gran så vill man ju att den ska stå längre än nån vecka så de fick bli såhär. Det är ju så myysigt :) Har köpt chokladtomtar och nå chokladklockor som jag hängt i granen som en suprise till gottegrisen jimmy, han kommer bli superglad. Det hänger även polkagrisstänger där. Orkar inte ta nån bild nu för det är så mörkt, den får komma nån annan dag. Dock vet jag inte om jag måste plocka bort glittret :( Det är såntdär "änglahår", små silverstrånkar som hänger i hela granen. Jag tänkte ju inte på att kanske vilda skulle tycka dom va skoj att äta. SUCK. Jag tror hon har käkat upp två stycken, en drog jag ut ur käften på henne. Blir så jävla less om hon inte kan ge fan i dom. Vill ju inte direkt att dom ska sätta sig i tarmen på henne och att man ska behöva operera henne. Suck suck suck snälla vilda ge fan i glittret, det är inte så smart att äta det vettu!


.:Nypan:.


 

Julgran och julbock



Idag pallrade jag mig upp ur sängen fast jag inte ville och följde med mamma till gävle för att kolla efter en julgran till mig och jimmy. Hon ville va snäll och köpa en julgran till oss eftersom hon tyckte att vi skulle ha en gran iår, och vi inte visste om vi skulle ha råd med en. Hon är snäll min mamma. Vi åkte och kikade på biltema, jula och citygross. Ingen av dom va spec snygg, så då åkte vi till viken igen och gick på rusta. Där hade vi sett en förut. Den va snyggast av alla dom vi sett så den fick följa med hem.

När jag kom hem mötte jag jimmy och grabbarna på parkeringen. Dom skulle åka till ica, och jimmy sa att han hade en överaskning till mig hemma. När jag kom innanför dörren såg jag det direkt. HAN HADE STÄDAT HELA LÄGENHETEN OCH DISKAT. Oo gissa om jag blev överlycklig, för det såg verkligen ut som ett helvete här hemma innan. Glad blev jag och började packa upp granen. Hade inte tänkt göra det idag för jag ville städa först, men eftersom han hade gjort det så packade jag upp den idag :) Har bara hunnit sätta i belysningen än så länge, få se om jag klär den ikväll eller imorron. Trodde granen från rusta skulle va lite halvskabbig men den är jättefin faktiskt :)

Ja just ja, på jula köpte jag en halmbock som ska stå bredvid granen. Mamma sa att Vilda kommer ha sönder den. Nej då det kommer hon inte, trodde jag. Det första vilda gjorde när hon kom in va att atackera bocken, yeey. Hon käkade på hans skägg och svans. Hon har även gnagt lite på granen. Få se hur många gånger hon kommer välta den igår, och hur länge bocken får leva..?


.:Nypan:.


Hon vet att hon inte får röra den, men hon tar alla chanser hon får att
atackera den. Här har hon precis varit på den men när jag kom
så sprang hon iväg.. Hehe lilla sötnosen min.




Ny bil



Jimmy har ju i två vintrar tjatat om att han vill ha en bakhjulsdriven bil. Han har kollat på blocket en hel del och igår dök det upp en billig liten skrutt, volvo nånting, 340 kanske? Den va nybesiktad och nyskattad och kostade 3000kr, snacka om billigt. Ställer man av den nu så får man tillbaka över 1000 kr på skatten så man kan säga att han betalade 2000kr för bilen. Aja iaf så va det ett fel på den, den startade inte! Jimmy trodde att han skulle kunna fixa det så han ville köpa den endå. Klockan 22 igår kväll åkte vi in till gävle och köpte bilen. En ful liten ljusblå bil, haha. Självklart så skulle jag få bli bogserad eftersom bilen inte gick igång, SUCK. Skitkul i denhär kylan - inte! Vi bogserade bilen till öster där jimmys mamma har varmgarage. Vi åkte ner där och skruvade lite.. Han hittade felet och fixade det, han är duktig min sötnos. Fast vi lära ha mer bensin i bilen för vi hade hällt i nån vätska i tanken så vi åkte till en mack och tankade. Efter lite om och men ute i kylan så fick vi igång bilen, tjohooo gissa om jag blev jag när jag skulle slippa bli bogserad enda hem till sandviken från gävle!! 

Vi kom inte hem förrän 2:30 på natten. Då ringde Madde och fråga om vi inte kunde hämta henne i gävle, hon hade missat bussen, yeey! Vi va snäll och åkte in och hämtade henne, L och S. När vi väl kom hem igen så hämtade vi grabbarna och åkte o sladdade lite i stan. Vet inte när jag kom i säng, va väl runt 4 halv 5 imorse skulle jag tro. Idag har jag varit såååååå trött. 



Här har ni pärlan. Nu kanske ni förstår varför jag blev
så glad när jimmy fick fart på bilen och jag slapp bli
bogserad hem i denhär utan värme och med vindrutan
nervevad så inte fönstren skulle imma igen.




Första sparkarna



I förrgår kände jag på riktigt bebisen i magen. Nu tvivlade jag inte utan va helt säker på att det va den, såå häftig känsla :P Kände den lilla både igår och idag också :D Kan inte förklara känslan. Det är inga direkta sparkar utan mer fladder. Det lixom fladdrar/svirrar till som när man får svag ström i sig, utan att det gör ont alltså. Eller som om man slår lite försiktigt på en ballong fylld med vatten. Hahah konstiga jämförelser men jag kan inte förklara känslan :P De typ fladdrar till på nå konstigt sätt.

Har även kännt hur den vänt sig/flyttat på sig. Vet inte om den håller på med kullerbyttor där inne. Där den ligger blir det en hård knöl. Helt plötsligt fladdrade de till i magen, då kände jag efter med handen och då hade knölen flyttat sig till andra sidan magen. Lillknodden voltade väl till andra sidan :P

Idag har jag inte känt så mkt, några gånger ibland bara. Längtar tills man känner lite mer, och man känner riktiga sparkar :P

.:Nypan:.









En vecka sen när jag va i vecka 17










Helg



Igår (fredag) mötte jag upp Terbe på stan och vi gick iväg och fikade. Efter ett tag kom Richard och deras lilla bebis och joinade oss. Efter lite mer häng på stan och några affärer där gick vi vidare hem till mig och jimmy. Jimmy va och tränade men dök upp efter ett tag. Dom blidde kvar här till sena kvällen/natten, trevligt trevligt. Madde kom även förbi en sväng, sen kom roine och pontus. De va fullt hus här. 

Idag åkte jimmy och grabbarna och hämtade upp richard för att ge sig ut i skogen efter en gran. Jag hoppade av hemma hos terbe och umgicks med henne och lillbebisen tills dom kom hem igen. Shes sooo cute :)

Ikväll har vi ätit tacos, nu är det soffan som gäller. Härligt.

.:Nypan:.



Vecka 17




Jag är nu i vecka 16+6, alltså vecka 17. Imorron går jag ver i vecka 18.
 

Din bebis
Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre. Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

 
DU
Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt. För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.



image




Ja hur mår jag då? Jag mår kanon för det mesta. Ibland blir jag vääldigt varm, det känns som jag brinner. Det är väl för den ökade blodmängden. Jag blir även rätt så anfådd av att gå längre sträckor, hänger väl ihop med att jag fått dålig kondis kanske eftersom jag inte rört mig så mkt på senaste. Jag behöver gå upp minst en gång varje natt för att kissa, det är asjobbigt :( Fosterrörelser? Jag har känt nånting, men jag vet inte riktigt vad det är. Troligen bebisen som bökar. Längtar tills jag riktigt känner den och kan vara säker på vad det är, myys.




 


Julgran



Här om dagen va jag och jimmy ute i skogen på jakt efter en julgran. Vi pulsade i snön, herregud de va ju upp till midjan. Vi fick med oss en gran hem, men njaa den va nog inte skitsnygg. Rätt så kal längst upp =/ Vi ska ut igen nån dag och kolla om vi hittar nån snyggare ;P

.:Nypan:.


Vi köpte en stor snygg julkrans igår när
vi va till biltema. Den pryder nu fint våran ytterdörr.
En julgransmatta fick också följa med hem.




Vaccination



Igår så åkte jag och jimmy till veterinären i sandviken för Vilda hade tid för sin 1års-vaccination. Hon va rätt rädd påväg dit i bilen och där, och väl på bordet när hon fick sprutan så stog hon alldeles blixt stilla och sa inte ett pip. Lillsnuttan då hon va så duktig. Dom tyckte att hon va jättefin och glansig i pälsen, och att hon va fin för hon är inte helt korthårig utan har lite längre hår. Vilda är ju världens snyggaste katt så det är klart dom tyckte hon va snygg ;)

.:Nypan:.


Jag jobbade ju själv som djursjukvårdare förut. Åå jag saknar
det jobbet. Min dröm är nog att jobba som det igen, synd
bara att det är så svårt att få jobb inom det :(




Pluggning



I två dagar har jag och L suttit på ett café på stan och pluggat, vi har ett asdrygt grupparbete som ska in om en vecka. Kom precis därifrån, jag är tröööött i skallen och ryggen nu. Känns skönt iaf att vi har kommit en bit på väg.



.:Nypan:.


Sooo boring!



RSS 2.0