Dalarna



Imorron åker nog jag och jimmy till dalarna. Vi har ju pratat om att åka skoter så vi kikade upp lite priser om vi skulle hyra en skoter. Men de blir så dyrt så jag tror vi skippar det. Bättre att lägga pengarna på annat. Lutar åt att vi åker imorron bitti när jimmy kommer hem från jobbet, alltså runt kl 6 på morron =/ Jag tycker han ska sova några timmar men de tycker inte han. Få se hur det blir.

Va ut i tvättstugan och kollade om de fanns nån tvättid idag, och nån hade strukit sig så det fanns det, så nu håller jag på o tvättar. Finns ju inte mkt kläder jag kan ha längre så det gäller att tvätta, hah.

.:Nypan:.




God Natt



Idag va jag och jimmy iväg och storhandlade, nice att fylla upp kyl, frys och skafferi här hemma. Dock hade vi en massa mat kvar sen förra månaden när vi storhandlade, typ hela frysen och hela skafferiet. En hungrig gravido på storhandling, ja ni kan ju gissa varför de blev så mkt mat då. Jag plockade fan i allt jag såg tror jag haha. Men bra va det, för nu slapp vi köpa lika mkt. Fast notan gick endå på typ 1500 spänn. Men då köpte vi gummistövlar, massa tvättmedel, sköljmedel, schampo och sånt grejjs också.

Nu ikväll har jag lagat lasagne, mums det va gott. En underskattad maträtt skulle jag säga. Jimmy jobbar natt i helgen, fyfan va tråkigt :( Tror jag ska lägga mig, ryggen värker och det är bara skit på tv endå. Kanske ska passa på att läsa lite om folksjukdomar, när jimmy är hemma rör jag inte ens böckerna. Jag har en svinstor tenta i slutet på mars, fyfan börjar redan få panik.

På söndag kanske jag och jimmy åker upp till orsa och stannar där tills på måndag eller tisdag. Det är prat om att kanske ta en skotertur, grilla korv och ha det mysigt. Få se vad som händer, skulle va kul att göra nått :) Om inte annat är det bara härligt att komma ifrån viken ett tag.


.:Nypan:.



Jag och jimmy på dragracing i orsa sommaren -09
Hm fan va smal jag va, hah. Maybe one day again... ;P









Trött så trött...



Åå jag är så trött, helt slut känner jag mig. Endå har jag inte gjort mkt idag, duschat, fixat mig och åkt till morsans jobb en sväng för att låna bilen. Hos barnmorskan sist va mitt Hb-värde 115 (har jag för mig). Om man har ett värde på under 115 så har man blodbrist.. Kanske därför jag är så trött? Käkar järntabletter gör jag också, dom smakar urk.. Och dom verkar ju inte hjälpa heller, för några veckor sen låg mitt Hb-värde på nästan 130 och då käkade jag inga tabletter, och nu käkar jag men ligger på 115.. Haha jaja skit samma :P Snart är bebis ute och jag hoppas att jag blir piggare då (my wish lixom).

Igår kom jimmys mamma och mange hit en sväng. Dom hade varit i valbo och vi fick lite saker till bebisen :) En söt body med mössa som det stog Born 2011 på,  och tre böcker - två st mjuka böcker i tyg varav en hade små djur som lät när man tryckte på dom, och en "vanlig bok". Mirabell heter den, av astrid lindgren. Jag har faktiskt inte läst den så jag tänkte att jag ska läsa den för bebisen nån dag ;)

Nej ska ta och vila lite innan jimmy kommer från gymmet. Då ska vi åka och handla lite. Man går och längtar efter "lönen" men när den väl kommer så försvinner den lika snabbt =/ Jag sätter ju undan 2000kr till bebisen varje månad så man kan köpa allt som behövs sen. Då får jag lida ist, har inte ens råd att köpa nya skor eller gå till frissan, hah. Tattarmorsa? :P

.:Nypan:.



Tack så mkt :)







Fullt upp



Dåålig uppdatering, jag har inte tiiid... I helgen hände inte så mkt, va mest hemma och mös med baby. Vi gick till farmor & farfar två dagar, hälsade på och tog en prommis med wilma. Jimmy va sugen på smörgåstårta så vi gjorde en sån som vi smällde i oss på två dagar. Bakade gjorde jag också. Vi tvättade lite och kollade på några filmer. Ja det va väl helgen i korthet.

Annars nu i veckan har jag varit i skolan, och suttit på waynes på stan och pluggat med L. Nu är vi klar med skoluppgifterna och vi är leeedig ända till onsdag :D

.:Nypan:.





Magbilder vecka 28



Slänger upp några bilder på magen i vecka 28 också...















Vecka 28




Tänkte uppdatera lite om vecka 28 som jag är i nu. 27+5 för att vara exakt. Snart går jag in i vecka 29, shit...


image



BEBISEN
Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställa till komplikationer vid för tidig födsel.



DU
Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Livmodern når nu din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.





Jag mår bra, tränar fortfarande på gym några dagar i veckan. Märker av anfåddheten litengrann när jag gör saker. Ibland är det svårt att sitta, känner hur livmodern trycker upp på revbenen. Bebisen har varit jätteaktiv denhär veckan, mysigt :) Har inte fått några cravings, förutom att fikabröd är ju stört gott =/ Jag har inte gått upp nå mer på två veckor heller, tack vare att jag börjat rört mig antar jag? Har ju gått upp en del under graviditeten men det beror troligtvis på att jag inte har rört mig nå mkt. Jag har väldigt lätt för att lägga på mig då (från tidigare erfarenheter). Har nu gått upp ca 15 kg hittills =/ 





Magbilder vecka 27



La ju aldrig upp några bilder på magen förra veckan så jag kan slänga upp nån nu ist. Idag har jag inte gjort så mkt.. Va på gymmet i två timmar med jimmy och J. Tränade ben, rumpa, armar, axlar.. Sen gick jag 50(!) min på gåbandet. Fan tiden gick så fort, har aldrig gått så länge på ett gåband förut. En sak är konstig, när jag promenerar ute får jag jätteont i magen, värsta hållen längs hela sidorna så jag knappt kan gå. Men på löpbandet känner jag nästan aldrig av det. Idag gick jag i 50 min inne på gymmet utan att känna nått, men sen när vi gick hemåt fick jag skitont och kunde knappt gå. Skumt detdär.

Nu ikväll va jag över till morsan och fikade lite, kollade på hennes nya soffa hon köpt.
Den va fin och passa bra där :)

.:Nypan:.






Vecka 27 (26+4)







Barnvagn beställd



Nu är barnvagnen beställd. Vilken jävla cirkus haha. Det blev vagnen som jag hittade på tradera förut, och som nu bara finns att köpa på en tysk hemsida. Jävligt lätt att läsa och förstå tyska, not! Hittade en skitbra översättningssida på nätet som översatte tyska till svenska. Har suttit där i flera timmar nu och läst allt om vagnen, betalningar, villkor mm.. Jimmy har sagt i flera dagar nu att vi borde beställa en vagn ifall de blir nå krångel, så idag tog jag tag i saken.

När jag väl kommit mig igenom all text och förstått allt så klickade jag på köp och så.. Sen skulle man välja att betala postförskott eller via paypal. Jag valde att betala via paypal eftersom det är säkrare, och jag har ingen aning om hur man betalar via banken till en tysk bank. Aja kom in på nån tysk paypal, tack och lov fungerade mitt svenska konto som jag skapade för nån dag sen så allt blev på svenska! Fast jag har aldrig använt paypal heller så jag hade ingen aning om hur det fungerade.

Krånglade med mitt betalkort på swedbank, det gick såklart inte att koppla det till paypalkontot. Jag valde bort den funktionen förut på kortet, alltså att inte kunna betala utan jag kan bara dra det i affärer och så..(dethär kortet har jag som ett extrakort på swedbank, mitt riktiga kort är på nordea. Alltså jag har två banker, aja lite krångligt haha). Förde över pengar till jimmys kort, kopplade hans kort till mitt paypalkonto och voalaa det funkade! Fixade lite till där inne sen godkände jag betalningen.

Fyfan jag är så nojjig nu, tänk om nått blir fel.. Tänk om vagnen inte kommer och pengarna är borta.. Tänk om vagnen är skitful i verkligheten... Tänk om det är jätteobekväm och stel att köra.. Å fyfan va jag har gjort jag kommer ju inte kunna sova nu tills den kommer! Aja gjort är gjort och betalningen är gjort.

Tror allt gick på 3200kr, det är ju fan skitbilligt. En kombivagn(ligg och sitt), ett babyskydd(bilbarnstol), myggnät, parasoll, skötväska mm.. 

Jaja nu är det bara att vänta och se om jag totalt gjort bort mig eller inte. Skit samma, jag får garva åt situatonen då ist. Man måste våga satsa för att vinna :P

Nej nu blir det sängen. Är svintrött efter allt översättande från tyska, krångel med kort och betalningar.

God Natt!

.:Nypan:.






Fast jag beställde andra hjul till vagnen, tyckte inte domhär va nå snygg. Hoppas dom andra passar nudå =/








Trötttttt



Jag är så trött hela tiden, åå det är så jobbigt. Imorse hade jag svårt att ta mig ur sängen, tillslut pallrade jag mig upp. Åkte mot gävle 7:45. Hade metodövning till kl 11:30, sen åkte vi hemåt igen. Metodövningen va mycket bra, den handlade om syrgasbehandling och sugning av luftvägar. Fyfan säger jag bara om syrgas, det är inte bara att ge lite syrgas när det behövs utan det är ju huur mycket som helst man ska kunna och tänka på.

Lotta ville ha sällis & luncha så hon bjöd mig på donken i viken som en liten birthdaypresent. Tack lilla du, det satt som ett smäck :) När jag väl kom hem va jag dötrött och gick in och la mig i sängen med jimmy. Han sov fortfarande för han jobbar natt denhär veckan. Jag somnade där och låg halvdöd enda fram till halv 5 tror jag.. Efter det har det inte hänt mkt, har lagat mat och diskat bara.

Halsbrännan smög sig på för ett tag sen. Tog en tuggtablett mot det och jag tror faktiskt det hjälpte, thank god!

.:Nypan:.





 

Dötrött



Jag är dötrött, har bara sovit typ 4 timmar inatt. Va i skolan på förmiddagen, hade seminarie om lungsjukdomar. Åkte sen till valbo med morsan(som för övrigt fyller år idag, grattis mammsen). Vi kollade på en soffa hon sett, käkade på ikea och kollade runt lite. Sen åkte vi till gävle och kollade på soffor på lindholms möbler. När vi va klar med det åkte vi till barnens hus och kikade lite. Jag ville mäta barnvagnarna och jämföra dom med måtten på vagnen jag hittat på nätet. Hittade en vagn med dom måtten där som den på nätet har. Jag va rädd för att den på nätet skulle vara alldeles förlåg, men nää den på barnens hus med samma mått va inge låg utan den såg ju helt normal ut. Nu lutar det iaf åt att vi beställer vagnen från nätet nu när jag sett måtten på en vagn i verkligheten :P Ska avvakta ett tag till bara så jag inte ångrar mig, haha.

Aja jag ska krypa ner i sängen och få lite sömn, det är behövligt! Imorron är det skola igen på förmiddagen, då väntar metodövning - syrgasbehandling och sugning av luftvägar. Spännande :P

För övrigt så har jag varit lite orolig för jag har inte kännt bebisen så mycket på sistonde. Troligen så är den inne i nån jäsperiod nu och bara ligger och myser, eller så börjar det bli trångt där inne. Men typ hela dagen idag har den levt om där inne, mysigt :) Mamma har också kännt sparkarna från den för första gången. Och jag har haft sammandragningar HELA dagen typ hela tiden. Hela magen har dragit ihop sig och blivit stenhård, lite drygt =/

.:Nypan:.



Vi längtar efter dig lille du.
Lite jobbigt att inte veta kön på dig för
nu måste vi köpa allt i neutrala färger.
Men vi väntar så gärna, ska bli
spännande att se vem du är som döljer sig där inne
och se om du är en liten kille eller tjej :)






Födelsedag och alla hjärtans dag




Idag är det min födelsedag, och alla hjärtans dag. Jimmy jobbade natt och kom hem runt 6 imorse, mös lite innan vi somna om. Vakna runt 12 och gick upp.. Eftermiddagen spenderades på gymmet. Sen här hemma efter träningen tog jag och jimmy ett bubbelbad, mysigt.

Jag lagade mat, potatisgratäng, lövbit, persiljesmör och sallad, mycket gott. Alex va förbi och sa grattis och jag fick en present, fan va gulligt av dom. Jag hade inte köpt nått åt henne =/ Hon fyller ju också år idag :) Jag fick en bok, träning för gravida. Perfekt ju :D Jag har letat på nätet efter nå bra träningsövningar men inte hittat nått så boken va ju klockren. Blev jätteöveraskad och glad, tack så mkt <3

Nu ska jag äta lite kakor sen blir det nog sängen rätt tidigt. Tänkte läsa lite i min nya bok :D Imorron är det skola, ska upp före 7 :(

Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag allihopa
.:Nypan:.





Gamla tider




Läste igenom lite gamla inlägg i bloggen, gah både skratt och smärta... Kul på ett sätt att kunna se tillbaka i tiden, smärtsamt på ett annat sätt..

Fan vad jag tillbringade mycket tid i ockelbo för typ 2 år sen, bodde ju nästan där. Mycket roliga minnen därifrån :)












Har så sjukt mycket bilder från den tiden
:)








Helgen



Helgen har flugit förbi, kan sammanfatta den lite kort.

Fredag: Då blev det utgång, vi va på typ alla uteställen här i stan. Kharma, lill puben, sportbaren och eight ball. Det va kul att komma ut, men det va också jävligt påfrestande att vara nykter och se allt elende. Shit vad alkohol kan förändra människor. Tänker inte gå in på några detaljer men de blev lite kaos här och där hela kvällen, men jag och jimmy höll iaf samt och hade kul..

På tal om fylla - fan man börjar ju funderar ju på om jag beter mig likadant när jag är full som vissa andra? Isf är det ju jävligt pinsamt.. Överallt va det ju folk som flippa ur. Och man skulle spela in alla människor som beter sig illa, dom skulle skämmas arslet av sig dagen efter och aldrig mer dricka en droppe. Kvällen avslutades iaf här hemma kl 5 på morron, bland annat efter lite skämt med motorsågen och brandlarmet som gick igång. Jag kunde inte annat än skratta fast jag egentligen ville bli arg.

Lördag: Apseg hela dagen efter liite sömn. Garnerade smörgåstårtorna som jag förberedde i fredags, sen bakade jag. Käkade på donken.. Kl 17 kom släkten till mamma och firade mig och henne, jag fyller nämligen år imorron(14:e) och mamma den 15:e. Jag fick massa fina blommor, pengar och en efterlängtad extern hårddisk på 1tb. Nu kan jag äntligen spara allt skit från datorn och formatera om den så den blir normal igen.

Söndag: Idag har jag och jimmy myst en hel del i soffan framför tv´n. Tvättat har vi också gjort, även bebiskläderna vi fick av jimmys arbetskompis tvättade vi idag :P Plus har vi sålt bilen :( Så nu är vi utan bil, drygt. Hoppas vi hittar nån ny snart.


Jaja det va en liten sammanfattning på helgen
.:Nypan:.





Såhär blev smörgåstårtorna
GÖTT va de!










Party



Idag har jag stressat heeela dagen. Va upp på stan och letade blommor, fanns inga snygga på stan så jag fick skjuts till bernö av mami. Där hittade jag 3 st + krukor(fick dom som födelsedagspresent, jag fyller ju på måndag). Va hem och lämna dom, gick till morsan och förberedde två stycken smörgåstårtor(fyllningen) tills imorron när släkten kommer och grattar mig och mamma. Garneringen fixar jag imorron. Efter det gick jag hem, tog en liten powernap med jimmy i sängen. Sen in i duschen, efter det har jag bakat kakor. Nu har jag precis gjort mej klar, ska iväg på lite party hos Alex. Hon fyller också på måndag och hon ska ha lite födelsedagspartaj ikväll. Få se om det blir krogen sen, blir det så vet inte om jag ska med för jag är typ pank men men de visar sig.

Nu väntar jag på jimmy, sen ska vi väl dra. Jag blir ju nykter så vi tar bilen, en positiv grej med att va gravid och gå på fest, man slipper bekymra sig över hur man ska komma dit man ska utan det är bara tuta & köra :P


.:Nypan:.



SwedenRock-kryssningen okt -09






Vecka 27



Vecka 27 nu, 26+4 för att vara exakt...


BEBISEN
Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.



DU
Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.




Jag mår bra, har inte haft nå mer halsbränna heller, har bara känt av det lite grann men sen har det inte blivit nåmer. Har bara ont i ryggen när jag överanstränger mig så jag får tänka på det. Har ju börjat gymma också, köpte månadskort i början på veckan haha. Smart såhär i vecka 27.. Men det har gått bra att träna, riktigt skönt har det varit + att jag drog på mej lite träningsvärk :P






Pluggggg




Igår va jag i skolan heeeela dagen, hade seminarie om hjärt- och kärlsjukdomar från kl 8:30-16.00. Va helt slut när jag kom hem, jag och jimmy somna på soffan. Sen ringde en på bilen så vi gick ut och visa den, få se om vi säljer den idag :(

Nu väntar jag på lotta, ska upp på stan och plugga. Tänkte göra seminariefrågorna om lungsjukdomar som ska va klart tills nästa vecka. Är så glad att jag har lotta, va skulle jag gjort utan henne. Jag hade då inte alls varit lika duktig i skolan tror jag, allt går så mkt lättare och roligare med henne vid min sida :)

.:Nypan:.






Fit mum



Idag har jag inte gjort många knop här hemma. Sov till typ 11. Ringde sandvikenhus och klagade på grannen ovanpå, man kan tro det är elefantmaraton här uppe timme efter timme varje dag. Bristningsgränsen är nådd för länge sen, jimmy får psyk och jag likaså.. Han vill flytta, inte jag så jag ringde och klagade ist, dom skulle åka och prata med henne. Hoppas det blir bättre. Det är inte att hon går några steg fram och tillbaka, hon springer timme efter timme med hälarna så glasen i glasskåpet här nere skallrar.. Aja nog om henne, jag blir bara irriterad.

Nu väntar jag på jimmy, han slutar jobba om en timme. Då ska jag hänga på han och gymma igen :P Ska köpa månadskort. Bättre att betala 240kr för ett sånt, än betala 50 kr /gång. Betalade inget igår så jag tänkte köpa ett månadskort idag ist. Kan ju träna nån gång i veckan iaf om kroppen tillåter, det är ju bara bra att röra på sig. Konstigt hur mycket ett litet träningspass kan göra, igår kväll kände jag mig inte lika fet som jag gjort senaste månaderna, och idag känner jag mig fit. Och jag har träningsvärk, hahaha - i tricepsen, bröstet och insidan lår. Snacka om att jag är otränad, så lätta vikter som jag hade igår :P Nej idag blir det lite mera benövningar. Jag ska bli en fit mama! Sen efter det ska jag hem och lägga en inpackning i håret och sen ta mig ett bad.

.:Nypan:.





Gymmat




Idag följde jag med jimmy till gymmet, tänkte prova träna lite lätt för att se hur de skulle gå. Det gick kanon, riktigt skönt va det. Tränade lite allt möjligt - armar, axlar, ben, bröst, rumpa och jag gick 20 min på löpbandet.

Ska strax åka till affären sen blir det att laga köttfärsbiffar med potatis, gräddsås, lingonsylt & stekt lök tror jag ;P

.:Nypan:.




Magbilder vecka 26



Kan väl visa nån bild på magen också, dessa är tagen igår (i vecka 26).












Klassfest




Igår åkte jag till skutskär på en liten klassträff, vi ur gävlegruppen träffades och hade skoj utanför skolans väggar. Andreas bjöd på asgod mat, 3 rätters, gissa om jag mådde bra :P Förrätt va en slags räkcoctail med avocado och lite annat i. Varmrätt baconlindad kycklingfilé med soltorkade tomater & ost inuti. Efterrätt va vaniljglass med varm hjortronsylt. Och en stor god sallad till det. Jag åt så jag höll på i spricka, men de satt som ett smäck :P

Blev där till runt 2 på natten, tiden flög iväg. Då åkte jag till en krog i skutskär och hämtade jimmy(han festade med sin moster och kusiner mm). Släppte av A & A i gävle, sen drog jag, jimmy och Lotta på max och käkade sen for vi hemåt.

Tack för en trevlig kväll igår classmates.

.:Nypan:.







Allt och inget




Idag har jag spenderat dagen på waynes coffé på stan med Lotta. Vi gjorde klart patientfallen om hjärtsjukdomar som ska va klart tills seminariet på onsdag, och vi gjorde två stycken duggor. Skönt att ha det överstökat, nu kan man slappna av några dagar :) Mami kom förbi och käkade med oss, bjöd mig på en sallad.

Nu håller jag på o tvättar, va bara två maskiner. Fick bebiskläder av jimmys jobbarkompis, dom ska vi tvätta på söndag för då har vi också tvättid. Sen ska vi väl vika in dom i byrån kanske, mysigt :)

Kom nyss hem från mami, va dit och käkade kycklingpaj, gottans.

Snart kommer jimmy hem <3


Imorron ska jag till Andreas i skutskär, vi tänkte ha lite klassfest. Va in på bolaget och köpte alkoholfritt bubbelvin idag, gott men inte lika gott som alkohol i hehe. Få se hur det blir imorron, rätt drygt att vara bland fulla människor ;) Fast jag tror H skulle komma också, hon blir också nykter för hon har ju nyss fått barn :)



.:Nypan:.






Vecka 26




Vecka 26 nu, 25+4 för att vara exakt.


image



BEBISEN
Din bebis är nu ungefär 35 cm lång från hjässa till häl och väger omkring 660-850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.



DU
Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.





Vet inte riktigt vad jag ska skriva förutom att jag har halsbränna till och från,
vissa dagar är asjobbig. Annars mår jag bra. Magen växer och blir större. Jag
känner bebisen sparka varje dag, mest när jag vilar. den har börjat
sparka längre upp nu, nästan uppe vid revbenen ibland :P Naveln börjar försvinna,
nu putar halva utåt, haha ugly! Ja just ja, jag är förbannat
sötsugen på onyttigheter. Kakor, bakelser, tårta.. Åååh ja
tror jag dör, skulle kunna äta hur mycket som helst...









Bubbelbad



Har nyss tagit ett bubbelbad, gah va skönt jag har känt mig som ett äckel idag.. Har varit i skolan hela dagen, suttit på föreläsning från kl 8:30-15.30, helt stört jobbigt! Tack och lov har jag L som alltid förgyller min dag, va skulle jag gjort utan henne? :P Imorron ska jag och hon träffas, göra en dugga(ett miniprov) och svara på fallbeskrivningar om hjärt-kärl problem till seminariet. Wish us luck!

Ska väl börja med maten snart, karln min är väl hungrig när han kommer hem och han ska ha matlåda imorron. Kyckling, ris och currysås beställt. Lättlagat, skönt.

.:Nypan:.







Korv i ugn




Ska bara berätta om nå gott jag lagade igår. Jimmy ville ha korv i ugn (ugnsbakad falukorv). Jo visst sa jag, sen börja jag fundera hur man gjorde det för jag har nog aldri gjort det. Hade i senap och ketchup mellan varje skåra i korven, la också i lök och tomat. La lite runt om också, och även lite färska champinjoner. Sen hade jag över en creme fraich med paprika och chilismak, och ost längst upp - sen in i ugnen.

Det blev fan skitgott. Mums mums de skall göras fler gånger. Nu står en kasslergratäng i ungen, nam nam!

.:Nypan:.




Det verkar ordna sig



Idag har jag suttit på två föreläsningar, först om lungsjukdomar och sen hjärtsjukdomar från kl 8:30 till kl 16.00. Jag är såååå trött. Imorron blir det två till under lika lång tid, ååå ja vet inte om jag orkar. Det är så obekväma stolar :(

Idag gick jag och pratade med en på skolan som har hand om studieuppehåll och individuella studieplaner och så. Hade ställt in mig på det värsta, alltså att jag ska behöva hoppa av skolan och sen börja i en ny klass istället för att bara skjuta upp praktiken och vara hemma med bebisen, och sen hoppa på med min klass igen när dom kommer från praktiken.

Nu verkar det iaf som det går att jag hoppar över 10 första veckorna av praktiken i höst, sen gör jag dom sista 5 veckorna samtidigt som mina klasskamrater(då är bebisen 6-7 månader). Sen går jag med min klass hela kvarstående skoltiden, fast när dom tar examen så har jag min praktik kvar och gör den då. Hon kunde inte lova nått men hon trodde det skulle funka. Det skulle ju va sååå bra. Jag vill verkligen inte börja ny klass!

Nu får jag vänta några veckor på svar. Ååå snälla låt det bli som jag vill

.:Nypan:.




Nya tag



Igår va jag i skolan heela dagen. Försov mig så dagen började inte bra, klockan 7:45 skulle L hämta mig, kl 7:41 vaknade jag, yeey! Skrek några svordomar medans jag flög upp ur sängen. Typ 7:50 va jag klar, då hade jag fått på mig kläder, borstat tänderna och plattat håret. Sminkningen fixade jag på riks 80. I skolan va det seminarie heela dagen, hade två muntliga redovisningar, dom gick bra.

Idag har jag inte gjort asmkt. Gick till farmor & farfar på em, följde med dom till högbo och tog en prommis med wilma. Stannade på willys och handlade lite påvägen hem. Nu ligger jag i soffan, ska väl värma lite tacos nu tror jag. Är inte så hungrig men jag måste tänka på lillbebisen som ska växa. Måste skärpa mig lite med mina matrutiner, dom är inte dom bästa om man säger så. Kan utan problem gå på tom mage en hel dag, not good!

.:Nypan:.





RSS 2.0